• Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
 • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
 • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️
 • Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
 • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
 • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️

I sommerhus med børn

En tur i sommerhus rummer masser af sjov og leg, naturoplevelser og ikke mindst hygge og nærvær med familien – derfor vil dit barn elske at tage på ferie eller bare en weekend i sommerhus.


Vi har samlet lidt gode råd til, hvad du skal være opmærksom på når du lejer et sommerhus. Du finder også sjove bud på aktiviteter, du kan lave med dit barn i og omkring sommerhuset.LÆS OGSÅ: “Pakkeliste: I sommerhus med børn”.

Lej et sommerhus – hvad skal jeg være opmærksom på?


Når du skal leje et sommerhus til familiens ferie, er der nogle ting, du skal være særligt opmærksomme på.


Først og fremmest skal du tage stilling til, om du vil leje dit sommerhus gennem et bureau eller gennem en privatperson. Det er ofte lidt dyrere at leje gennem et bureau, men er for nogle også mere betryggende. Når du lejer et huset gennem et bureau, får du sikkerhed og garanti med i bookingen. Udlejningsbureauerne har mange års erfaring, og de fleste har lokale servicekontorer som nemt kan kontaktes, hvis du skulle have spørgsmål. Ofte kan du samtidig opnå store rabatter på oplevelser i nærområdet ved booking gennem bureauer.

Privatudlejning – dine klagemuligheder bliver mindre


Hvis du lejer et sommerhus af en privatperson, er det en god idé at lave nogle baggrundstjek på udlejeren. Søg efter personen på sociale medier og Krak. Hvis du lejer gennem DBA, er nogle udlejere også valideret med NemID.


Feriehusudlejernes Brancheforening har sammensat en liste over private sommerhusudlejere, som har fået kørt retssager mod sig ang. klager. Søg gerne efter din udlejer på denne liste, og hvis personen dukker op, anbefales det at genoverveje din reservation af sommerhuset.


Lejer du sommerhuset af en privatperson, skal du også være opmærksom på dine klagemuligheder bliver mindre. Måske er du ikke tilfreds med standen på sommerhuset eller rengøringen heraf, når du ankommer til sommerhuset. Din udlejer vil muligvis tilbyde et afslag af prisen eller ophæve lejeaftalen, men bliver I ikke enige, kan du blive nødt til at tage fat i en advokat eller blot acceptere det, som det er.
10 ting du skal være opmærksom på, når du lejer et sommerhus:


Hvad enten du lejer dit sommerhus gennem et bureau eller en privat, får du her en tjekliste, der er god at gennemgå, inden du lejer et sommerhus.


 1. Tjek adressen – Lej altid et sommerhus, med en placering, der passer til dit og familiens behov.
 2. Rabat på leje af sommerhus – Nogle fagforeninger og arbejdsgiver råder over egne sommerhuse, hvor du kan få rabat ved leje heraf.
 3. Tjek, hvad din forsikring dækker – Ikke alle ansvarsforsikringer dækker leje af privat bolig.
 4. Tjek anmeldelser inden du booker – Søg på sociale medier, Krak og Trustpilot.
 5. Sikker betalingsform – Betal kun via bankoverførsel eller kreditkort, undgå kontanter.
 6. Ved ankomst – Dokumentér fejl og mangler med eventuelle billeder, og kontakt bureau eller lejer straks.
 7. Vis respekt – Du lejer en anden persons sommerhus.
 8. Gennemtjek altid efterregninger – Kontakt bureau eller udlejer, hvis du opdager fejl.
 9. Tjek altid krav til rengøring – Skal der støvsuges og tørres overflader, eller forventes fryser, ovn og grill rengjort? Opfylder du ikke rengøringskravene, kan du ende med en efterregning.
 10. Anmeld oplevelsen for leje af sommerhus – Når du anmelder dit ophold, er du med til at gøre andre familier klogere på sommerhusets tilstand og muligheder.LÆS OGSÅ: “Kør-selv-ferie med børn”.

På opdagelse i naturen


Danmark byder på mange smukke og idylliske omgivelser, som du og dit barn med garanti vil nyde godt af.


Tag dit barn med ud i naturen og gå på opdagelse i skoven, langs vejen eller ved stranden. Sammenværd med familien vægter højt hos børn, og selvom de store feriemål som Tivoli og Legoland sikkert hitter hos dit barn, er der mange sommerhusaktiviteter, som kan gøre jeres ferie helt speciel. En kæmpe stor myretue, sandklitter så langt øjet rækker eller muslinger og sten i nye farver og former, kan især for små børn, være lige så sjovt, som en tur i en forlystelsespark.

Når du skal planlægge dagene i sommerhuset, er det en god idé at arrangere 2-3 forskellige udendørslege/aktiviteter på en dag.


I kan kigge på blomster, kaste sten i havet og måske hilse på et par dyr, hvis nogen kigger forbi. Du kan indlede samtaler med dit barn om fugle, planter osv. og på den måde styrke dit barns sprog på en sjov og spændende måde.


Har I cykler med i sommerhuset, kan I tage på en lidt længere tur væk fra huset. Sommerhusområder har ofte mange gode sikre stier, hvor dit barn kan få lidt ekstra cykeltræning. Områderne er generelt mere fredelige end i de trafikerede byer.


Mangler dit barn den perfekte cykel til sommerhusturen, kan du se vores store udvalg af børnecykler her. Har I endnu ikke fundet den rigtige løbecykel? Se vores guide her.


Det danske vejr er uforudseeligt og kan på et øjeblik ændre sig fra høj sol og blå himmel til regn og rusk.


Tænd op i brændeovnen og flyt legen indendørs. En oplagt mulighed for at finde puslespil, bøger, spil og kreative aktiviteter frem. Måske I har fundet en masse fine muslinger og sten ved stranden, som I kan male med stentusser.


Se vores udvalg af kreativ leg her.


I kan også klæde jer på efter vejret, og begive jer ud på spændende "overlevelses"udflugter. Pak en taske med "overlevelses"kiks, varm kakao og eventuelt et regnslag, og gå på opdagelse i sommerhusområdet. Se vores udvalg af regntøj til børn her.
LÆS OGSÅ: "Sommerferie i Danmark: Hvad skal tiden gå med?".

Sjov og leg i sommerhuset


Er det danske vejr ikke helt med jer, og er regntøjet gennemblødt af leg udendørs?


Vi har samlet sjove bud på projekter og aktiviteter, du kan lave indendørs i sommerhuset med dit barn.LÆS OGSÅ: “DIY: 5 sjove DIY-projekter du kan lave med børn”.

Mal på sten


Ligger sommerhuset tæt på stranden, kan du og dit barn samle sten og muslinger, som I kan male hjemme i sommerhuset. Bliver det regnvejr senere på ugen, kan du planlægge strandbesøget i de tørre dage, så I er klar til indendørshygge, når regnvejret kommer.


De danske strande byder på mange forskellige former og farvede sten. Sammen med dit barn kan I samle sten, der både er store og små. Gør stenene unikke og flotte med stentusser og maling og pynt sommerhusets vindueskarme med de farverige sten. Det kan også være, de skal med hjem på børneværelset og pynte.

Pool i sommerhuset


En pool i sommerhuset er et ønskescenarie for de fleste børn (og voksne). En pool ligger op til mange timers sjov og leg, og du kan fx lære dit barn at svømme eller lave børnevenlig vandgymnastik.


3 sjove vandlege med børn


 • Sang og leg: Syng en sang for dit barn, mens I er med i vandet. Det skal være en sang dit barn kender fx ”Hjulene på bussen”. Vend dit barn ind mod dig selv, så du og dit barn deler legen. Gennem den kendte sang vil dit barn føle sig tryg i vandet.
 • Flyde: Lær dit barn at flyde på ryggen og blive fortrolig med det. Hold en hånd ind under ryggen på dit barn og imens I fx tæller tal eller øver farver, vil dit barn slappe af, og flyde på ryggen af sig selv.
 • Øje-hånd koordination: Giv dit barn en flydedragt eller svømmevest på, og placér badelegetøj rundt i poolen. Lad dit barn svømme rundt i vandet og fange tingene ind. Glæden ved at se dit barn fange det sjove legetøj er fantastisk.


Se vores udvalg af svømmeveste og badetøj her.


Praktiske ting du skal huske til dit barn, når I vil i poolen:


 • En svømmeble eller badetøj
 • Et eller flere håndklæder
 • Svømmevest eller flydedragt
 • Badelegetøj
 • Evt. badesko

Kreative sanselege


Underholdning og leg i sommerhuset behøver ikke altid handle om at komme udendørs og brænde energi af. Hvis dit barn har brug for en sansende og fordybende leg, kan I sammen lave hjemmelavet modellervoks eller magisk sand. Det er nemt at lave og vil for dit barn skabe timevis af fordybende leg og glæde.


Opskrifter på modellervoks og magisk sand finder du nedenunder.​​​​​​​

Modellervoks (ca. ½ kg.)


Det skal du bruge:


 • 400 g hvedemel
 • 100 g salt
 • 2 tsk. Citronsyre (kan undlades)
 • 4 dl. kogende vand
 • 2 spsk. olie
 • Farvepasta eller frugtfarve


Bland salt, mel og evt. citronsyre sammen. Kom kogende vand, olie og farve i, lidt ad gangen. Virker massen klistret, kommer du lidt mere mel i, til konsistensen er som modellervoks. Lad modellervoksen køle ned inden leg.


Skal modellervoksen være i forskellige farver, æltes de resterende ingredienser sammen. Mens massen stadig er varm, deler du massen i de størrelser du synes og kommer farven i.


Modellervoksen holder sig ca. 1 mdr. i køleskabet uden citronsyre, og 3 mdr. med citronsyre.


Pssst... bliver det lidt for uoverskueligt, kan du også købe færdiglavet modellervoks her. ;)

Magisk sand


Det skal du bruge:


 • 5 dl. Mel
 • 0,5 dl. Vand
 • Frugtfarve eller pastafarve
 • 7-8 spsk. Olie


Hæld mel ud på en bradepande og tilføj vand og farve. Ælt dejen til så små stykker som muligt, og bag massen i en forvarmet ovn til den virker tør på 150 grader i ca. 10 minutter. Tag massen ud af ovnen og lad den afkøle.


Tilføj olie til den afkølet masse og ælt massen igen. Tilføj evt. mere olie, til den har den konsistens du ønsker. Kom det hele i en blender til sandet er helt fint og glat.


Når du og dit barn skal lege med det magiske sand, kan I tage dyr, sjove forme og biler med i legen. Sanselege vil med garanti være et hit hos dit barn!


Ligesom modellervoks kan magisk sand også købes i færdig form. Det finder du lige her.

Børnenes favoritaktiviteter


Indendørs: Bagning, puslespil, male og tegne, modellervoks og byg en drage.

Udendørs: Fodbold i haven, byg en hule, gåtur, skovtur, cykeltur m.m.


Vælg det helt rigtige sommerhus og planlæg sjove aktiviteter til ugen for dit barn – Så er vi sikker på, at I får en rigtig god sommerhustur!