Venindebog med Cellina Martinna Petersen

Byd velkommen til Cellina Martinna Petersen, der til dagligt skriver på Cellinamartinna.dk om livet som som mor og kærligheden til sine to drenge, Milan og Elliot, og manden Mikkel. Hvis du har fulgt med i de seneste sæsoner af reportageserien De Unge Mødre på Kanal 4, så har du også mødt Martinna. Og som hun selv skriver på sin blog, så kender du hende måske som hende, “der børster sin drengs tænder i kokosolie eller som hende der drikker kefir, er veganer og går meget op i økologi og blid opdragelse”. Uanset om du er enig eller ej i måden, Martinna vælger at omfavne forældrerollen på, så håber vi her hos Pixizoo, at I vil tage godt imod hende. God læsning 🙂

Venindebog med Cellina Martinna Petersen

Mit navn er: Martinna.

Jeg er: 23 år.

Jeg bor: På Djursland.

Jeg blogger på: Cellinamartinna.dk.

Jeg er mor til: MIlan på 3 år og Elliot på 7 måneder.

Venindebog
Martinna sammen med de to sønner, Milan og Elliot, og sin mand Mikkel.

Jeg begyndte at blogge: Fordi jeg følte, at jeg havde så mange ting på hjertet, som jeg gerne ville dele med andre.

Jeg er blevet ved: Fordi jeg føler, at alt den positive feedback, jeg oplever ved at blogge, er det hele værd. Jeg bliver så glad indeni, når folk kan bruge det, jeg skriver til noget eller relatere til det. Derudover elsker jeg at blogge, fordi jeg føler at få en dybere indsigt i mine tanker, og det gør mig klogere på mig selv og mit liv.

Mit mest besøgte indlæg er: “Mine børn skal ikke i skole“.

Under mine graviditeter cravede jeg:  Bønnefritter med hjemmelavet guacamole. Nogle dage kunne jeg spiste helt op til et kilo bønner. Haha, det var ret vildt! Det smager jo også bare mega godt altså.

Det bedste ved at være mor er:  Helt sikkert alt den kærlighed, som pludselig opstår i ens liv. En helt speciel og unik kærlighed. Og en følelse af at være “hjemme” og at livet bare pludselig giver en meget større og dybere mening. Jeg elsker livet med mine børn. De er helt sikkert det bedste, som nogensinde er sket mig.

Som mor er jeg:  Kærlig. Helt enormt kærlig. Jeg elsker at kysse og kramme mine børn og gør det gerne hele dagen lang. Det bedste jeg ved er at have mine børn tæt på mig, og derfor betyder det også meget for mig at bruge mest muligt tid med dem og at hjemmepasse dem.

Foto fra Martinnas private Instagram: @cellinamartinna

Tre gode råd til førstegangsmødre må være:  1. Brug de første par uger i sengen med din baby! Aflys barselsbesøg, lig hud til hud, am løs, spis en masse lækker, nærende mad og forkæl dig selv! Tænk ikke så meget over at skulle gøre alle andre glade. De første par uger er så vigtige for dig og din baby, tilknytningen, amningen osv. Alle andre kan vente – det vigtigste er, at baby får en god og blid start. 2. Skaf dig en vikle! Den er guld værd og fuldstændig uundværlig! 3. Luk af for alle gode råd om ikke at give din baby dårlige vaner,  hvor vigtigt fast spisetider er og at de “lærer” at sove alene. Ja you name it, gode råd er der masser af, men gør hvad der føles bedst i din mave. Trygge børn giver harmoniske børn. Så simpelt er det.

Et børneprogram i tv, der ikke gør mig skør, er: De gode gamle Disneyfilm. Jeg glæder mig helt vildt til at introducere dem til drengene, når de bliver lidt ældre. Det er da så hyggeligt at se Løvernes konge og Askepot!

Mit yndlingsslik er: Praline chokolade fra Rapunzel (vegansk). Seriøst, det er den bedste chokolade nogensinde. Mums!

Venindebog
Foto fra Martinnas private Instagram: @cellinamartinna

Jeg valgte mine børns navne: Fordi jeg synes, de er pæne. Det er ikke navne fra familien eller navne som har en anden speciel betydning for os. VI synes bare, det er vildt søde navne.

Hvis jeg skal gøre mine børn glade, skal jeg: Være nærværende, lege med dem, kigge dem i øjnene. Og selvfølgelig hygge om dem, handle noget lækkert mad ind eller købe noget legetøj. Det elsker alle børn jo ; )

Mine børn har helt sikkert arvet: Deres far søde og imødekommende sind. Og lækre udseende! Og så er Milan en lille drillepind. Det var både min mand og jeg vist også som små. Så det er bare dobbelt op på ballade nogle dage. Haha!

En ret, som jeg elsker, og som mine børn også synes er et hit, er: Grøntsagsbøffer er Milan ret vild med. Og falafler. Og pasta. Og chokolade selvfølgelig!

Det gør mig stolt, når mine børn: Viser omsorg for andre og sig selv. Jeg bliver så varm indeni, når Milan er god ved andre mennesker og yder omsorg. Eller når han siger, at han elsker sig selv og andre. Det gør mig så glad. For mig er det nemlig noget af det vigtigste i livet: Kærligheden til sig selv og andre. Så kommer man langt, tænker jeg.

Foto fra Martinnas private Instagram: @cellinamartinna

Billeder til denne artikel er lånt fra Martinnas blog og Instagram