• Fragt 29,- | Gratis ved køb over 499,-
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating
  • Fragt 29,- | Gratis ved køb over 499,-
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating
Stort easter sale, shop til spot pris her

8 råd: Sådan vedligeholder du din barnevogn

En ordentlig vedligeholdt barnevogn er mere holdbar, kan anvendes i længere tid, og er mere sikker for dig og dit barn at bruge.


Vidste du, at hvis du vedligeholder din barnevogn, kan den holde til at blive brugt af 2-3 børn?


Vi har samlet vores bedste tips og tricks til rengøring og vedligeholdelse af din barnevogn. Uanset hvilken barnevogn du har købt eller skal ud at købe, så gælder de 8 råd til alle typer vogne.

8 gode råd til hvordan du vedligeholder din barnevogn:



1. Hold din barnevogn ren


Rengøring af din barnevogn er en vigtig prioritet, hvis du gerne vil holde din barnevogn i god stand. Kalechen og de artikler som IKKE kan tages af vognen, skal blot tørres af med en fugtig klud, for at fjerne skidt og snavs. Gør dette efter behov inden snavset "gror fast" til vognen.



2. Vask af betræk og barnevogn tekstiler


I brugsanvisningen til din barnevogn står det beskrevet, hvilke tekstiler der må vaskes, og hvor mange grader de kan tåle. Det meste kan vaskes ved 40 grader i vaskemaskinen. Er du i tvivl om, hvordan du vasker og hvad, der må vaskes, anbefaler vi, at du kontakter forhandleren, som kan guide dig.



3. Rengør stellet og undgå rust


Ligesom alt andet på din barnevogn, skal stellet også rengøres og vaskes. Anvend en god og mild universalsæbe mod skidt og støv. Hvis du jævnligt vasker, smører og generelt passer godt på stellet, undgår du nemmere rustskader. Knirker din barnevogn, kan du nemt løse problemet ved at spraye en smule silikone spray direkte på de knirkende dele. Så slipper du for at det er en knirkende barnevogn, din baby bliver vækket af.



4. Vask og tør hjulene af efter brug


Bruger du ofte din barnevogn i beskidte og mudrede områder, skal du sørge for at vaske hjulene af efter brug. I perioder med meget vand, sne og saltede fortove, anbefaler vi, at du jævnligt tørrer hjulene af, for at forhindre rust. Efter hjulene er tørret af, kan det være en god ide at smøre hjulakslen med en syrefri olie.



5. Beskyt din barnevogn mod fugt og for meget sol


"I regn og slud skal barnevognen ud"...


Det omskiftelige danske vejr kan være rigtig hårdt for en barnevogn. Selvom materialerne på de fleste barnevogne er meget hårdføre, kan solens stråler alligevel sætte sit præg og blege stoffet. Hvis du gerne vil passe bedre på stoffet, kan du med fordel stille barnevognen i skyggen, når du ikke bruger den, (stil den altid i skyggen, når dit barn sover i den). På den måde vil stoffet være mindre tilbøjeligt til at falme.


En barnevogn er aldrig 100 % vandtæt, selvom langt de fleste vogne er imprægnerede. Det er derfor vigtigt at beskytte barnevognen mod regn og sne for at undgå fugt. Det vil være en god idé at opbevare et regnslag i barnevognen, så du hurtigt kan hive det frem, hvis regnen eller sneen melder sin ankomst. Får barnevognen for meget fugt, kan det på sigt give vognen skimmelsvamp, grimme skjolder, mug eller andre typer af skader.


Er uheldet ude anbefaler vi, at du sætter den et varmt og tørt sted, og ikke direkte ind i et kold og fugtigt skur. En fugtig vogn i et koldt og fugtigt skur er noget af det, der kan få skimmelsvamp til at udvikle sig.


Se vores udvalg af regnslag til vogne her.


I de kolde vintermåneder, hvor der kan være meget salt på veje og fortove, skal du være ekstra opmærksom på at vedligeholde din barnevogn. Skil dit stel ad 3-4 gange om året, for at vaske salt, jord, og sand af. HUSK, at alle delene skal være helt tørre, før du samler dem igen.



6. Sådan skal din barnevogn opbevares


Dette råd hænger i høj grad sammen med de ovenstående. Hvis du opbevarer barnevognen et varmt og tørt sted, hvor solens stråler ikke kan skinne direkte på den, vil barnevognen holde i længere tid. Lad ikke barnevognen stå ude i koldt og fugtigt vejr, når den ikke bliver brugt.



7. Regelmæssig udluftning i barnevognen


Én af de mest almindelige skader på barnevognen skyldes kondens. Når du lægger dit varme barn ned i en kølig vogn, vil der helt automatisk opstå kondens. Du skal derfor huske, at få luftet barnevognen ud efter brug. Ellers vil kondens og fugt på sigt udvikle sig til mug og skimmelsvamp.



8. Pas på overvægt i barnevognen


En barnevogn har altid en grænse for, hvor meget vægt den kan holde til. Dette kan du se i manualen som fulgte med, da du købte din vogn. Bliver din barnevogn overbelastet med fx indkøbsposer og søskendesæder, kan den begynde at køre skævt med hjulene. Dette gælder også, når vognen er pakket ned i bagagerummet. Her skal du også være forsigtig med at sætte for meget opbevaring oveni.