Spar 20% på vejledende priser med rabatkode "PIX20" -  se regler her

Pottetræning

Det kan måske være svært at finde ud af hvornår dit barn er klar til at smide bleen og blive pottetrænet. Men oftest giver barnet selv udtryk for, hvornår det er klar til at lære noget nyt. Pottetræning er en rigtig fin overgang fra den trygge ble til det måske mere farlige toilet. 

  • Navn: A-Z
  • Navn: Z-A
  • Pris: Høj-Lav
  • Pris: Lav-Høj
  • Bedst bedømte
  • Største besparelse

 Hvornår er barnet klar til at blive pottetrænet?

Små børn kan ikke selv kontrollere, hvornår det er tid til at gå på toilettet. Det er faktisk først ved halvandet års alderen at de begynder at kunne styre det nogenlunde selv. Oftest har børn brug for at sove med ble indtil de bliver omkring fire eller fem år. 

 

Det er vigtigt at huske på at alle børn er forskellige og tager tingene i forskellige tempoer. Barnet begynder ofte at vise små tegn på, at det er klar til at smide bleen. Bleen begynder oftest at irritere barnet og barnet begynder at kende kroppens signaler og kan derigennem fortælle, at det er ved at være tid til at skulle tisse eller lave stort. Dette betyder, at dit barn højst sandsynligt er ved at være klar til at blive pottetrænet. 

 

Overgangen fra ble til potte

Når barnet har givet udtryk for, at det er klart til at blive pottetrænet, så hjælp barnet stille og roligt ud på potten og sidde. Det er vigtigt at barnet ikke bliver utryg ved den nye situation. Barnet kan ofte være optaget af leg eller andet og kan derfor glemme at fortælle at det skal på potten. Det kan derfor være en god idé at sige til barnet at du kan se at det skal på toilet, når det står og tripper.  

 

Et barn kan ikke på samme måde som voksne holde sig, når de skal på toilettet. Og der kan derfor ske en del uheld i starten. Det skal derfor oftest gå stærkt når barnet først skal. Og det kan derfor være godt med en potte, som står på gulvet på badeværelset, så det er nemt for barnet at komme til.

 

Pottetræning – hvordan gør man så lige det?

Når barnet skal lære at gå på potten i stedet for at ”lave i bleen” placeres barnet blot på potten et tidspunkt, hvor I har god tid. Måske tisser barnet første gang – måske gør det ikke. Alt nyt tager tid at lære. Men jo længere tid i gør det jo mere begynder barnet at forstå hvorfor og bliver mere tryg på potten. 

Med pottetræning lærer dit barn selv at gå på toilettet uden bekymringen over om toilettet er for stort til barnet. Det er en fin overgang fra den trygge ble til det store nye toilet. 

 

Mere om emnet

Har I brug for mere info eller vejledning kan I læse mere om emnet i indlægget ”Er dit barn klar til at smide bleen? Og hvordan hjælper du dit barn på vej?” på Pixizoo Magasinet. Alle børn er forskellige og tager tingene i forskellige tempi. Det er derfor vigtigt ikke at presse barnet til noget, som det ikke er klar til. Sørg for altid at hjælpe dit barn og støt det i de mange nye ting, som det skal til at lære at mestre.