NYHEDER fra Gro, Wheat og Lil'Atelier er online nu ✿ Se udvalg

Guide: Sådan finder du den bedste babyalarm

Guide: Sådan finder du den bedste babyalarm

En god babyalarm er et must!

Men hvilken babyalarm skal du vælge? Og hvilken babyalarm er bedst til dig og dine behov?

LÆS OGSÅ: "Guide: Barnevogn vs. Kombivogn – hvilken skal du vælge?".

Med en babyalarm kan du med det samme høre, når dit barn græder eller er vågnet. Det er særlig brugbart, hvis dit barn sover udenfor i sin barnevogn. Men du kan også med fordel bruge babyalarmen om aftenen, hvis dit barn ex sover på førstesal, mens du sidder i stuen og ser fjernsyn, eller har gæster.

Se vores store udvalg af babyalarmer her.

Psst... Er du førstegangsforælder? Dan dig et overblik over alt hvad du skal bruge i vores tjekliste til babyudstyr.

LÆS OGSÅ: "Når 2 bliver til 3"

Valg af babyalarm

Der er efterhånden rigtig mange valgmuligheder på markedet, når du kommer til valg af babyalarm, og det er nemt at miste overblikket.

Start med at klarlægge dine behov og de situationer, hvor du skal bruge babyalarmen, så bliver det meget nemmere at finde den babyalarm, der passer til dig og dine behov.

Babyalarmer fåes med mange forskellige funktioner, features og i forskellige prisklasser. Lidt groft kan de dog deles op i to kategorier: Babyalarmer med lyd og babyalarmer med kamera.

Babyalarmer med lyd

Denne type alarm er nok den mest kendte. En babyalarm med lyd fortæller dig, om der kommer lyde eller bevægelse fra din baby ude i vognen (baby unit). Langt de fleste af denne type babyalarmer har også en lysfunktion, og en vibrationsfunktion, så du kan “se” eller mærke, når der sker noget i barnvognen uden at have lyd på alarmen ved dig (parent unit). Det er rigtig smart, hvis du har eksempelvis har gæster, eller der er for meget larm i rummet du er i, til at du ville kunne høre lydene fra alarmen.

Er du på udkig efter en ny barnevogn eller kombivogn? Se vores vognguide her.

Babyalarmer med kamera

Babyalarmer med kamera er lidt mere avancerede, og ikke nær så almindelige som dem, der kun viser lyd. Med en babyalarm med kamerafunktion vil du altid kunne se, hvad dit barn laver, og om han/hun sover eller ej.

Mange modeller med kamera har også en nat-funktion med infrarødt lys, så du kan se din baby, selv i mørke. Det er altså ret smart!
Omvendt kan kameraet også gøre, at alarmen holder lidt dårligere strøm, og skal oplades lidt oftere.


Et kamera i alarmen er ikke en nødvendighed. Nogle forælder kan dog rigtig godt lide, at kunne se deres barn, og på den måde tjekke om han/hun er ok. For andre vil lydende være tilstrækkelig.

Det er altså meget individuelt, om den ene eller den anden model, føles mest rigtig.

Se vores store udvalg af babyalarmer med kameraer her.


Hvad skal du kigge efter, når du vælger babyalarm?

Et sæt babyalarmer består af to enheder: en babyenhed (baby unit) og en forælderenhed (parent unit).

Forældreenheden skal, afhængig af mærke og model, have en fast plads i hjemmet tæt på dig, medmindre den er bærbar (nogle har en snor i sig, så du kan have den hængende om halsen). Den bærbare enhed giver helt klart mest fleksibilitet, og gør det nemmere for dig at multitaske. Har du gang i oprydning i hele huset, er det meget nemmere at have dit barn "med dig" via alarmen, når denne kan hænge/sidde på dig eller på anden vis flyttes rundt.

Udover de to enheder, kan du også få brug for lidt ekstra tilbehør til babyalarmer.

Er du uheldig, at noget af alarmen går i stykker (det hænder, at baby får fat i alarmen og kaster den ud af barnevognen ;)), kan du finde de fleste "reservedele" hos os. Det kan eksempelvis være, at skal bruge en ekstra oplader, et nyt batteri eller en ekstra babyenhed, hvis du har mere end et barn. Ved du, at du på et tidspunkt får brug for at koble flere babyenheder på, er det en god ide at sikre denne mulighed, inden du køber forældreenheden.

LÆS OGSÅ: "Praktisk tilbehør til barne- og kombivogn".

Stor rækkevidde

Rækkevidde kan have stor betydning, når du skal vælge babyalarm. Mens de bedste alarmer har en rækkevidde på helt op til 800 meter (med forbehold for tykke betonmure og andre blokeringer), så har andre en kortere rækkevidde.

Afhængig af hvor og hvordan alarmen skal bruges, kan du have brug for en stor rækkevidde. Alarmerne fra Neonate er blandt dem, der har stor rækkevidde, men mange andre mærker tilbyder det også.

GÅ TIL: Babyalarmer fra Neonate.

Vil du vide mere om Neonate babyalarmerne?

Hos os finder du produktanmeldelser af de to mest populære alarmer fra Neonate, nemlig Neonate BC-5800D og Neonate BC-6500D. BC-6500 er en lidt mere udvidet udgave og har blandt andet "Talk-back-funktion".


Du kan læse produktanmeldelsen for Neonate BC-5800D her, og den for Neonate BC-6500D her.

LÆS OGSÅ: "Neonate babyalarm - forældrenes favorit".

Husk at sikre dig, at alarmen kan advare, hvis batteriet er ved at løbe tør for strøm, eller en af enhederne er uden for rækkevidde.


Sådan får du det bedste signal

Da babyalarmens primære funktion er at alarmere, når dit barn vågner eller græder, er det vigtigt med et godt signal.

Nogle babyalarmer har større risiko for at opfange andre signaler så som andre babyalarmer, biler, mennesker der snakker eller vinden. Chancen for, at din babyalarm opfanger et signal fra en anden babyalarm er størst, hvis du bor tæt med andre børnefamilier. Her kan det være en god idé at købe en mere kraftfuld model med flere kanaler, hvor du selv kan indstille kanalerne.

Vælg en alarm med digitalt kodet kanaler frem for en analog alarm. Babyalarmer med digitalt forstærket signal har en mindre risiko for, at den modtager andre signaler end den fra din babyenhed. Risikoen er nemlig meget større med en analog alarm. Et godt råd er at gå efter en alarm, hvor du har mulighed for at justere enhedernes følsomhed.Er stråling skadeligt for din baby?

Babyalarmer udsender elektromagnetisk stråling. Det er den pulserende stråling, som mistænkes for at være skadelig selv ved lav sendeeffekt. De fleste babyalarmer har lav stråling, og det er endnu ikke bevist, om strålingen fra din babyalarm kan være skadelig for din baby. Vi anbefaler alligevel, at du går efter en alarm med ikke-pulserende stråling og under 10 milliwatt.

LÆS OGSÅ: "Guide: Sådan får du et børnesikret hjem".

Nogle digitale alarmer kan sættes i en såkaldt ECO-mode, hvor strålingen bliver mindre, men samtidig mindsker rækkevidden. Uanset anbefales det at mindske eksponeringen af stråling ved at placere babyenheden uden for barnets rækkevidde, fx. i fodenden af barnevogn eller tremmeseng. Radiobølgernes intensitet aftager kraftigt med afstanden.

Se alle vores babyalarmer her.

Smarte funktioner, du bliver glad for

  • ”Talk-back-funktion”: Nogle babyalarmer fås med “samtale funktion”, hvor du fra forældreenheden kan berolige dit barn med din stemme.
  • Genopladelige batterier eller AC adapter: Lige som din baby skal til at sove, opdager du, at alarmen er løbet tør for strøm. Det kan du nemt undgå med genopladelige batterier eller en AC adapter. Du kan også gå efter litium-batterier, da de kan ”klatlades” og holder længere end almindelige batterier.
  • Indikation for strøm-status: Så får du besked, når din babyalarm er ved at løbe tør for strøm.
  • Indikation for rækkevidde-status: Hvis forbindelsen mellem de to enheder bliver for stor, vil du blive gjort opmærksom på, at du skal tættere på babyenheden.
  • Temperaturmåler: Så kan du altid holde øje med om temperaturen i børneværelset eller barnevognen er for høj eller lav.


Har du brug for mere hjælp?

I videoen herunder fortæller Ivalo lidt mere om, hvordan du finder den babyalarm, der er rigtig til dig. På vores YouTube-kanal kan se mange flere videoer om babyalarmer.

Nu ved du, hvad du skal være særligt opmærksom på, når du køber babyalarmer.

Skulle du alligevel have spørgsmål eller behov for mere vejledning til køb af babyalarm, kan du sende en mail til [email protected] eller ringe til 45 88 88 74 15. Så sidder vi klar til at hjælpe dig.

Du er også meget velkommen til at besøge vores lækre showroom på Graham Bells Vej 6, 8200 Aarhus.

Se alle vores babyalarmer her.

Til toppen