• Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️
  • Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️

Kan jeg rejse under min graviditet?

Du er måske begyndt at arrangere sommerferien, og utallige spørgsmål hober sig op. Hvor langt henne i graviditeten kan jeg rejse på ferie? Er det tilladt at flyve eller køre længere ture? Og må jeg blive vaccineret? Som gravid kan du hurtigt komme i tvivl om, hvordan du skal forholde dig både før og under ferien. Vi har forsøgt at give dig svaret på det vigtigste, som du behøver at vide før du bestiller ferien.


LÆS OGSÅ: "8 søde måder at afsløre din graviditet på"At rejse under graviditeten


Som gravid kan du roligt tage på ferie, hvis du ikke har haft de store gener igennem din graviditet. Der er dog en del ting, du skal huske at få styr på, inden du vælger at bestille en rejse til udlandet. Du skal bl.a. have styr på flyveregler, vaccinationer, forsikringer og lægens råd. Men først og fremmest er det vigtigt du lytter til din krops signaler. Hvis du er i tvivl om dit helbred kan klare en rejse til udlandet, anbefaler vi, at du kontakter egen læge.LÆS OGSÅ: "Gode råd: Når 2 bliver til 3"

Flyrejser, mens jeg er gravid


Må jeg flyve imens jeg er gravid? Svaret er ja. Dog skal du vide, at der er enkelte flyselskaber, som ikke lader dig flyve i den niende måned. Dette skyldes ikke dit barns sikkerhed, men derimod at de ikke ønsker at fødslen begynder i luften. En del flyselskaber kræver en lægeerklæring fra uge 28. Det er dog altid en god idé at du undersøger, hvad dit flyselskab har af forskellige regler.


Flyvning udgør ingen risiko for dit barn, medmindre du har fået konstateret problemer med din moderkage eller selve fosteret. Kontakt din læge, hvis du er i tvivl om du har disse problemer.


På længere flyveture får fosteret en anelse mindre ilt end normalt, hvilket ikke vil være et problem for et sundt foster. Er dit foster allerede truet af fx svangerskabsforgiftning, kan det måske ikke klare flyveturen lige så godt. Her anbefales du at få en transportabel iltforsyning med i flyet, som kan sikre, at dit barn får ilt nok under hele flyveturen.


Under flyveturen bør du være opmærksom på at bevæge dig rundt for at undgå vand og blodpropper i benene. Rejs dig jævnligt og brug evt. støttestrømper. Det skal til slut siges at rejser med fly statistisk set er mere sikre end bilrejser, og du har derfor ingen grund til bekymring.

Bilferier, mens jeg er gravid


Går sommerferien til et land i nærheden af Danmark og overvejer I at køre selv? Spørgsmålet ”er det nu sikkert?” vil formentlig opstå og tvivlen om effekten af en sikkerhedssele eller airbag hvis uheldet er ude, kan opstå ved mange kommende forældre. Først og fremmest er sikkerhedsselen både en sikkerhed for dig, men også dit barn. Brug derfor ALTID sikkerhedssele. Før den nederste del af sikkerhedsselen hen over dit bækken under maven og den øverste del af sikkerhedsselen på kryds hen over maven. Mange gravide kvinder foretrækker også at købe en graviditetssele. Den gør rejsen mere komfortabel, men er også med til at øge sikkerheden for dit foster.


I forhold til spørgsmålet ang. sikkerhed af en airbag, bør airbags altid være slået til. Airbags er meget blødere for din mave at ramme end et hårdt instrumentbræt.

Rejseforsikring, mens jeg er gravid


Inden du tager afsted på en rejse, er det en god idé at tale med din læge eller jordemoder i god tid omkring vaccinationer, og hvad risikoen er for at blive syg under rejsen. Nogle vaccinationer gives ikke til gravide, da de kan have en skadelig virkning på fosteret. Du bør bl.a. undgå lande med høj risiko for malaria.


sundhed.dk kan du læse mere om, hvilke sygdomme og vaccinationer gravide bør undgå i forbindelse med rejser.


Du bør altid undersøge, hvordan din forsikring dækker dig på din rejse. De fleste rejseforsikringer dækker gravide uden begrænsninger i op til 4 uger før fødselstidspunktet. Tjek dog hvordan reglerne er hos netop dit forsikringsselskab. Vi anbefaler også, at du tegner en afbestillingsforsikring, da der kan ske mange ting under en graviditet, så det kan være svært at forudse din situation om 3-4 måneder.

LÆS OGSÅ: "Graviditetssvømning: Derfor er det godt for dig og din gravide krop"Graviditeten er en fantastisk tid for de fleste, og har din læge sagt god for at du rejser, gælder det bare om at læne sig tilbage og nyde ferien i fulde drag. Vi håber, du får en god ferie inden din nye kommende titel ;)