Børnevinterferie i byen

Børnevinterferie i byen
I Væksthusene i Aarhus kan man sagtens få en sjov og lærerig eftermiddag for store og små – og så er det tilmed gratis. Foto: Pixizoo Magasin

Bor du i byen eller går vinterferien til Hovedstaden eller én af de større danske byer, kan aktiviteter med børn hurtigt blive en dyr affære. Her får du her en mini-guide til billige vinterferieaktiviteter i Aarhus, Aalborg eller København.

Gode børneaktiviteter, Aarhus

Væksthusene i Botanisk have. Her kan du besøge fire forskellige klimaer, hvor du møder en frodig natur med smukke blomster, kæmpemæssige planter og fritflyvende sommerfugle. I Væksthusene kan du også besøge udstillingen NATUR, der giver børn og voksne viden om fødevareproduktion og I kan høre fortællinger om naturen og dens ressourcer. Oplevelsen er gratis.

LÆS MERE OM VÆKSTHUSENES ÅBNINGSTIDER MM. HER »

Steno Museet kan børn i hele vinterferien deltage i eksperimenter og aktiviteter om rumfart, rumraketter og livet som astronaut. Der kommer også en vaskeægte astronaut som vil svare på spørgsmål om rummet og hans næste mission som astronaut. Det er gratis for børn at deltage, og koster 30 kr. for voksne.

LÆS MERE OM STENO MUSEET, ÅBNINGSTIDER MM. HER »

Gode børneaktiviteter, Aalborg

I DGI-huset i Nordkraft er der et væld af gratis oplevelser i vinterferien. Dine børn kan bl.a. prøve at være cirkusartist for en dag, snuppe en zumbatime for hele familien eller I kan prøve kræfter med keramik og glaskunst.

LÆS MERE OM DGI-HUSET I NORDKRAFT, ÅBNINGSTIDER MM. HER »

På kunstmuseet KUNSTEN kan du og hele din familie slippe fantasien løs. KUNSTEN stiller en lang række materialer til rådighed, ganske gratis, sådan, du kun skal tænke på at være kreativ og have det sjovt.

Gode børneaktiviteter, København

Statens Museum for Kunst tilbyder i hele uge 7, at børn og voksne kan få dejlige oplevelser sammen, gratis! Børnene kan folde sig ud som arkitekter, sammen kan I studere kunst, der er lavet af andre børn og endeligt kan I deltage i fastelavn.

LÆS MERE OM STATENS MUSEUM FOR KUNST, ÅBNINGSTIDER MM. HER »

Ligesom i Aalborg er der stor aktivitet i DGI-Byen i København denne vinterferie. I kan for eksempel få målt jeres ”body-age” og finde ud af om familiens kost og motion er i vinkel eller om der er plads til forbedringer. I kan også tæske hinanden i bordtennis, og DGI-byen udlåner kvit og frit bat og bolde. For de 3-9 årige er der ”Leg og Tumlen”, hvor der er rig mulighed for at få sved på panden med koldbøtter og andre idrætsaktiviteter.

LÆS MERE OM DGI-BYEN, ÅBNINGSTIDER MM. HER »