Pixizoo har fødsesldag! ☀ Shop de skarpe tilbud her >

Styrk din babys motorik

Styrk din babys motorik

Nogle gange kan det være svært at finde tid til at tage til babygymnastik, derfor har vi samlet nogle gode råd til, hvordan du selv kan lave forskellige øvelser med din baby for at styrke din babys motorik derhjemme.

Det er vigtigt, at du laver øvelser med din baby, da børns motoriske udvikling har betydning for deres læring resten af barndommen. Det vil ligeledes sige, at motorikken har en effekt på de sociale, psykiske og intellektuelle evner hos de små.

Øvelse 1: Hæng til tørre

Du kan enten vælge at sidde i en skrædderstilling eller sidde med fødderne i gulvet og med let bøjede knæ. Herefter tager du din baby og lægger ham/hende på ryggen på dine lår og med hovedet vendt mod dig. Du tager fat om dit barns hofter og løfter ham/hende op, således at din baby nu hænger med hovedet nedad i øjenhøjde med dig. Du skal bøje og strække armene et par gange, så din baby får en elevatortur – med hovedet nedad. Hvis dit barn er 1 år, skal du stå op og holde barnets lår i stedet for hofterne. Lav denne øvelse i 2 minutter.

Hvad styrker øvelsen hos dit barn?

Denne øvelse er med til at stimulere din babys balancesans samt løsne nakkemusklerne. Øvelsen kan du bruge til børn i alderen 0-2 år. Og så er det en god øvelse for dine armmuskler. Vil du gøre øvelsen med dit barn lidt mere behagelig, kan du bruge et underlag.

LÆS OGSÅ: "Top 10 børnesange med fagter".

Øvelse 2: Tag din baby med ombord

Du skal lægge dig ned på ryggen, og løfte dine knæ i ca. 90 grader. Herefter placerer du din baby på maven på dine skinneben med hovedet mod dig. Du kan vælge enten at holde barnets hænder eller oppe omkring barnets skuldre. I denne øvelse skal du vugge dit barn op og ned i knæleddet. Når du har vugget op og ned nogle gange, skal du holde dit skinneben lodret igen, og gøre klar til at ”lette”. Så skal du gynge hele din krop frem og tilbage – Du skal komme helt op i siddende stilling og ned igen i hurtigt tempo. Øvelsen varer cirka 10 minutter.

LÆS OGSÅ: "Tigerspring: Hvad er det og hvordan tackler du det?".

Hvad styrker øvelsen hos dit barn?

Denne øvelse stimulerer dit barns balancesans, muskel-led-sans og den maveliggende stilling. Øvelsen er med til at styrke din mave- og rygmuskler. Du kan begynde med øvelsen, når din baby er 2 måneder og frem til han/hun er 2 år.

LÆS OGSÅ: "BLW: Baby-Led Weaning – Hvad er det og hvordan gør du?".

Du kan finde øvelser på YouTube som denne:

Øvelse 3: Gå trillebør med dit barn

Du kan lægge noget legetøj på gulvet, som din baby finder spændende. Du skal tage fat om dit barns hofter og løfte op i underkroppen, så dit barn støtter på hænderne. Det er meningen, at dit barn skal “kravle” med armene hen til legetøjet, mens du holder dit barns hofter. Du kan hjælpe dit barn med at komme frem ved at vride hofterne op og ned i den vandrette position. Denne øvelse kan du starte med at lave, når dit barn er 8 måneder gammel, og frem til det er 2 år.

Hvad styrker øvelsen hos dit barn?

Øvelsen er med til at stimulere dit barns kravleri, krydsbevægelser, balancesans og muskel-led-sans.

LÆS OGSÅ: "Hjælp, mit barn er forkølet".

Øvelse 4: Tag dit barn kloden rundt

Fra dit barn er ca. 6 måneder kan du lave denne øvelse. Det er vigtigt, at dit barn kan sidde selv, da den kræver, at dit barn har en stabil ryg og hofte. Du skal bruge en stor bold, som dit barn kan sidde på, og du skal holde om dit barns hofter. Øvelsen handler om at løfte dit barn op og ned, så det mærker, at bolden skubber på nedefra for hvert hop. Foretag denne øvelse i 5 minutter.

LÆS OGSÅ: "Guide: Find den bedste bæresele eller vikle til dig og din baby".

Hvad styrker øvelsen hos dit barn?

Den sidste øvelse er med til at stimulere din babys balancesans, muskel-led-sans, ryg- og nakkemuskler og falde refleks. Her træner du også dine arm- og mavemuskler.

Du skal ikke anstrenge hverken dig eller dit barn. I starter I jeres eget tempo, og finder jeres helt egen rytme.

Hello Retail

God fornøjelse!

Til toppen