• Gratis fragt ved køb over 499,-
  • Lyn hurtig 1-3 dages levering
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating
  • Gratis fragt ved køb over 499,-
  • Lyn hurtig 1-3 dages levering
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating

Gå glad i bad: Babys første bad

Nogle babyer ELSKER at komme i bad, hvorimod andre babyer helst vil være fri, hvis det var en mulighed.

Stritter dit barn meget imod første gang badet kalder og virker oplevelsen for overvældende, så vent et par dage, og prøv igen derefter. Det skal nok lykkes - alting tager sin tid med en nyfødt.



Hvornår må baby komme i bad?

Det er bedst at vente med din babys første bad til navlestumpen er faldet af, da der ellers kan være risiko for infektioner ved navlen. Det tager som regel 3-10 dage for navlestumpen at falde af. Når navlestumpen er faldet af, er det til gengæld op til jer, hvornår I synes, baby skal have sit første bad.

Din baby kan dog godt være liiidt snasket efter at være kommet til verden, så et bad kan være en nødvendighed. I så fald er det vigtigt, at du er meget omhyggelig med at tørre omkring navlen for at undgå infektioner.



Hvad skal du bruge til babys første bad?

Sørg altid for at du har fundet alt det frem, som skal bruges til badet og efter badet inden du går i gang. Nedenunder kan du læse vores bud på, hvilke 4 ting, som vi mener er vigtige til babys første bad.


Et babybadekar – Et babybadekar kan være med til at give en god støtte, når dit barn skal vaskes. Du tænker måske at det fylder meget og at du ikke har plads til det på badeværelset. Mininor og Baby Dan laver babybadekar, som nemt kan klappes sammen efter brug, så de ikke fylder så meget. Det kan hurtigt blive trangt med pladsen, når der kommer en baby i familien. Det kender du sikkert alt til!


En babyolie – I starten er det ikke nødvendigt med sæbe, når dit barn skal i bad. Brug i stedet en baby olie, som er Svanemærket og Astma-allergi-mærket. Babyolien er med til at gøre dit barns hud blød og lækker, så barnet undgår at huden tørrer for meget ud efter et bad. Det er ikke et krav at man anvender babyolie, men kun en anbefaling.


Et babyhåndklæde – Det er en god ide at have et babyhåndklæde klar efter badet, så du hurtigt kan svøbe dit barn ind. Der findes både modeller med hætte og uden hætte. Mange babyer synes ikke det er selve badet, som er øv, men synes derimod at turen op af vandet kan være noget af en forskrækkelse, da det kan føles meget koldt for sådan en lille krop.


En tættekam – Døjer dit barn med arp i hovedbunden? Så anbefaler vi, at du kommer et par dråber babyolie i vandet og anvender en tættekam efterfølgende til at løsne arpen. Arp er et rødligt udslæt i hovedbunden, som nogle babyer udvikler i de første levemåneder.

Hvor varmt skal vandet være?

I starten kan det være svært at finde hoved og hale i hvor varmt vandet til dit barn skal være. Vandet skal nå en temperatur på ca. 37 grader. For at finde frem til den rette temperatur stikker du din albue ned i vandet, og hvis du ikke mærker nogen forandring, vil vandet have den rette temperatur til dit barn.

Hvis dit barn har haft afføring, er det en god ide at vaske rumpen inden dit barn kommer ned i vandet.

Hvor ofte skal din baby i bad?

Som nyfødt kan dit barn nøjes med at komme i bad en gang om ugen. Ønsker du at bade dit barn oftere, skal du være opmærksom på dit barns hud. Huden har nemmere ved at tørre ud ved hyppig bad, og det vil derfor være en god ide at anvende en babyolie.


Hvis dit barn på ingen måde bryder sig om at komme i bad, kan du anvende en vaskeklud og roligt vaske dit barns folder, så der ikke danner sig skidt og snavs. Vaskekluden er også med til, at få barnet til at slappe af, i forbindelse med at du kører den frem og tilbage på huden. Men glem ikke badet helt! De fleste nyfødte skal i bad en gang om ugen, før deres kroppe vænner sig til det.

Hvad er vigtigt at huske?

Vi har sammensat 8 gode bud på, hvad der er vigtigt at huske, når dit barn skal have sit første bad.


  1. Du kan godt bade dit barn selvom navlestumpen ikke er faldet af. Dog skal du tørre omhyggeligt rundt om, når barnet kommer op af badet.
  2. Hold et stabilt greb på dit barn og lad hovedet hvile stille og roligt på din ene arm.
  3. Vask altid fra hovedet og ned ad kroppen.
  4. Det er altid en god ide, hvis dit barn er glad, mæt og tilfreds, når I skal bevæge jer ud i et bad.
  5. Dit barn vil maksimalt være i vandet i 5-10 min.
  6. Gør processen langsom, men brug ikke længere tid end 10 min.
  7. Tør dit barn grundigt (Især i alle hudfolderne).
  8. Vær rolig omkring situationen og se det som en god oplevelse, for både dig og dit barn.



LÆS OGSÅ: "Babysvømning: Sådan kommer du i gang".



Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse med dit barns første bad!