3for2 på Tiny Republic | Billigst Gratis | Kode: TR3for2

Ammebrikker

Ammebrikker

Har du problemer med amningen? Så kan det være, at en ammebrik lige er det du mangler, for at amningen kommer til at fungerer optimalt for både dig og barnet.  Det er påvist, at korrekt brug af en ammebrik ikke har nogen negativ effekt på hverken mors produktion eller vægtstigning hos barnet. Kig rundt på siden, og find den model og størrelse, der passer til dig og dit barn.

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.

Hvad er en ammebrik?

Suttebrik, brystskjold, ammebrik og ammeskjold – kært barn har mange navne. Fælles for dem alle er, at det er en fleksibel silikone-brik, der kan hjælpe barnet med at få fat i modermælken. Når barnet sutter på ammebrikken dannes der et vakuum, hvormed brystvorten suges ud i spidsen af brikken, som får mælken til at forlade brystet og over til barnet. I suttebrikken er der nogle huller, hvor mælken passerer igennem.

 

Hvornår kan ammebrikker være en god idé?

Hvis dit barn er for tidligt født, eller blot har brug for lidt ekstra hjælp til at få gang i sutteteknikken, så kan ammebrikker være et nyttigt redskab. Den kan hjælpe med at stimulere barnet til at bruge sutteteknikken på den mest optimale måde. Den er sjældent nødvendig i hele ammeperioden, men kan være et godt redskab i starten.

 

Den kan også være brugbar, hvis moderen har fået sår eller revner på brystvorten. På denne måde bliver brystet aflastet for en stund.

 

Ved indadvendte brystvorter kan de også være nyttige, da brikken hjælper barnet med at få dannet vakuum omkring brystet.

 

Fordelen ved ammebrikker er, at de kan forebygge at amningen ophører i mange tilfælde. For eksempel, hvis det bliver for hård en kamp for mor og barn, så kan en ammebrik være en god ”ammemakker”. Forskere har endda bevist, at svage børn har god brug af ammebrikker, da det øger deres mælkeindtag, og dermed påvirker deres vægtøgning positivt.

 

Gode råd

Er du helt på bar bund hvad angår ammebrikker? Så har vi samlet lidt gode råd i dette afsnit.

 

For det første er det vigtigt, at den er lavet af tynd silikone, og har den rigtige størrelse. En for lille størrelse kan give ubehag hos moderen, og en for stor størrelse kan gøre det svært for barnet at tage fat, og kan give barnet opkastfornemmelser.

 

Når det kommer til hygiejne, skal den vaskes med varmt vand og sæbe uden parfume. Dette gøres efter hver amning. Hvis der sidder rester af mælk på, kan det være et godt råd at bruge køkkensalt. Når den skal desinficeres, skal den enten koges i en mikroovn eller i en gryde i 5 minutter. Hvis der samler sig kalk på brikken efter desinfektion, kan du med fordel tilsætte lidt eddike i vandet. Følg altid instruktionerne, der følger med ved de enkelte produkter.

 

Se desuden denne artikel om amning på Pixizoo Magasin.

 

Køb stort ind og få et godt tilbud!

Er du førstegangsforælder, eller skal der bare købes stort ind til barnet/børnene? Så kan du her på siden udfylde en tilbudsforespørgsel, hvorefter du inden for 24 timer (på hverdage) vil få sendt et uforpligtende tilbud retur. Vi ønsker dig en rigtig god fornøjelse her på Pixizoo.dk!