★ Fri fragt ★ Shop kæmpe 3 for 2 udvalg | Se mere

Hvad skal barnet hedde: Populære drengenavne

Hvad skal barnet hedde: Populære drengenavne

Er du nybagt forælder eller venter du en dreng? Og er du i tvivl om, hvad dit barn skal hedde?

Det kan være svært at holde styr på hvilke drengenavne der er populære og hvilke drengenavne der er specielle. Vi har hos Pixizoo gjort det nemmere for dig og opstillet de mest populære drengenavne i 2020, samt gamle danske drengenavne og mere specielle drengenavne.

LÆS OGSÅ: ”Populære pigenavne”.

De mest populære drengenavne i 2020

Over de mest populære drengenavne i Danmark i 2020 toppede drengenavnet Alfred på listen. Der blev i alt navngivet 271 børn med navnet Alfred. Navne som Noah, Oscar, Karl og William var også meget populære i 2020.

LÆS OGSÅ: ”Gode råd: Når 2 bliver til 3”.

Er du i tvivl om, hvad dit barn skal hedde men overvejer drengenavne med S, er navne som Storm, Sander, Sylvester og Sofus populære. Blandt drengenavne med M, er særligt Malthe, Magnus, Matheo og Marius meget populære. Er du særligt betaget af drengenavne med L, er Lucas klart det mest populære drengenavn, men også navnene Lauge og Loui er populære.

Hello Retail


Top 10 mest populære drengenavne i 2020:

 1. Alfred
 2. Noah
 3. Oscar
 4. Karl
 5. William
 6. Oliver
 7. Arthur
 8. Aksel
 9. Malthe
 10. Valdemar

LÆS OGSÅ: ”Tjekliste til babyudstyr”.

Gamle danske drengenavne

Når du er i tvivl om, hvad dit barn skal hedde, kan du med fordel også finde inspiration i Danmarkshistorien. Vi har fundet vores favoritter blandt drengenavne, som har lidt af det hele. Navnene er specielle, fordi de endnu ikke er voldsomt udbredt, men samtidig også er stærke tidstypiske danske drengenavne.

Holger

Holger er uden tvivl et drengenavn med mange velkendte skikkelser bag sig. Holger Danske er drengenavnet på krigeren, der er blevet et dansk nationalsymbol og historisk sagnhelt. Myten fortæller, at kommer Danmark i knibe, vil Holger Danske vågne op til dåd. Holger Danske lægger desuden navn til en af de store modstandsgrupper under 2. verdenskrig.

LÆS OGSÅ: ”Graviditetssvømning: Derfor er det godt for dig og din gravide krop”.

Njord

Et stærkt drengenavn, der trækker tråde helt tilbage til den nordiske mytologi. I mytologien var det drengenavnet på en frugtbarhedsgud, der ulig de fleste guder i den nordiske mytologi, var vanegud. Njord var far til Frej og Freja, og derudover kendt som guden for bl.a. søfart, der herskede over vind og vejr.

Frej

Navnet Frej stammer fra den nordiske mytologi, og navnet betyder ”herre” eller ”hersker”. Frej var gud for frugtbarhed, og hans fornemmeste opgave var, at skabe velstand for mennesker og marker. Ifølge myten er Frej stamfader til den svenske kongeslægt.

Sejr

Sejr betyder ”at vinde”, og er et dansk drengenavn. Kong Valdemar II erobrede store områder i sin regeringstid specielt i Tyskland. Karakteristik for Valdemar Sejr var, at han havde en fortræffelig evne til at samarbejde med blandt andet bisper og stormænd, hvilket gav ham politisk styrke. Efter sin død fik han navnet Valdemar Sejr.

Eik og Birk

De to drengenavne Eik og Birk er opkaldt efter naturen, da Eik betyder ”Egetræ” og Brik ”Birketræ”. Eik er desuden navnet på den kendte sanger fra syrerockbandet Steppeulvene, der havde sin storhedstid i 1960’erne. Drengenavnet Birk optræder blandet andet i den kendte børnebog ”Ronja Røverdatter” af Astrid Lindgren. Birk er også navnet på en rune, og betyder også nyskabelse.

LÆS OGSÅ: ”8 søde måder at afsløre din graviditet på”.

Unikke drengenavne

Er du på jagt efter mere utraditionelle og specielle drengenavne, har vi samlet 10 forslag til dig her.

 1. Nelson
 2. Cosmo
 3. Rud
 4. Thure
 5. Ernst
 6. Calle
 7. Dirch
 8. Mio
 9. Neo
 10. Valentin

Vi håber, du har kunnet finde inspiration til, hvad dit barn skal hedde – men først og fremmest stort tillykke!

Til toppen