• Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️
  • Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️

Guide til juleklip og klister med børn

Kreative små juleaktiviteter er et hyggeligt indslag, som du kan lave sammen med dine børn. Vi kommer her med 10 gode bud på, hvad i sammen kan lave af kreative ting i julen. Der er både noget for de helt små børn, men også lidt større udfordringer for de store børn.


Lad børnene eksperimentere og udforske deres kreative evner i mens i sammen får lavet nogle personlige og unikke kreationer, som kan pynte i juletiden. Der er tændt op i brændeovnen til julehygge og kvalitetstid for alle pengene. Husk blot julemusikken, nissehuen og julesmåkagerne.


Læs også: Guide kreativt legetøj til børn

1. Filtfigurer


Har du nogle filtrester derhjemme, kan du sammen med dit barn lave nogle fine små dekorationer, som kan pynte enten på juletræet eller i vinduet. Start med at finde ud af hvilken figur dit barn gerne vil lave. Det kan fx være kagehuse, snemænd, juletræer, julegaver eller rensdyr.


Tegn motivet på et stykke filt som ligger dobbelt. Klip det derefter ud, og find så nål og tråd frem. Vælg gerne en anden farve tråd end den farve filtet har.


Sy nu med store sting rundt i kanten. Herefter kan i klippe nogle mindre dele ud, som også syes på. Til sidst fastgøres der en snor i den fine kreation, hvorefter den kan hænges op lige netop det sted dit barn ønsker at den skal pynte.


2. Papirsposedekoration


En aktivitet selv de små børn kan være med til, er dekoration af en papirspose. Med tuscher, glimmer, stjerner og farvet papir kan i sammen enten lave en julemand, en snemand, Rudolf eller noget andet kreativt fra fri fantasi.


De helt små børn kan med fordel bruge fingermaling eller kartoffeltryk til at pynte papirsposen. Har du nogle gamle dekorative knapper, farvede piberensere eller sjove klistermærker, så find det hele frem og lad dit barn gå på opdagelse i den kreative verden. Posen kan også bruges som et alternativ til julegaveindpakning.

3. Male julekugler


Ønsker du et personligt, unikt og sødt minde fra dit lille barn, så kan du lade dit barn male på sin egen julekugle. På julekuglen kan du sammen med dit barn fx lave et lille fint håndaftryk, skrive barnets navn og lave en lille fin tegning.


Det er en godt minde, som man år efter år ved juletid kan tage frem og lade pynte på familiens juletræ. Det er ligeledes en god gaveidé til bedsteforældrene fra din babys første jul.

4. Toiletrullefigur


Smid endelig ikke de tomme toilet- og køkkenruller ud, da du nemt kan lave nogle sjove og kreative små figurer ud af dem sammen med dit barn. Med tusser, farveblyanter og farvet karton kan I forvandle toiletrullerne til alverdens små fine juledyr, nissemænd eller engle. Nissemændenes skæg kan laves med lidt vat.


Skulle i gå hen og blive helt bidt af det, kan i sammen lave jeres eget nisselandskab med både juletræer, julemandens slæde og alle hans rensdyr.

I kan bruge nogle store vattotter til at lave jeres eget sneklædte vinterlandskab. Drys med glimmer og lad jule magien begynde.

5. Juletræskogle


Tag dit barn i hånden og gå på opdagelse i skoven. Her kan i finde en masse fine og brugbare elementer til jeres jule klippe klister dag.


I kan fx samle nogle store fine grankogler, som i tage med hjem og tørre, og derefter pynte og dekorere dem.


I kan starte med at male koglerne i en flot grøn farve. Herefter kan i med en limpistol pynte det lille juletræ med stjerner, kugler, farvestrålende snor og til sidst sætte en stjerne på toppen. Her er det kun fantasien der sætter grænser for, hvordan jeres juletræ skal se ud. Til slut kan i sætte juletræet i et æggebæger eller en lille skål. Hermed en perfekt dekoration til årets julebord.

6. Guirlander


De fleste børn kan være med til at lave guirlander, da man nemt kan lave en helt enkel og traditionel guirlande med forskellig farvet papir, som er klippet i strimler, for derefter at klistre ringene sammen inde i hinanden.


Man kan også udfordre sig selv og sine store børn med nogle lidt mere avancerede modeller. Er dit barn fascineret af julemanden, hans slæde og rensdyr, så kan du lave en skabelon med dit barns yndlingsmotiv. Så kan dit barn selv tegne og klippe figurerne ud af et stykke farvet karton.


Brug gerne nogle fine glimmer tuscher til at gøre figurerne funklende og flotte. Til sidst kan i sætte figurerne på en snor, gerne en god og holdbar en, og derefter kan guirlanden pynte enten i et vindue, under en knagerække eller på juletræet.

7. Julehjerter


Julehjerter kan laves på mange måder, og det er ikke kun de gode gamle hjemmelavede papir julehjerter, som kan pynte på juletræet. Har du et barn som elsker at sidde og nørkle med håndarbejde, så kan dit barn også både hækle eller strikke nogle små søde julehjerter.


Du kan også lade dit barn prøve kræfter med en fin lille børne symaskine, hvor der både medfølger fodpedal, nåle, tråd, målebånd mm. Så kan der på kort tid laves mange små søde julehjerter i flotte farver. Find gerne nogle stofrester, et gammelt dynebetræk eller noget aflagt tøj frem, og lad dit barn prøve sig frem med forskellige former, farver og mønstre.


En anden sjov måde at lave julehjerter på, er med perler. Er du dog knap så glad for at skulle hive strygejern og strygebræt frem, og ende ud med en smeltet perleplade og brændte fingre, så er de nye aqua beads perler et fantastisk alternativ. Her kan dit barn lave et flot julehjerte og derefter skal der bare sprayes vand på perlerne for at de klistrer sammen. Så kan dit barns kreationer hænges op med en lille snor og pynte på juletræet.

8. Garnjuletræer


Find garnresterne frem og lav nogle fine små juletræer med dit barn. Du bestemmer selv hvor avanceret det skal være. Start med at klippe en trekant ud af et stykke tykt pap. Tag derefter en limstift og smør et tyndt lag lim på begge sider. Find derefter nogle grønne garnnøgler frem og start fra toppen af spidsen med at vikle garnet rundt. Når trekanten er helt dækket med garn kan du til tilføje nogle farverige perler på snoren, så juletræet får nogle flotte julekugler. Til sidst kan i sy en stjerne på toppen.

9. Kræmmerhuse


Findes der noget hyggeligere end kræmmerhuse fyldt med pebernødder på juletræet? Og hvis de så er hjemmelavede af dit lille barn, så er der jo slet ikke et øje tørt. Kræmmerhuse kan laves af et hav af forskellige materialer, som gør udtrykket unikt og personligt.


Du kan fx sammen med dit barn finde noget flot gavepapir eller et blad fra en gammel tegneserie, som i sammen kan folde til et kræmmerhus. Du kan også lade dit barn dyppe hænder og fødder i noget fingermaling og lave nogle fine aftryk på et stykke karton. Pynt gerne med fjer, glimmer, farverige knapper. Glem endelig ikke at fylde de fine færdiglavede kræmmerhuse op med lækre julekager.

10. Julekort


Skal bedsteforældrene have en lille julehilsen, så lad gerne dit barn stå for at dekorere et fint julekort. Klip et stykke karton ud til dit barn i størrelsen 20x30 cm. Fold det på midten og lad ellers dit barn slippe fantasien løs med tusser, glimmer, knapper, silkepapir, garn eller stof.


Måske i sammen skal lave Rudolf med piberensere som gevir og en rød knap som næse. Eller i kunne lave en snemand ud af vat og filtrester, som i limer på kortet. Det kunne også være et juletræ ud af strimler af silkepapir. Mulighederne er uendelige og der er god mulighed for at få mange timers fordybelse og nærvær med dit barn i mens i laver fine julekort og skriver søde hilsner til familien.

VI håber at I er blevet inspireret til en masse hyggelige juleaktiviteter. God fornøjelse og glædelig jul!