★ Fri fragt ★ Shop kæmpe 3 for 2 udvalg | Se mere

Hvad skal barnet hedde? Populære pigenavne

Hvad skal barnet hedde? Populære pigenavne

Er du nybagt forælder eller venter du en lille pige? Og er du i tvivl om, hvad dit barn skal hedde?

Det kan være svært at holde styr på hvilke pigenavne, der er oppe i tiden, hvilke der er populære, og hvilke pigenavne der er unikke og specielle. Ikke desto mindre har vi hos Pixizoo givet dig et overblik over de mest populære pigenavne i 2020 samt gamle danske pigenavne og mere unikke pigenavne.

LÆS OGSÅ: ”Populære drengenavne”.

De mest populære pigenavne i 2020

I 2020 toppede pigenavnet Alma på listen over de mest populære pigenavne i Danmark. Der blev i alt navngivet 252 børn med navnet Alma. Navne som Clara, Agnes og Emma var ligeledes meget populære i 2020.

LÆS OGSÅ: ”Gode råd: Når 2 bliver til 3”.


Er du i tvivl om, hvad dit barn skal hedde men overvejer pigenavne med A, er navnene Anna, Asta, Alberte og Astrid desuden særligt populære pigenavne, udover Alma og Agnes. Blandt pigenavne med M, er især Mathilde, Marie, Maja og Mille særligt populære.

Hello Retail


Top 10 mest populære pigenavne i 2020:

 1. Alma
 2. Clara
 3. Agnes
 4. Emma
 5. Freja
 6. Karla
 7. Sofia
 8. Ella
 9. Anna
 10. Olivia

LÆS OGSÅ: ”Tjekliste til babyudstyr”.

Overvejer du pigenavne med S, er navne som Sofia, Sofie, Saga og Sara populære. Blandt pigenavne med E, er særligt Emma, Ella, Ellie og Ellen populære.

Gamle danske pigenavne

Når du er i tvivl om, hvad dit barn skal hedde, kan du med fordel også finde inspiration blandt gamle, danske pigenavne. Der findes mange bedårende og unikke pigenavne. Skal dit barn have mulighed for, at få en historisk navnesøster eller er du blot på udkig efter gamle danske pigenavne, så læs med her.

Frigg

Pigenavnet Frigg betyder ”den elskede” eller ”hustru”. Udover at Frigg lyder smukt, optræder navnet også i den nordiske mytologi, som gudinden for ægteskab. Frigg var gift med Odin, og fremstilles som hans ligeværdige part. Derudover var hun kendt for sin stærke moderlige kærlighed til blandt andet sønnen Balder. Og vidste du, at fredag faktisk betyder ”Friggs dag”?

Dagmar

Dagmar er et nordisk pigenavn, der stammer fra den nordiske middelalder, og betyder ”dag” og ”mø”. Derudover er det et historisk og kongeligt navn, da Valdemar Sejr i 1202 blev gift med Dronning Dagmar. Hun fremstilles i de gamle sagn, som en skønhed med et stort hjerte, og med stor omtanke for andre mennesker.

LÆS OGSÅ: ”Graviditetssvømning: Derfor er det godt for dig og din gravide krop”.

Agnes

Agnes betyder ”ren” eller ”kysk”. Vidste du, at pigenavnet Agnes faktisk også er navnet på en dansk dronning? Agnes Brandenburg giftede sig i 1273 med kong Erik Klipping. Hun var en sej kvinde, der forstod at begå sig politisk, og på den måde opretholde tronen til Erik-slægten, efter hendes mands død.

Ingeborg

Ingeborg er et nordisk pigenavn, som udspringer af gudenavnet ”Ing”. Det fremgår ikke af de gamle skrifter, hvilken funktion denne gud havde, men hun sættes i forbindelse med guden Frej. Ingeborg betyder ”beskyttelse” og er derudover et dansk prinsesse navn, som sidst blev brugt i 1347 – 1370 af Kong Valdemar Atterdags datter.

Sif

Navnets betydning er ”hustru” eller ”brud”. Sif er et pigenavn kendt fra den nordiske mytologi, som gudinden, der var gift med Thor. Hun tilhørte aserne, og var kendetegnet ved sin ufattelige skønhed, og lange hår af guld. Hendes guldhår skaffede Loke som erstatning for hendes rigtige hår, som han klippede af i en spøg.

LÆS OGSÅ: ”8 søde måder at afsløre din graviditet på”.

Unikke pigenavne

Er du på jagt efter mere utraditionelle og unikke pigenavne, har vi samlet 10 forslag til dig her.

 1. Aloha
 2. Charme
 3. Engel
 4. Gul
 5. Musling
 6. Nitte
 7. Pil
 8. Sne
 9. Tigerlilly
 10. Vølve

Vi håber, du har kunnet finde inspiration til, hvad dit barn skal hedde – men først og fremmest stort tillykke!

Til toppen