• Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️
  • Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️

Gode råd til skiferie med børn

Vinterferien nærmer sig og i den anledning tager mange familier på skiferie. Skiferie er den perfekte familieferie med en masse aktiviteter, frisk luft og samvær.

Tag børnene med på skiferie


Skiferie med børn kræver overskud og koordinering. Nedenfor finder du vores bedste råd til jer som familie, når turen går mod Nordens eller Alpernes sneklædte bjerge.


LÆS OGSÅ: "Guide: 7 skarpe tips til at rejse med baby".

Transport


Kør-selv-ferie til både Norden og Alperne er praktisk, hvis du skal have små børn med på skiferie. Turen kan deles op i små intervaller og køres i jeres eget tempo. Opdel turen med hyggelige pauser ned gennem den tyske Auto Bahn eller på færgen mod nord. Under køreturen vil børnene på bagsædet højst sandsynligt sove store dele af turen. Hvis du er bekymret for bilturen med børn, finder du tips og tricks i vores store guide til kør-selv-ferier med børn. Den indeholder mange sjove aktiviteter du kan lave med børnene i bilen.


LÆS OGSÅ: "Gør bilturen sydpå til en succes".


Bus og fly er alternativer til Kør-selv-skiferien, og frarådes når du har små børn med. På flyrejser er det svært at have alt udstyret med og busturene tager meget lang tid.


På busturene er der kun indlagt få pauser og det kan derfor være svært for børnene at sidde stille så længe. Hvis I vælger at rejse med fly, skal du være opmærksom på transporten til og fra lufthavnen i Alperne eller Norden. Transport til skisportsstederne kan ofte tage et par timer og kan blive rigtig dyrt med taxa. Det anbefales derfor at I lejer en bil på destinationen. Hvis I vælger busrejsen, skal du have forberedt forskellige slags underholdning til børnene. Aftal evt. med buschaufføren at sætte en film på, på bussens tv – fx ”Min søsters børn på skiferie”, eller hav malebøger, små legetøjsfigurer og downloadede film klar til børnene.

Skiområdet


Inden I tager afsted, er det vigtigt at du tjekker op på det skisportsområde I skal til. Det er en god idé at vælge et børnevenligt område, med mange blå og brede pister, hvor dit barn kan mestre skiløbet.


Skisportsstederne i Norden er perfekte til børnefamilier, hvor især Trysil i Norge og Sälen i Sverige er nogle af de mest børnevenlige skisportssteder i Europa. Alperne er mere kendt for udfordrende skiløb, men har også mange børnevenlige steder. Blandt børnefamiliernes favoritter finder du Wagrain i Østrig, som byder på over 280 km blå pister og danske skiskoler med dansktalende skiinstruktører.

Skiskole


Det er en god idé, at sende dit barn i skiskole, for at forbedre deres skiløb. De fleste steder bliver børnene inddelt på hold efter niveau. Hvis du har flere børn, kan det let arrangeres at søskende kan komme på samme skiskolehold.


Er I mange afsted, eller ønsker eneundervisning, kan I også leje en privatlærer til børnene.


Mange steder er det muligt at få en dansktalende skiinstruktør, så dine børn bedre kan forstå undervisningen – hvis instruktøren kun taler engelsk, kan mor eller far som regel deltage som tolk.


Undervisningen foregår oftest om formiddagen, så der er altså god mulighed for at du kan få et par timers skiløb uden børn og udforske skisportsstedets stejlere piste.

Beliggenhed


For at gøre det endnu mere bekvemt for dig og dit barn/børn, bør I vælge et bosted tæt på pisten. I Norden kan man leje hytter, som ligger midt på bjerget. Dette gør det nemt at komme afsted om morgenen og hjem igen om eftermiddagen. I Alperne er det oftest dyrere, at bo på pisten. Vi anbefaler derfor at bo lidt væk fra skisportsstedets hovedlift, og så tage skibussen, for at komme frem og tilbage. Skibusserne er for det meste gratis på destinationerne og kører meget ofte. Hvis I er kørt selv til Alperne, kan I stille bilen på de gratis parkeringspladser ved hovedlifterne.

Skiudstyr til børn


Det anbefales at I lejer skiudstyr til børn, i stedet for at købe ski, skistøvler og hjelm, som dit barn vil være vokset ud af året efter. Ved at leje udstyret, sparer I en masse penge, som kan bruges på at købe noget ordenligt skitøj til jeres børn. Det er vigtigt at dit barn kan holde varmen og ikke fryser sine små fingre eller tæer. Hvis dit barn kan holde varmen, holder det også humøret og tålmodigheden højt!


Et tip til børnenes skitøj, er at købe uldtøj. Uldundertøj, uld-inderhandsker, uld-halsedisse og uld-elefanthue er med til at holde dit barn ekstra varmt.


Læs mere om fordelene ved uldundertøj til babyer og børn her.

Rejs med andre børnefamilie


En sidste anbefaling vil være at rejse sammen med andre børnefamilier. Børnene kan nyde godt af hinanden, med sjov og leg i sneen og inspirere hinanden under skiløbet. I kan også hjælpe med at passe hinandens børn, så mor og far kan stå lidt på ski uden børnPakkeliste til skiferie med børn


Hvis du er i tvivl om I har fået pakket alt til skiferien med børn, eller i tvivl om hvad dit barn skal have på på skiferie, kan I læse mere om vores tjekliste til skiferien her.