Spar 25% EKSTRA med Kode "Babyboom" på Masser af varer i Babyboom

Nusseklude

  • Mest Populære
  • Bedst bedømte
  • Nyeste
  • Laveste pris
  • Højeste pris

Nussekluden er dit barns første bamse og putteven

Hvis du lige er blevet forældre eller går og venter spændt på at møde dit første barn, så er begrebet nusseklud eller sutteklud muligvis nyt for dig. En nusseklud er din babys første bamse og putteven. Den har fået sit navn, fordi nussekluden er en blanding af en bamse og en dejlig blød klud. Suttekluden er det samme, men den har mulighed for at sætte en sut fast på kluden. På denne måde sikre du dig, at sutten aldrig bliver væk - hverken for barn eller forældre.

Sutteklude og nusseklude kan give dit barn tryghed og ro, både når det skal sove og i mødet med den store verden. Der findes utallige nusseklude til din baby, og du kan vælge mellem kaniner, bamser, afrikanske dyr, bondegårdsdyr og meget andet.

Mange børn falder i søvn med en sutteklud ved ansigtet eller hen over maven. Det hjælper barnet til at finde ro i mødet med omverdenen og giver lidt af den tryghed, som barnet ellers får ved at være tæt på sine forældre. Vi har flere forskellige modeller af sutteklude og nusseklude i forskellige størrelser og farver. Se for eksempel de mange varianter fra Teddykompaniet og Done By Deer.

 

Hvornår kan din baby bruge sin nusseklud? 

Du kan introducere en sutteklud eller nusseklud allerede, når din baby bliver født. Det er dog først, når dit barn er 4-6 måneder, at der kan opstå en tilknytning til nussekluden. Alligevel kan sutteklude og nusseklude med fordel bruges fra babyen er nyfødt. En nusseklud kan hurtigt blive din babys bedste ven og hjælpe med at give ro og trøst, når der er behov for det.

Desuden kan nussekluden med fordel inddrages i jeres daglige putterutine. Hvis din baby er så lille, at der endnu ikke er nogen rutine omkring putningen til natten, kan du stadig bruge nussekluden i forbindelse med søvn. Så skaber du en sammenhæng mellem søvnen og nussekluden, der giver en genkendelig og tryg situation for din baby. Det er dog vigtigt at understrege, at en nusse- eller sutteklud ikke er nogen garanti for søvn - desværre. Brug gerne nussekluden og giv den til barnet, mens du sætter rammen for putningen. Det gør du for eksempel ved at sige: “Nu får du din klud, og så er du klar til at sove dejligt”

Du kan med fordel sove med dit barns sutte- eller nusseklud, inden den tages i brug. Så dufter den af dig, hvilket kan være med til at berolige barnet, da duften er forbundet med tryghed. Dette kan være en fordel for det nyfødte barn, eller hvis du oplever, at dit barn er meget uroligt, eller det har svært ved at sove selv uden kontakt til dig.

Dit barn kan bruge sin nusseklud så længe, som det ønsker. Nussekluden kan med fordel tages med, når barnet starter i institution. Her vil nussekluden eller suttekluden give dit barn trøst og genkendelighed og blive et symbol på den tryghed, som barnet kender hjemmefra. Nussekluden bliver nemt dit barns bedste ven og en trofast følgesvend, når barnet er væk fra hjemmets trygge rammer.

 

Køb en nusseklud som passer til dit barns behov

Det kan være svært at besluitte sig for, hvad du skal vælge - sutteklud eller nusseklud. Et godt råd er at kigge på dit barns behov. Hvis du har et barn, som kaster meget med sutten, eller hvis du har det bedst med at vide, hvor dit barns sut er hele tiden, så kan det give mening at vælge en sutteklud. Du kan også vælge en nusseklud, som passer til en anden bamse, dit barn har. På den måde skaber du en naturlig overgang fra nusseklud til bamse. For eksempel når dit barn kommer i børnehavealderen og gerne vil have en større bamse, så der er noget mere at kramme og nusse. Ved at vælge en bamse, som ligner kluden, kan trygheden og genkendeligheden overføres til den større bamse.  

De fleste nusseklude er bamser eller dyr, som har arme, ører, hale eller andet, som stikker ud fra bamsen. Disse kan bruges af dit barn til at holde i, sutte på, gribe efter eller nusse med. Dette er med til at give dit barn tryghed og udvikle motoriske færdigheder. Du kan også finde sutteklude med bideringe på, hvis du ønsker en klud med flere funktioner, eller hvis dit barn er plaget af ømme gummer.

Hvis du ikke har lyst til at bruge en nusseklud eller en sutteklud, kan du i stedet vælge en mindre bamse. Du kan gå på opdagelse i vores bamser her. Du får den samme tryghed i en bamse, men mange babyer sætter pris på kluden, da den kan bruges til at skærme for lys og lyd. Vi har også et stort udvalg at andet babylegetøj, hvis du har lyst til at kigge mere.

Vi vil gerne give dig den bedste oplevelse, når du handler hos os, og derfor tilbyder vi 365 dages returret, prismatch og prisgaranti. Vi sidder også altid klar i vores kundeservice, hvis du har brug for hjælp.