• Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️
  • Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️

Graviditetstest for nybegyndere

Hvor tidligt kan du tage en graviditetstest, og hvornår kan du være sikker på svaret. Læs med her og bliv meget klogere på din graviditetstest.Hvornår kan du tage en graviditetstest?


Et af de første spørgsmål, der ofte melder sig er, hvor tidligt du kan tage en graviditetstest?


Som udgangspunkt er det bedst at vente med at teste til du er 14 dage over din forventede menstruation, for at få et klart svar. Men i dag findes der tidlige graviditetstest, der kan teste graviditeten allerede 8 dage efter befrugtningen, som svarer til 5 dage før forventet menstruation. Ofte koster de tidlige test mere end de almindelige.

Hvordan ser en positiv graviditetstest ud?


Er det første gang du prøver at tage en graviditetstest, kan det være svært at vide, hvornår testen er positiv, hvornår den er negativ og hvornår den er ugyldig.


Testen er faktisk positiv lige så snart der er 2 streger, selvom den ene streg er meget utydelig. Det er nemlig meget sjælendt at en test er falsk positiv, hvis du aflæser den inden for det tidsinterval, som der står på testens brugsanvisning. Er du usikker på, om du nu ser 2 streger, anbefales det at vente et par dages og så tage en test til.

Hvad skal jeg gøre, hvis graviditetstesten er positiv?


Når du har testet og du ender med en positiv test, så bør du ringe til din egen læge og aftale en tid. Til denne tid vil der blive lavet en vandrejournal, og I vil få en lille snak om, hvad der nu skal ske. Alt efter om du har haft en uregelmæssig menstruation, en regelmæssig eller ønsker abort, vil der ske noget forskelligt.


Er du usikker på hvornår du blev gravid, kan du blive tilbudt en terminsscanning, for at finde ud af hvor langt du er henne i graviditeten.LÆS OGSÅ: ”Gravid? Se de 12 tidlige graviditetstegn”.

Hvad skal du gøre, hvis graviditetstesten er negativ?


Er testen negativ, kan det være fordi du har testet for tidligt, og du kan med fordel tage en test igen nogle dage efter. Måske er du ikke langt nok henne til at kunne teste. Er din menstruation udeblevet i en længere periode, men graviditetstesten er negativ, kan der være andre årsager. Du bør derfor kontakte din egen læge.


Er graviditetstesten negativ og får du din menstruation, så er det bare at prøve igen. Har I prøvet i over et år kan dig og din partner vælge at blive undersøgt af jeres læge, eller videresendes til en fertilitetsklinik, som kan hjælpe jer på vej til det ønskede barn.

LÆS OGSÅ: ”Hvad koster det at få et barn?”.Hvor kan jeg købe graviditetstest og hvilken skal jeg købe?


Stort set alle dagligvarebutikker har graviditetstest. Du kan f.eks. finde dem i Fakta, Bilka, Rema 1000, SuperBrugsen og Netto, men også i Matas og på apoteket. Nogle butikker har dem fremme ved kassen, hvor andre har dem i området med personlig pleje.


Der findes mange forskellige graviditetstest. Der er f.eks. strimlerne, som er billigere og tages ved at du tisser i en kop og derefter dypper graviditetstesten i koppen. Ønsker du ikke at tisse i en kop er det også muligt at købe gravitetsstav. Denne test tisser du direkte på, og så giver den 1 streg for negativ og 2 streger for positiv. Så er der digitale graviditetsteste, som du også kan tisse direkte på. Den skriver enten gravid eller ikke gravid og nogle skriver endda hvor langt du er henne. Andre digitale test skriver enten yes eller no, alt efter om du er gravid eller ej.


Ønsker du ikke at skulle personligt ud og købe graviditetstest, så findes der et hav af hjemmesider, som du kan bestille en test fra.


Bestil bl.a. fra:
LÆS OGSÅ: ”Når 2 bliver til 3”.Se vores ultimative tjekliste til babyudstyr her.