Spar 25% EKSTRA med Kode "Babyboom" på Masser af varer i Babyboom

Dukker

Alle børn får noget ud af at lege med dukker, og det er uanset køn. De fleste børn begynder at lege, når de er omkring 1 år. De har brug for at lege med en, som ikke er alt for avanceret - de som er mest oplagt til en 1 årig, er enten en tøjdukke eller slaskedukke. Når barnet bliver omkring 2,5-3år, kan du sagtnes købe en som er mere avanceret og detaljeret.   

  • Mest Populære
  • Bedst bedømte
  • Nyeste
  • Laveste pris
  • Højeste pris
Side:
  1. Side 1 af 2

Side:
  1. Side 1 af 2

Forskellige slags dukker

Man deler dukker op i to kategorier ifølge pædagogikken; funktionsdukker og karakterdukker. Funktionsdukker bruges af barnet i de første par år. Den kan fungere som en kramme-, trøste- og sovedukke. Det som karakteriserer disse er, at de ikke har noget navn eller personlighed. Det kan f.eks. være baby dukker eller hæklet dukker. De første par år lærer børn, hvordan de skal drage omsorg for dem - de lære både at de skal skiftes, mades og lægges i seng. Når børnene bliver 2,5-3 år, begynder de at lege med karakterdukker. Det kan være baby born dukkerbarbie dukker eller disney prinsesser. Børnene giver dem, en social plads i deres leg. Det betyder også, at de begynder at få navne og personligheder.

Er dukker kun pigelegetøj, eller kan drenge også lege med dem?

Mange tror, at det kun er piger, som kan finde på at lege med dukker, men det er ikke helt sandheden. Kvinder påtager sig instinktivt den omsorgsgivende rolle, derfor er der også flest piger, som leger med dem. Flere forsøg viser dog, at drenge også godt kan lide at lege med dem – det forgår bare nogle gange på en anden måde. Drenge kan nemlig godt lide, at undersøge og ofte skiller de dem ad for, at se hvad der gemmer sig indeni. Børn skal altså selv have lov, til at bestemme om de har lyst til at leje med eller ej. Der er intet forkert i det, og det har kun en positiv effekt, fordi de udvikler deres relationer, sociale kompetencer, og finmotorik.

Rolleleg

Børn kan godt lide at leve sig ind i andre roller, for det er den måde de lære at forstå omverden på. Mange børn begynder at efterligne deres far eller mor i deres rolleleg. Det kan være at de lader som om, de er ude at køre bil på legepladsen, fordi de enten har set mor eller far gøre det. Nogle leger også med dukker med langt hår, fordi de enten har set deres forældre, eller deres søskende sætte håret. Hvis man skal sammenligne det med vokse, så har voksne også brug for at skrive ting ned for bedre at kunne huske dem. Nogle gange skal man også have tingene i hænderne, før man forstår, hvordan de fungerer.

 

Pixizoo Plus

Har dit barn et dukkehus? Så findes der også flotte dukker til dukkehus, som du kan købe hos Pixizoo. Der er så mange at det kan være svært, at vælge mellem dem alle sammen. Hvis du i den situation, at du gerne vil købe to, kan du få gratis fragt og 365 dages returret med Pixizoo Plus. Hvis du er interesseret i at læse mere om Pixizoo Plus, så kan du gøre det lige her.