DIY: Nemme fastelavnskostumer

Dykkerkostume FAstelavn børn
To tomme halvandenliters flasker og du er allerede godt på vej til et fint og originalt fastelavnskostume til dit barn. Foto: Amy, www.delineateyourdwelling.com

Fastelavn er lige om hjørnet og det er tid til, at superhelte, prinsesser og alverdens farlige dyr atter mødes til årets tøndeslagning. Her får du gode ideer til gør-det-selv udklædninger til drenge og piger.

Den hyle-morsomme

Det er ikke kun børnene, der skal have det sjovt til fastelavn- de voksne fortjener også et godt grin. Udklæd familiens yngste som ”biker-baby” og du vil garanteret få et smil på læben. En anden fordel er, at udklædningen er behagelig for babyen da det minder meget om almindeligt tøj. Du skal bruge: Et tørklæde til hovedet, en t-shirt med tryk, ansigtsmaling til et “biker-skæg” og bukser.

Læs Tænks råd til køb af ansigtsmaling til børn her »

Den nuttede

Det er unægtelig ret kært når de små poder bliver iført Mickey Mouse og Minnie Mouse-ører og små sorte næser. Til Minnie Mouse udklædningen skal du bruge enten en sort kjole, eller en sort bluse og en rød nederdel, en hårbøjle med runde øre udklippet i sort pap og en stor rød sløjfe. Til Mickey har du brug for en sort bluse, røde bukser, hvide hansker, en hårbøjle med runde øre af sort pap og ansigtsmaling til en lille sort næse.

Den farlige

De fleste drenge elsker at være lidt seje og farlige, og her pirat-udklædning perfekt. Du skal bruge: Noget gammelt tøj, der må klippes huller i, et tørklæde til hovedet, et sværd eller en klo, en klap til øjet (kan laves selv af pap og elastik) og sort ansigtsmaling til at tegne ar, overskæg og ”tatoveringer” med.

Den unikke

Med en udklædning som dykker vil dit barn temmelig sikkert skille sig ud fra mængden af cowboys og prinsesser. Det er nemt at lave og det ser tilmed meget opfindsomt og kreativt ud! Du skal bruge: 2 x 1,5 liters sodavandsflasker, snor, maling, snorkel, dykkerbriller, et bælte med små flasker/beholdere i, sort tape og sorte bukser samt t-shirt.

Den populære

Mange børn vil sikkert være Prinsesse Anna og Dronning Elsa i år, men har du et knap så ‘prinsesset’ barn, er den nuttede snemand Olav også en mulighed. Du skal bruge: En hvid beanie, filt, brune piberensere og en limpistol, så er du hurtigt good to go. Kan du sy er fleece perfekt til en hurtig og enkelt dragt og ellers kan hvidt tøj også sagtens gøre udklædningen fin og perfekt.

Olaf kostume fastelavn
Hvis ‘Skal vi ikke byg’ en snemaaaand’ også bliver sunget flittigt hjemme hos jer, er Olaf et sikkert fastelavnshit. Foto: Pixizoo Magasin

Klassikeren

Indianerkostumet er en sand klassiker til fastelavnsfester – og med god grund for indianeren er nem at lave selv, kan se ud på mange måder og kan bruges af både piger og drenge. Lav en poncho af et stort stykke stof, dekorer stoffet med maling i forskellige mønstre, til ansigtet skal du bruge farverig ansigtsmaling til streger på kinderne. Fuldend kostumet med et indianerbånd med fjer til hovedet.

Se flere fine fastelavns DIY idéer til børn på Pixizoos Pinterest profil lige her »