• Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
 • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
 • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️
 • Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
 • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
 • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️

Hyggelige og kreative aktiviteter for børn i efteråret

Bladene skifter farve og falder af træerne, vejret bliver koldere og vådere når efteråret står for døren. Selvom det ikke længere er sommer, hvor ungerne kan lege med vand i haven eller hele familien kan nyde solen på stranden, er efteråret også en årstid hvor der er rig mulighed for at lege i naturen.


Efterårsferien nærmer sig og derfor har vi lavet en liste over hyggelige aktiviteter for børn og voksne, som I kan hygge jer med når årstiden skifter. På listen finder du både aktiviteter som egner sig til inde- og udeleg så I har noget at hygge jer med, uanset vejret. Hvis I giver jer i kast med de kreative aktiviteter, vil alle de smukke kunstværker I får lavet, ikke blot kunne bruges til at udsmykke hjemmet, styrke barnets kreativitet og finmotorik - men også til personlige hjemmelavede julegaver eller fødselsdagsgaver til barnets nærmeste.

Udendørsaktiviteter med børn i efterårsferien
Lav flotte kastanjedyr


Kun fantasien sætter grænser hvilke nuttede, skøre og sjove dyr og fantasivæsner man kan kreere med kastanjer! Tag en tur i skoven og saml kastanjer i forskellige størrelser så I kan lave en masse søde dyr.


Det skal man bruge til at lave kastanjedyr:


 • Kastanjer
 • En strikkepind eller en anden spids genstand som i kan prikke hul i kastanjerne med
 • Tændstikker
 • Piberensere
 • Klistermærkeøjne
 • Tuscher til at tegne ansigter, øjne og knurhår
 • Evt. lim og maling


Hav altid dine børn under opsyn når I laver kastanjedyr og lad den voksne prikke hullerne i kastanjerne. Hvis I vil gøre kastanjedyrene endnu mere livagtige kan i male dem med knurhår, zebrastriber, eller hvad I nu kan finde på.

Mal på sten


Ligesom med kastanjedyrene kan I gøre sten sjove og livagtige med maling og tuscher. Det er en aktivitet som kan skabe mange timers sjov og hygge, både udendørs og indendørs og som ikke kræver en masse redskaber. Tag en tur på stranden eller skoven og saml sten i flotte farver og størrelser. I kan gøre en leg ud af at finde stenene. Hvem finder først en sten der glimter? Hvem finder først en grå sten? Hvem finder først en lille bitte sten? Og for de ekstra øvede; hvem finder først en sten med hul i? Når I kommer hjem er den en god ide at skylle og vaske stenene for sand og jord, så de er helt klar til at blive udsmykket med maling.


Det skal man bruge til at male på stenNår I har malet en masse fine sten kan I pynte haven med dem eller inddrage dem i legen på børneværelset. De fine sten I har kreeret kan også bruges som hyggelige hjemmelavede gaver som kan pynte i bedsteforældres haver. Det vil helt sikkert vække glæde.

Maling og collager med blade, gran og grankogler


Skoven gemmer på mange fantastiske materialer som kan inddrages i kreative aktiviteter med børn (og voksne) i alle aldre! Afhængig af barnets alder kan i tilpasse sværhedsgraden, så det er sjovt for alle at være med. For de mindste kan fingermaling tages i brug og for de lidt ældre kan bladene også anvendes til at male flotte aftryk på papir. Mal eksempelvis på et stort blad og tryk derefter bladet eller en grankvist ned på et stykke papir eller karton. Med lim og karton kan man også skabe flotte collager med de smukke blade i efterårets farver… Og vupti, så har I kunstværker, som kan indrammes og pynte derhjemme eller bruges som gaver til jul og fødselsdag :-) Undersøg skovbunden for andre ting som kan være sjove at male på. Se om I også kan finde grankogler eksempelvis.


Det skal man bruge til kreativ leg med skovens materialer


 • Fingermaling
 • Karton eller papir
 • Blade
 • Grankogler
 • Gran
 • Lim og pynt

Indendørsaktiviteter med børn i efterårsferien


I efteråret og vinterhalvåret er der rig mulighed for at hygge og lege indendørs, vi har listet en række aktiviteter som kan skabe hyggelige stunder for hele familien.
Fingermaling


Fingermaling er en klassiker og et hit blandt mange børn og noget fingermaling kan anvendes af børn helt ned til 1 års alderen. Udforsk vores sortiment af fingermaling som kommer i sæt af forskellige farver. Fingermaling er genialt til små børn der ikke kan holde på en tusch eller pensel endnu.

Trylledej og hånd- og fodaftryk i ler


Med trylledej kan I lave søde dyr som I møder i naturen, i zoologiskhave, kæledyr I kender eller fantasivæsner - kun fantasien sætter grænser. Brug dem i legen, udsmyk børneværelset eller brug dem som en personlig og gave som barnet selv har lavet.


Tiden flyver afsted når man har børn og lige pludselig synes man de er vokset helt vildt! Med et hånd- og fodaftryks-sæt fra Vanilla Copenhagen kan i forevige de små børnehænder og fødder.


De vil helt sikkert være hyggelige at have som minder at se tilbage på og de vil med garanti også vække glæde som en fin julegave til familiemedlemmer.

Modellervoks og magisk sand


Modellervoks er og forbliver en fantastisk aktivitet til både børn og voksne. Når I leger med modellervoks, er det ikke kun fantasien der er på spil, men også sanserne! At kunne se og røre er med til at gøre legen med det farverige dej helt speciel. Udforsk vores udvalg af forskellige modellervoks-kits der kan garantere mange timers hygge og sjov, da modellervoksen kan anvendes igen og igen.Husk altid at undersøg den anbefalede alder for de forskellige materialer som kan anvendes til kreativ leg og hold opsyn med dit barn. God fornøjelse!