• Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️
  • Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️

Guide: Sådan finder du den rigtige begyndersko

Dit barns aller første sko er både magisk og spændende at købe, og der findes rigtig mange søde og seje sko til de helt små. Men udover at de små babyfødder er meget forskellige fra barn til barn, så er det også utrolig vigtigt at det første par par sko passer perfekt og giver den bedst mulige komfort og støtte.


I denne artikel klæder vi dig på til at vælge dit barns første sko. Vi vil blandt andet give dig svar på:


  • Hvornår må mit barn få begyndersko på?
  • Hvad er en prewalker sko, og hvorfor skal jeg købe den?
  • Hvad er forskellen på en prewalker og en begyndersko?
  • Sådan giver du dit barn en god "skooplevelse" med prewalkerLÆS OGSÅ: Størrelsesguide til baby- og børnesko.

Hvornår må mit barn få (prewalker)sko på?


Du kan købe prewalker til dit barn, når han/hun viser lyst til at rejse sig og tage sine første skridt med hjælp.Dit barn vil typisk gå omkring bordet, og holde fast i bordkanten, gå med mor og far i hånden, måske med én eller to hænder eller kan komme frem gående med en gåvogn. Barnet går således med ubalance.

Hvad er en prewalker sko, og hvorfor skal jeg købe den?


En prewalker er defineret ved at være blød både når barnet kravler og går, men også i siderne af skoen.


Det er vigtigt, at en prewalker, som øvrige sko, tillader plads til at tæerne kan bevæge sig. En hælkappe, der støtter højere op end en hjemmesko, er at foretrække, men den skal ikke være hård, så barnet bliver hæmmet, når det kravler.


En prewalker har en skridsikker sål, da det modsatte vil være problematisk. Derudover er en tynd sål at foretrække, da barnet derved får større stimuli. Dette fordi barnet så i højere grad kan mærke det underlag, det går på.


En prewalker er en aktivitetssko, på samme måde som man træner barnet til at løfte hovedet med et stykke legetøj, træner i at rulle, træner barnet til at smage forskellige ting ved hjælp af smagssutter etc., det er således ikke en sko, barnet har på fra 08-16 hver dag, men kun et par timer ad gangen.

Giv dit barn en god ”sko-oplevelse” med prewalker


En prewalker har ikke til formål at få barnet til at lære at gå hurtigere, men en prewalker kan være med til at give barnet en positiv oplevelse med at få sko på.


Skiftet fra strømpefødder til en startersko er for mange børn ubehagelig, hvorimod en prewalker for barnet føles mere som en strømpe. En prewalker med den rigtige støtte kan hjælpe barnet til at gå på flade fødder i stedet for at gå på hæl eller tå.


Fordi det lille barn pronerer, det vil sige går på inder- eller ydersiden af foden, vil barnet, når det har prewalkeren på, få en fornemmelse af hvordan det føles, når foden er placeret mere lige på underlaget.


Når barnet går på flade fødder, vil det opleve en større balance og bedre fodgreb, som barnet vil prøve at søge imod også når barnet alle de øvrige timer går med bare tæer eller i strømper med dutter under.

Hvad er forskellen på Bundgaard Prewalker og Petit (begyndersko)?


Bundgaard prewalker er defineret som en indendørs prewalker, da den har helt tynd sål. Der er dog intet til hinder for at barnet også bruger den udenfor i de måneder, hvor jord temperaturen er behagelig og det ikke er fugtigt.


Bundgaard petit er defineret som udendørs prewalker og derfor mere en "rigtig" begyndersko, da den er opbygget med en tykkere sål, som stadig er meget fleksibel grundet konstruktion, hvor der er luftlag mellem yder og indersål. Petit sålen isolerer bedre fra underlaget og giver en større stødabsorbering. Petit er ydermere udstyret med en kravlesnude i gummi, så den fremstår mere slidstærk end prewalkeren.


Bundgaard Petit begynderskoen egner sig især til barnet som starter i vuggestue eller dagpleje, da barnet på dette tidspunkt i livet ofte har en ubalanceret gang, og her vil skoen støtte på den helt rigtige måde.


Indenfor en periode på 3 mdr. vil dit barn vokse ud af prewalkeren, og da en prewalker i langt de fleste tilfælde bliver gået skæv bør denne ikke gå i arv, derfor kan det i og for sig være underordnet om læderet er mere eller mindre slidt på snuden, når skoen bliver for lille.


OBS: Hvis en prewalker bliver slidt ved at kravle udendørs er det ikke en reklamation.


Vi håber, at du er blevet lidt klogere på prewalkersko og begyndersko og føler dig rustet til at købe dit barns første sko.Dette blogindlæg er skrevet i samarbejde med Bundgaard.