• Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️
  • Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️

13 sjove udendørs lege

Aaah… Sommeren står for døren, dagene er blevet lysere og længere. Saml børnene og deres venner til sjov udendørs leg.


Vi har fundet 13 sjove udendørslege, som egner sig godt til haven eller det grønne område.


Nyd det gode vejr, når muligheden er der! Se alt vores udendørslegetøj her.


Bonus: De fleste af legene giver også god motion, både store og små.

1. Gemmeleg


De fleste forældre har helt sikkert leget gemmeleg med sit barn. Børn elsker nemlig at gemme sig og det er en leg de fleste aldre kan være med på.


For at lege gemmeleg er det ideelt at være minimum 3 i legen, men gerne flere. Her kan mormor, onkel og oldefar altså sagtens være med ;)


”Den” der skal finde de andre, skal tælle med lukkede øjne til 10, 20, 30 eller hvad der aftales i legen. Husk, ikke noget med at snydekigge. Hvis ”den” der er den, ikke kan finde alle, kan han eller hun bede de andre om at sige en lyd... eksempelvis "kuk kuuuk".


Der kan også leges, at der er en base, som man kan løbe til for at være i sikkerhed, og nogle gange venter man bare på at blive fundet.


Du kan også gemme små ting som legetøjsfigurer i haven, som venner eller familie skal finde. Du kan hjælpe dem på vej ved at sige at det bliver ”varmere” når de nærmer sig, og ”koldere”, når de er på vej væk. Denne gemmeleg kaldes også "Tampen brænder".

2. Hinke


Hinke-leg er en sjov og motorisk udfordrende leg for dit barn. Den kan leges alene eller flere sammen. Tegn hinkebanen med fortovskridt eller tegn med en pind i sand og grus. Hinkebanen kan laves med fx 9 ruder og nummerer med tallene 1-9.


Nu skal du vælge en sten, der er god at kaste med – vælg en mellem størrelse sten, så den ikke er for tung eller hopper efter kast.


Sådan spiller du det:


  • Ram hinkeruden nummer 1 med stenen. Hop over denne rude med en enkelt fod eller begge fødder, og forsæt derefter med at hoppe til den sidste rude.
  • Vend om, hop tilbage og stop på rude nummer 2. Stå på en fod og hold balancen, mens du samler stenen op du startede med at kaste i rude 1 og hop over rude nummer 1 til start. Nu fortsætter du mønstret og kaster til rude nummer 2 og fortsætter til næste tal i rækken når du har gennemført banen. Jo længere væk du skal kaste, desto sværere bliver det at ramme den rigtige rude.
  • Når banen er gennemført, er det den næstes tur. Hvis du kaster stenen uden at ramme den rigtige firkant eller hopper forkert på banen, er det den næste deltagers tur.

3. Skyggefangeleg


De fleste kender den klassiske fangeleg – i denne version gælder det om at træde på skyggerne i stedet for at røre deltagerne fysisk. Legen skal derfor være på en solrig dag.


Skal legen være sværere? Så leg skyggefangeleg omkring middag, der er skyggerne nemlig ikke så store og sværere at fange.

4. Frysefangeleg


Fangeleg er bare rigtig sjov og jo flere der er med, desto bedre. Derfor er det også oplagt at lege fangeleg i flere versioner.


I frysefangeleg skal du stå fastfrosset, i den position du bliver fanget i. Det kan give nogle gode grin, hvis du bliver fanget i en spurgt eller på ét ben.


Man kan blive befriet ved at tø op af en berøring fra de andre deltagere.

5. Marmorkugler


Nu skal I koncentrere jer i denne leg. Tegn en cirkel på fortovet med fortovskridt eller i sandet.


Brug 1 lille kugle hver og kast den ind i cirklen. Nu gælder det om at ramme hinandens kugler og slå dem ud af cirklen med små bolde.


Den som har sin kugle i cirklen til sidst, har vundet.

6. Huskeleg


Er du god til at huske? Det får vi at se nu. Find 10-15 forskellige ting, og læg dem under et tæppe.


Alle deltagere kigger under tæppet i 30 sekunder – nu gælder det om at huske, hvad der gemmer sig under tæppet. Bagefter vender alle deltagere ryggen til, mens der fjernes en ting fra bunken under tæppet.


Nu må alle deltagere kigge og så skal de gætte, hvad der mangler. Gættes der forkert, er du ude af legen – så du kan ikke bare gætte på livet løs, det gælder om at huske rigtigt.

7. Ram flasken


Til denne leg, skal I bruge en bold og to store plastikflasker fyldt op med vand uden låg.


Stil jer med afstand overfor hinanden og kast bolden skiftevis efter modstanderens flaske.


Vælter flasken, gælder det om at rejse sin flaske op hurtigst muligt – vinderen er den, der først får tømt modstanderens flaske.

8. Haleleg


Er I klar på en masse grin og sjov?


Med denne leg er I garanteret sjov underholdning, for både store og små. Alle deltagere i legen skal have en papirstrimmel, strømpe eller andet som kan bruges som hale.


Sæt halen fast i buksekanten og løb efter de andres haler, men pas på – de andre ude efter din hale. Den der snupper den sidste hale har vundet.

9. Limbo


For at lege limbo dans, skal I være minimum 3 spillere.


Brug en kost eller sjippetorv til limbopind, som deltagerne skal gå under, indtil en af deltagerne falder.


For hver runde sænkes limbopinden og det bliver sværere. Her er det en fordel at være barn, som helt sikkert kan vinde over farmor!

10. Sæbebobler


Lav jeres egne sæbeboler eller køb nogle af de sjove sæbebobler som findes i et hav forskellige versioner.


Hvem kan blæse flest sæbebobler ad gangen? Hvem kan lave den største sæbebobbel?


Hvis det blæser bliver det ekstra sjovt – se om du kan fange boblerne, inden de flyver afsted. Du kan også bygge sæbeboblerne ovenpå hinanden og bygge dem større. Pas på de ikke springer :D

11. Blind i naturen


Denne her leg er rigtig sjov og styrker sanserne.


Den ene af jer skal være ”blindebukken”, og skal have bind for øjnene (eller lukke dem, men kun hvis man kan lade være med at snyde ;)).


Den anden skal føre ”blindebukken” forsigtigt hen til et træ, en vandkande eller hvad der lige er i nærheden, uden at fortælle hvor I går hen.


”Blindebukken” skal nu mærke (uden at kigge ;)) og gætte, hvad det er – når ”blindebukken” har gættet, skifter i roller.

12. Kaste i rundkreds


Stil jer i en rundkreds og kast en bold rundt i kredsen.


Hvis du ikke griber bolden, skal du kaste bolden videre og løbe hele vejen rundt om rundkredsen.


Hvis du ikke når hele vejen rundt til at gribe bolden når den kastes til dig igen, er du ude af legen. Den spiller som er tilbage til sidst vinder.


Advarsel: Denne leg kan give sved på panden og mange gode grin ;)

13. Ståtrold


Ståtrold er en sjov fangeleg, hvor det gælder om at befri hinanden. Jo flere, desto sjovere bliver legen.


Der er én der er fanger, og når fangeren har rørt/fanget de andre deltagere, skal de stå helt stille med spredte ben.


En fri person skal kravle mellem benene på den fangede, for at sætte ham eller hende fri igen. Bonus: der er helle når man befrier hinanden ;)


Lav selv regler for hvornår fangeren udskiftes. Det kan fx være den første der blev taget til fange, når alle er taget til fange.


Du kan også lave den avanceret ståtrold: Aftal fx 3 ting, man skal gøre for at befri en anden. Det kan være, at befrieren skal lave englehop, dreje rundt hovedet og sige et kodeord, og så skal ham der er fanget gøre det samme og derefter er han fri.

Nu er der ingen undskyldning for ikke at komme ud og lege i det gode vejr – både børn og voksne.


Rigtig god fornøjelse og rigtig god sommer!