Uuhuuhh, Halloween er over os…

Nu er det ved at være den tid på året igen. Tiden hvor orange er in, og hvide lagener ikke kun ligger på sengen. Hvis du holder halloween, dit barn skal til halloweenfest i børnehaven eller noget tredje, kan du her finde nogle simple tricks til at gøre dette års halloween til noget helt særligt.

Lav din egen halloweenpynt

Der findes en masse halloweenpynt ude i butikkerne hvert år op til halloween, men der er også hurtige og simple ting, du selv kan gøre for give dit hjem et skvæt halloween stemning. Der er masser af muligheder for at lave både sjovt og uhyggeligt pynt til halloween. Find nogle af dem her!

Græskarret

De har for længst fundet deres efterhånden faste pladser ved fordørene rundt om på de danske villaveje, hvor de med skarpe tænder og vilde øjne giver gæster en uhyggelig velkomst.

Med en kniv fra Kinderkitchen, kan dit barn være med til at skære græskar uden fare for at skære sig. Knivene er slebet nok til at udskære hårde som bløde ingredienser, men samtidigt også designet til ikke at kunne skære de små fingre. Alligevel vil man blive overrasket over, hvor godt de skærer. Så kan I roligt give jer i kast med græskarudskæring.

Selvlysende spøgelser

Du kan også lave halloweenpynt, der holder mere end en enkelt sæson og dermed kan genbruges næste år. Har du for eksempel overvejet at lave uhyggelige græskar ud af plus plus-klodser? Eller af Aquabeads? Du kan også give dig i kast med at lave et selvlysende spøgelse ud af Hama Midi perler og hænge det op efter strygning. Faktisk, kan du også finde Plus Plus og Aquabeads i en Glow in the Dark-version, som rigtigt kan skrue op for uhyggen.

Fantastiske figurer af trylledej

Trylledej er en klassiker i verdenen af kreativ børneleg. Det er hurtigt og billigt og så er det nemt at arbejde med for både børn og voksne. Trylledej er et hit blandt børn, da de kan lave alverdens forskellige figurer – det er kun fantasien, der sætter grænserne. Til halloween vil motiver som hekse, flagermus og edderkopper være oplagte, til at lave en uhyggelig stemning. Bland dejen, skab fantastiske figurer og bag dem i ovnen. Hvis du har lyst, kan I efterfølgende male jeres mesterværker med akrylmaling.

Lav uhygge med vat

En hurtig og nem måde at få dit hjem til at fremstå mere uhyggeligt, er ved at lave spindelvæv af bomuldsvat. Køb noget bomuldsvat i plader hos dit lokale supermarked og del det op i de lag, der fremgår naturligt i vattet. Prøv at gøre lagene så tynde som det overhovedet kan lade sig gøre. Så kan man nemlig se igennem det. Når der er gjort, kan du eksempelvis hænge dit spindelvæv i loftet, på væggene eller som bordpynt. Når Halloween så er slut, kan du samle alt vattet sammen om bruge det som sne til et julelandskab.

Kostumer

Der er mange klassiske kostumer til halloween, men blandt favoritterne for børn ligger spøgelser, hekse, skeletter, mumier og vampyrer. En flagermus, en sort kat eller en edderkop er også gode bud på kostumer.

Heksens bedste ven – den sorte kat

Sort tøj, en hårbøjle, sort karton, tape og et stykke sort stof er alt du skal bruge for at lave den uheldsgivende sorte kat. Klip to trekanter af sort karton. De skal fungere som katteørerne, så tape dem fast til hårbøjlen. Til kattehalen er der flere løsninger. Tag dit sorte stykke stof og klip det så det ligner en kattehale. Husk at tænke over hvor lang halen er, så dit barn ikke falder i den. Alt efter hvor glad du er for det sorte tøj, kan du enten sy halen på tøjet med et par hurtige sting eller sy halen på et stykke elastik, du derefter kan sætte rundt om livet på dit barn.

Lav dine egne flagermusvinger

Det mest karakteristiske kendetegn ved flagermusen, er dens vinger. De er blevet en af de ting vi forbinder mest med halloween og det er nemt, at lave dit helt eget sæt. En meget ligetil tilgang er at lave vingerne i pap. Til det skal du bruge lim, sort akrylmaling, elastik og naturligvis pap.

Du skal starte med at klippe to vinger ud af pappet. Klip derefter et stykke pap som vingerne kan sidde på. Mal alle tre stykker pap individuelt og lad dem tørre. Derefter, skal du lime de to vinger på det tredje stykke pap. Når limen er tør, skal du bruge elastikken. Du skal bruge to stykker – et stykke til hver arm. På den side, du ikke har sat vingerne, skal du nu lime elastikkerne fast. Når limen er tør, har du så et par flagermusvinger klar til brug!

Edderkoppens 8 ben

Hvis du vil lave en edderkop af pap, kan du bruge samme fremgangsmåde som hvis du vil lave flagermusvingerne ovenfor. Du skal dog være opmærksom på, at de 8 edderkoppeben ikke skal være for lange til, at dit barn stadig kan bevæge sig frit.

Gør fastelavnskostumet uhyggeligt

Selvom Halloween er fyldt med spøgelser, græskar, hekse og meget mere, behøver dit barns kostume ikke være uhyggeligt. Det kan være lige hvad du og dit barn har lyst til, uanset om det er uhyggeligt eller ej. På vores hjemmeside kan du finde mange forskellige slags udklædning. Hvad med astronaut, havfrue eller en LEGO-mand?

Måske du bare kan lave et uhyggeligt tvist på et helt almindeligt kostume. Hvad med en skræmmende pirat eller en skeletprinsesse? Det er nemt at tilføre dit barns kostume lidt uhygge, hvis du bruger ansigtsmaling. Ved at male dit barns ansigt som et kranie eller kridhvidt som en vampyr, har du hurtigt og simpelt lavet grundstenen for en sej halloweenudklædning. På den måde kan du også uden problemer genbruge forårets fastelavnskostume.

Festen

Skal du holde fest op til Halloween? Måske en børnefødselsdag eller en bare en sammenkomst med familie og venner. En anledning, der kan klare et lille uhyggeligt tvist? Vi har samlet nogle tips, der kan give maden og underholdningen et skvæt halloween-uhygge, men som ikke skræmmer dine gæster væk.

Uhyggelige kager

Bagværk er altid et godt sted at starte, hvis du vil fejre en særlig anledning. Du kan pynte en formkage eller cupcakes med edderkopper af lakridssnørrebånd for at gøre den skræmmende, men du kan også prøve nogle andre ting. Du kan for eksempel lave spøgelser eller farlige motiver af marengs og lime dem på kagerne med glasur. Eller måske pynte kagerne med knuste kiks, der udgør jord. Tilføj så vingummiorme eller lav en marcipanhånd, der stikker op af jorden. Se dét er uhyggeligt.

Skræmmende snacks

Hvis du vil servere uhyggelige snacks, kan det let gøres med grøntsager – især gulerødder. Anret gulerodsstænger på et fad. Tricket her er at lægge gulerødderne så de til sammen former et menneske. For at gøre det lidt mere farligt, kan du give dine gæster mulighed for at dyppe grøntsagerne i ketchup.

Prøv og dyb jordbær i hvid chokolade, lad tørre, og lav øjne og mund med mørk chokolade. Så har du et lækkert lille chokoladedækket spøgelse.

I Danmark er Halloween børnenes fest

Halloween er en relativ ny tradition i dansk sammenhæng, og meningerne om den er delte. Mens mange voksne, der ikke er vokset op med traditionen, finder den meget amerikansk og måske endda synes, den devaluerer fastelavn, appellerer den med de udskårne græskar, den uhyggelige pynt, udklædningen og de søde sager i langt højere grad til børnene. Og mange skoler og daginstitutioner markerer i dag også begivenheden, ligesom forlystelsesparker som Tivoli og Djurs Sommerland med stor succes holder halloween-åbent i efteråret.