• Gratis fragt ved køb over 499,-
  • Lyn hurtig 1-3 dages levering
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating
  • Gratis fragt ved køb over 499,-
  • Lyn hurtig 1-3 dages levering
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating

Kreative aktiviteter for børnefamilien i påsken

Leder du efter kreative aktiviteter for dig og dit barn i påsken? Vi har samlet en liste af sjove og hyggelige ting, som du kan lave med hele familien i påsken.

Men… hvorfor holder vi egentlig påske?


De fleste ved nok, at påsken er en kristen fest med nogle helligdage, der har med Jesus' genopstandelse at gøre. Det giver et par fridage til os, hvilket er rigtig dejligt. Men hvordan hænger det så egentligt sammen med chokoladepåskeæg og påskeharen?


Kort sagt, hænger det sammen med en kristen tradition, der gør ægget til et symbol for Jesus' genopstandelse. Senere har det udviklet sig til chokoladeæggene, som vi kender dem i dag.

Gæk, gæk, gæk, mit navn er blevet væk


Lav gækkebreve og send dem til nogen, I holder af. Dit barn vil elske at klippe, klistre og sende gækkebreve afsted til mormor og morfar, onkel Anders eller en god ven fra børnehaven. At samle vintergækker, finde på rim og træne skrivefærdighederne, vil med garanti være en hyggelig aktivitet for både dig og dit barn – især når du fortæller, at han/hun har en chance for, at vinde et lækkert påskeæg! ;)



LÆS OGSÅ: ”DIY: 5 sjove DIY-projekter du kan lave med børn”.

Pust og mal farverige påskeæg


En anden sjov påsketradition er at puste og male æg i flotte farver, så de ligner små påskeæg. Dit barn kan eksperimentere med flotte farver og mønstre, og når de er tørre, kan du hænge æggene op i vindueskarmen eller på grene og kviste, som I kan finde i naturen.


Du og dit barn kan kaste jer ud i selv at puste æggene, men I kan også købe allerede pustede æg. Hvis I selv vil puste æg, er der et par gode huskeregler:


  • Kog æggene i vand i et par sekunder, for at undgå risiko for salmonella (pas på med at koge æggene for længe, så hviderne ikke bliver for faste).
  • Prik hul i toppen og bunden af æggene, der cirka svarer til at en tændstik kunne være i hullet.


At male på æg – og puste dem – er ikke kun en hyggelig måde at skabe dekorativt pynt på, men udvikler også dit barns fordybende og kreative færdigheder. For at male og puste æg skal I bruge:


  • Maling i flere farver eller tuscher
  • Pensler
  • En eller flere skåle til fyldet i ægget (hvis I selv puster)
  • Et par nåle at prikke æggene med

Pynt hjemmet med farvestrålende påskepynt


Skab det smukkeste påskehjem med farvestrålende blomsterdekorationer, påskeæg, hjemmeklippede påskeharer og andet, som du kan lave med dit barn.

Gå på påskeæggejagt i haven


Klassikeren som de fleste børn glæder sig til, når det er påske.


Det kræver ikke andet end et udendørs område (eller hvis vejret ikke er med dig - dit hjem), og så selvfølgelig en masse påskeæg til dit barn.


Saml dit barns nærmeste legekammerater, søskende eller fætre og kusiner og lav årets vildeste æggejagt. Selvfølgelig tilpasset børnenes alder og behov. Lad børnene selv løbe rundt og lede eller gør lidt ekstra ud af det og lav æggejagten som en skattejagt, hvor du uddeler ledetråde, som børnene skal følge. Det afhænger selvfølgelig af din fortælling. Er det påskeharen, der har været forbi, ved du jo selvfølgelig ikke, hvor æggene ligger... ;)

Hold påskefrokost med dit barn


Selve påskefrokosten er for mange familier højdepunktet i påsken. God mad og drikke og godt selskab. Aaah! Måske endda med familiemedlemmer, som du ikke har set i lang tid.


Påskefrokosten kan dog også blive lidt kedelig for dit barn. Aktivér og inkludér dit barn i frokosten og forberedelserne. Han/hun kan for eksempel skrælle gulerødder, hjælper med at røre eller dække et fint påskebord med pynt fra haven – eller måske de påskeæg, I selv har pustet og malet.


Få flere tips til madlavning i børnehøjde her.

Vi ønsker dig og dit barn en rigtigt dejlig påskeferie!​​​​​​​