Tips til (næsten) gratis vinterferie

Billlige vinterferie aktiviteter
Ferieaktiviteter behøver ikke altid være dyre, få tips til gratis og billige vinterferieaktiviteter med børn. Foto: Shutterstock

Vinterferien står for døren og de fleste af os drømmer sikkert om at rejse væk til sol og varme. Men hvad gør du, hvis der hverken er tid eller penge til en charterrejse? Vi giver dig de bedste forslag til billige og gratis aktiviteter, der gør det sjovt og hyggeligt at holde vinterferie med dine børn.

Kreative ideer

Sving farveblyanten Dæk gulvet i afdækningspapir og lad ungerne tegne kæmpe racerbaner, bondegårde og huse og haver til legomændene – kun fantasien sætter grænser.

Modellervoks Sammen med dine børn kan du selv lave modellervoks i alverdens farver. Det er både spændende at lave og sjovt at lege med bagefter. Ingredienser: 5 dl vand, ½ dl olie, 1 dl salt, 5 dl, mel, 3 tsk. vinsyre og frugtfarve. Sådan gør du: Kog vand og olie i en gryde. Tilsæt mel, vinsyre og salt. Ælt massen og tilsæt til sidst frugtfarven indtil massen har den ønskede farve. Opbevar modellervoksen i køleskabet.

Tegn på tallerkener Tag børnene med i genbrugsbutikker, hvor i køber hvide tallerkener og krus. I de fleste genbrugsbutikker kan du få en tallerken eller et krus til 3-4 kroner. Derudover skal du bruge en porcelænstusch, som koster omkring 30 kroner. Hvis du vil nøjes med at købe 1 tusch kan det anbefales at købe en sort tusch, fordi det giver mange muligheder for flotte mønstre og fine udtryk. Porcelæns-kunstværkerne er også en god gaveide.

LÆS OGSÅ ‘BØRNEVINTERFERIE I BYEN’ »

Aktiviteter ude af huset

Besøg biblioteket På rigtig mange af landets biblioteker er der gratis aktiviteter for børn i vinterferien. I Aarhus tilbyder bibliotekerne eksempelvis dage med højtlæsning, fremvisning af film, temadage og en dag med rim og remser. Alt i mens børnene er optaget af aktiviteterne kan du jo nyde en kop kaffe og læse et magasin.

Bondegårds-besøg Oplev en bondegård og alle gårdens dyr. På mange gårde er der mulighed for at fodre eller klappe et dyr, hvilket er en stor oplevelse for de fleste børn. Alternativt kan i besøge den nærmeste dyrehave, hvor i kan fodre og kigge på dådyr, ganske gratis. Pak en madpakke, varm kakao og et tæppe og skynd jer afsted!

Isprinsessen I mange byer er det gratis at benytte skøjtebaner, hvis du selv har skøjter med, eksempelvis i; Aarhus, København, Odense, Aalborg, Esbjerg og Aabenraa. Du kan også leje et par skøjter for cirka 30-40 kroner og ofte kan du låne et stativ, der hjælper de helt små med at finde balancen på isen. En tur på skøjtebanen er en god aktivitet for hele familien og der er næsten garanti for at få et godt grin.

LÆS OGSÅ ‘GUIDE TIL AUTOSTOL’ »