• Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️
  • Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️

De vigtigste børnesikringer i hjemmet

Få ro i sindet og undgå de mest alvorlige ulykker med de rigtige børnesikringer


Ulykker, hvor små børn kommer til skade i hjemmet er hyppige, men trækker sjældent store overskrifter, måske fordi de i et vist omfang er forbundet med skyldfølelse over ikke at have passet godt nok på.


I denne artikel sætter vi fokus på, hvad der kan gå galt, samt gøre det så nemt som muligt at mindske risikoen for ulykker. Som nybagt forælder eller bedsteforælder kan du nemlig selv gøre meget for at gøre dit hjem klar til en lille ny. Det handler om at gå ned i børnehøjde, tænke et skridt foran og prioritere de praktiske løsninger og den gode indretning.


LÆS OGSÅ: "Guide: Børnesikring inde og ude".Undgå fatale ulykker ved at sikre hjemmet disse steder:


1. Vinduerne

Børn er typisk ivrige for at kravle op i vindueskarmen og kigge ud. Et fald fra vinduet på 1. sal er fatalt, og alle forældres mareridt, men et fald fra stueplan er heller ikke ufarligt. Faldet er den umiddelbare fare, dernæst er risikoen ved, at barnet går på opdagelse i nabolaget eller langs en trafikeret vej.


Sørg for vinduerne er børnesikret enten med en integreret lås eller en godkendt vinduessikring.


Ligesom vinduerne bør altandøre også afskærmes. Det kan fx gøres med et gitter.  

2. Komfuret


Køkkenet udgør flere forskellige farezoner, hvoraf skoldningsfarer er en af de værste. Sæt en komfurskærm op, så barnet ikke kan få fat på gryder med kogende vand eller stegepanden med brandvarmt fedtstof.

3. Møbler


For barnet, der går på opdagelse er møbler og tv, der kan vælte, en stor fare. Det er noget man generelt er blevet meget bevidst omkring verden over, desværre på baggrund af flere dødelige uheld.

Af samme årsag følger der som regel en sikring med, når du køber et nyt møbel.


Hvis ikke eller hvis dit møbel er af ældre dato kan BabyDans Anti-tip-sikring anbefales. Alle reoler, kommoder og skabe bør spændes fast til væggen. Brug skruer og rawlplugs egnet til din væg og sørg for at spænde møblet så tæt ind til væggen, at det ikke kan tippe.

4. Skarpe genstande og ætsende kemikalier samt hvidevarer


Generelt vil det helt lille barn udforske alt det nye og opleve verden som en legeplads.


Skuffer er spændende, og det er sjovt at tage det hele ud på gulvet. Man kan putte ting ind i microovnen og trykke på knapper eller man kan kravle ind i vaskemaskinen.Vand er sjovt og måske skal sutten en tur i toilettet. Der er masser af muligheder, men det kan godt blive lidt meget eventyr at holde øje med for os voksne.


Derfor er det godt at tage sine forholdsregler.


1. Ting man kan stikke sig eller skære sig på bør være uden for det lille barns rækkevidde eller afskærmes med en børnesikring.


2. Det samme gælder rengøringsmidler, opvasketabs, medicin mm. I en periode, typisk omkring 8 månedersalderen, oplever barnet verden ved at putte ting i munden. En ætsningsulykke har oftest katastrofale følger og kan give varige mén.


BabyDans Multilås kan bruges på mange forskellige steder, det vigtige er, at låsen installeres omkring et hjørne. Sørg for at låsen strammes til, så der maksimalt kan opnås en åbning på 30 mm når låsen er aktiveret. Låsen kan bruges på kommoder, skabslåger, køleskabe, toiletter, mikroovne og meget mere. Ønsker man i stedet at låsen ikke er synlig kan man i stedet vælge en indvendig lås.

5. Døre


En af de mest almindelige årsager til besøg på hospitaler hos børn i alderen 0-8 år er, at de får deres fingre i klemme i en dør.


Undgå disse ulykker med sikringer, der enten fastgør døren eller afskærmer for klemning. BabyDan Two-way stop holder døren åben i en fast position og fungerer godt på døre, i de rum hvor børnene løber og leger i løbet og dagen, eller hvor man vil undgå, at dørene smækker i, hvis der opstår gennemtræk i huset. Med Two-way stopper forhindrer du, at barnet kommer til skade både på dørens håndtagsside og hængselsside. Sikringen kan bruges både på trægulv og på gulvtæppe og tages nemt af, blot ved at træde ned og skubbe den af døren.

Blogindlægget er skrevet i samarbejde med BabyDan.