• Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️
  • Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️

Kør selv-ferie med børn

Start ferien – allerede i indkørslen


Mulighederne med kør-selv-ferie er mange! Det gode ved bilferier med børn er, at der stort set ingen begrænsninger er og du har masser af fleksibilitet. Du kan selv bestemme præmisserne for ferien og tilpasse tempoet efter jeres eget behov.


Når du har planlagt, hvor turen går hen, er der nogle praktiske ting som skal ordnes, for at du og dit barn er klar til jeres kør-selv-ferie. Vi har sammensat nogle gode råd til bilferie med børn.LÆS OGSÅ: "Gør bilturen sydpå til en succes"

I første omgang er det vigtigt at bilen er klar til en lang køretur. Dit barn skal have en ordentlig autostol, hvor han eller hun både skal kunne se ud ad vinduet, sove og lege i. Du kan læse mere om valget af den rigtige autostol til dit barn i vores autostoleguide her.


Det kan være farligt at have ting liggende frit i bilen, hvis der pludselig bliver bremset hårdt op. Derfor kan det være en god idé at sætte nogle ryglænslommer op på forsæderne. Dem kan du bruge til at opbevare deres legetøj, bøger osv. til dit barn.

Dernæst er det vigtigt, at I har forsyninger med, i form af mad og især drikke. Hvis I har en køletaske, er det en god idé at tage den med, så det hele holder sig koldt og friskt.


LÆS OGSÅ: "Sunde, hjemmelavede snacks til madpakken".


Selvom I måske gerne vil hurtigt hen til destinationen, er det vigtigt at holde nogle pauser i løbet af køreturen – gerne hver 2-3 time. Find et område, hvor der er plads til at bevæge sig og løbe rundt, fx et grønt område eller ved en legeplads. Medbring nogle ting dine børn kan lege med, fx en bold, frisbee eller noget andet.


Derudover kan tiden, især for børn, komme til at gå meget langsomt. Find på noget underholdning til bilturen, som I kan slå tiden lidt ihjel med. Vi har samlet alle vores yndlings bil-lege, som hele familien kan lege, samtidig med føreren stadig holder øje med vejen.

BillegeGætteleg:


En i bilen vælger en ting eller et dyr at tænke på, inde i sit hoved. De andre passagerer skal så forsøge at gætte tingen eller dyret ved at skiftes til at stille spørgsmål, som fx ”Har det pels?”, ”Lever det på en gård?”, osv. Den der gætter dyret eller tingen, er den næste til at finde på noget. I kan indskærpe lege til at I kun må tænke på bestemte ting – fx dyr eller Disney figurer.

Bil-leg:


Kig efter røde biler, lastbiler eller gule biler. Hver gang I får øje på et af de valgte køretøjer, får alle i bilen en rosin eller et stykke chokolade. Hvis I har lidt større børn med i bilen, kan I også sætte et stopur i gang, og gætte på, hvor mange røde biler I ser i løbet af de næste 5 minutter. Den der kommer tættest på vinder.

Nummerpladeleg:


Det gælder om at kigge efter de andre bilers nummerplader. Enten kan I hver især skrive 2-3 tal ned, som skal indgå i de andre bilers nummerplade, eller også kan I kigge efter nummerplade med dobbelt bogstaver. Hver gang I finder en nummerplade som passer, får vedkommende et point.Ordleg:


Sammensæt kæder af navneord. Den første siger et navneord og den næste skal sige den sidste del af ordet + et nyt ord – på den måde skaber I en ny sammenkædning. Eksempel: Bonde – bondegård – gårdhave – haveslange – slangekrølle osv.Bogstavleg:


Vælg først en kategori fx ”Ting i et køkken”. En i bilen siger alfabetet inde i sig selv til en anden siger stop. Dernæst gælder det om, at finde så mange ting i et køkken, der starter med det valgte bogstav. Det går på tur og når I ikke kan finde en ny ting, er personen ude. Sådan fortsætter det, indtil der kun er 1 vinder. Eksempel: (S) Skab – sukker – salt – ske – sovsekulør – skål osv.

Gæt en melodi:


Skiftevis nynner eller fløjter en person en melodi, som de andre i bilen skal gætte.Rundesang:


En rigtig bilklassiker. I skiftes til at vælge en sang, som alle så synger. Mellem hver sang synger I: ”Rundesang, rundesang, XX synger den næste sang…”.

Historiefortælling:


I skal sammen lave en god og sjov historie. Den som starter, siger en sætning, som den næste digter videre på. For at gøre lege lidt sværere, kunne I aftale at I skal starte med det ord, som den før jer, sluttede med. Eksempel:


  • Person 1: Der var engang en hest
  • Person 2: Hesten hed Pedro.
  • Person 3: Pedro elskede at hoppe på marken, med sine venner.
  • Person 4: Vennerne hed Line og Kenni–
  • Og sådan fortsætter I, indtil I har en god historieLÆS OGSÅ: Pakkeliste til sommerhustur med børn.Rigtig god ferie!