• Fragt 29,- | Gratis ved køb over 499,-
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating
  • Fragt 29,- | Gratis ved køb over 499,-
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating

Hvad skal barnet hedde? Se populære pigenavne

Er du nybagt forælder eller venter du en lille pige? Og er du i tvivl om, hvad dit barn skal hedde?


Det kan være svært at holde styr på hvilke pigenavne, der er oppe i tiden og hvilke pigenavne, der er unikke og specielle. Vi har hos Pixizoo gjort det nemmere for dig og opstillet de mest populære pigenavne i 2023, samt gamle danske og mere unikke pigenavne.



LÆS OGSÅ: ”Gode råd: Når 2 bliver til 3”

Er du i tvivl om, hvad dit barn skal hedde men overvejer pigenavne med A, er navnene Anna, Asta, Alberte og Astrid desuden særligt populære pigenavne, udover Alma og Agnes. Blandt populære pigenavne med M, er især Mathilde, Marie, Maja og Mille særligt populære. Overvejer du pigenavne med S, er navne som Sofia, Sofie, Saga og Sara populære. Blandt populære pigenavne med E, er særligt Emma, Ella, Ellie og Ellen populære.

Top 10 mest populære pigenavne i 2023:


  1. Alma
  2. Ida
  3. Freja
  4. Clara
  5. Ella
  6. Emma
  7. Olivia
  8. Agnes
  9. Sofia
  10. Nora

Gamle danske pigenavne


Når du er i tvivl om, hvad dit barn skal hedde, kan du med fordel også finde inspiration blandt gamle, danske pigenavne. Der findes mange bedårende og unikke pigenavne. Skal dit barn have mulighed for, at få en historisk navnesøster eller er du blot på udkig efter gamle danske pigenavne, så læs med her.



Frigg


Pigenavnet Frigg betyder ”den elskede” eller ”hustru”. Udover at Frigg lyder smukt, optræder navnet også i den nordiske mytologi, som gudinden for ægteskab. Frigg var gift med Odin, og fremstilles som hans ligeværdige part. Derudover var hun kendt for sin stærke moderlige kærlighed til blandt andet sønnen Balder. Og vidste du, at fredag faktisk betyder ”Friggs dag”?



Dagmar


Dagmar er et nordisk pigenavn, der stammer fra den nordiske middelalder, og betyder ”dag” og ”mø”. Derudover er det et historisk og kongeligt navn, da Valdemar Sejr i 1202 blev gift med Dronning Dagmar. Hun fremstilles i de gamle sagn, som en skønhed med et stort hjerte, og med stor omtanke for andre mennesker.



Agnes


Agnes betyder ”ren” eller ”kysk”. Vidste du, at pigenavnet Agnes faktisk også er navnet på en dansk dronning? Agnes Brandenburg giftede sig i 1273 med kong Erik Klipping. Hun var en sej kvinde, der forstod at begå sig politisk, og på den måde opretholde tronen til Erik-slægten, efter hendes mands død.



Ingeborg


Ingeborg er et nordisk pigenavn, som udspringer af gudenavnet ”Ing”. Det fremgår ikke af de gamle skrifter, hvilken funktion denne gud havde, men hun sættes i forbindelse med guden Frej. Ingeborg betyder ”beskyttelse” og er derudover et dansk prinsesse navn, som sidst blev brugt i 1347 – 1370 af Kong Valdemar Atterdags datter.



Sif


Navnets betydning er ”hustru” eller ”brud”. Sif er et pigenavn kendt fra den nordiske mytologi, som gudinden, der var gift med Thor. Hun tilhørte aserne, og var kendetegnet ved sin ufattelige skønhed, og lange hår af guld. Hendes guldhår skaffede Loke som erstatning for hendes rigtige hår, som han klippede af i en spøg.

Unikke pigeenavne


Er du på jagt efter mere utraditionelle og unikke pigenavne, har vi samlet 10 forslag til dig her.


  1. Aloha
  2. Charma
  3. Engel
  4. Gul
  5. Musling
  6. Nitte
  7. Pil
  8. Sne
  9. Tigerlilly
  10. Vølve

Vi håber, du har kunnet finde inspiration til, hvad dit barn skal hedde – og om det skal være et populært pigeenavn eller måske et gammelt dansk eller unikt pigenavn. Men først og fremmest stort tillykke.