Væk med flyverdragten og vinterstøvlerne

Guide til forårstøj

Der er forår i luften, og det er derfor tid til at gemme flyverdragten og vinterstøvlerne væk. Foråret er en tid, hvor vi både kan have varme såvel som kolde dage. Det kan ligeledes regne i løbet af dagen, derfor er det vigtigt at give dit barn det rette tøj på, især når børnene er en del ude, og tøjet dermed skal holde til mange timers leg. Man kan f.eks. opleve, at det er koldere om morgenen og varmere om eftermiddagen.

Termotøj

Termotøj er et godt alternativt at anvende til børn her i foråret, men også om sommeren og om efteråret, når de skal opholde sig flere timer udendørs, mens det stadigt er lidt koldt udenfor. Det er nemt at bevæge sig med termotøjet på, og materialet holder dit barn varm og tør. Der findes mange varianter af termotøj – både med og uden fleece, men de fleste modeller, har ekstra beskyttelse i form af forstærkninger på både albuer, knæ og numse, når dit barn leger ude i det fri og sidder i sandkassen. Man kan sagtens have en strikbluse på under termotøjet, når det er lidt små koldt for at holde på varmen. I perioder med regn kan børnene have regntøjet uden på termotøjet. Termotøjet kan derfor bruges til lag på lag til børnene.

Regntøj

Det er vigtigt at have noget regntøj til de små, når det regner. Mens regntøjet beskytter mod vand og fugt, sørger termotøjet for at holde dit barn varm. Man kan få regntøj med og uden foer.

Gummistøvler

Der er rig mulighed for at plaske og hoppe i vandpytterne med gummistøvler på, og de kan fås i både korte og lange modeller. Du skal vælge en gummistøvle med den rette pasform dvs., at den må ikke være for stor, men den skal derimod være tæt og blød for at sikre dit barn den bedste komfort. Når det stadig er koldt udenfor, kan du købe gummistøvler med let foer i, så dit barn undgår at få kolde fødder.

Bomuldshuer

Selvom vi har forår kan det stadig blæse og være lidt koldt. Du kan derfor give dit barn en bomuldshue eller en elefanthue i bomuld på for at holde varmen.

Sko

Når du vælger sko til dit barn, skal de være mellem 1 – 1,5 cm længere end dit barns fodmål. De skal sidde ordentlig fast på foden, og materialet skal være åndbart og bevægeligt. Det er en god idé at vælge en let sko som f.eks. sneakers eller sportssko, der er gode for barnet at løbe ubesværet i. Der er mulighed for at vælge en sko med velcrolukning, snørebånd eller elastik, som kan reguleres ift. foden.