• Gratis fragt ved k√łb over 499,- ūüíô
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering ūüöö
  • +30.700 Bed√łmmelser p√• Trustpilot | 4,6/5 Rating ‚≠źÔłŹ
  • Gratis fragt ved k√łb over 499,- ūüíô
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering ūüöö
  • +30.700 Bed√łmmelser p√• Trustpilot | 4,6/5 Rating ‚≠źÔłŹ

Sunde, hjemmelavede snacks til madpakken

Har madpakken brug for et ekstra pift eller mangler du inspiration til eftermiddagsunderholdning med dit barn, kan I kaste jer ud i at lave sunde, hjemmelavede snacks. De lækre snacks er oplagte at bruge til den kommende uges madpakker, men kan også nydes over et hyggeligt brætspil eller til Ramasjang-hygge.


Vi har nedenfor opstillet vores yndlings snackopskrifter som både er sunde og nemme at lave.

Hjemmelavede m√ľslibarer


Tag dit barn med i k√łkkenet og kast jer ud i at lave disse l√¶kre m√ľslibarer, som er fyldt med n√łdder, fr√ł og kerner. De er enkle at lave og smager himmelsk. G√łr appetitten lidt ekstra glad, og sk√¶r barerne ud i forskellige former og figurer.


Til ca. 20 stk. m√ľslibarer skal du bruge:


  • 1 d√•se kondenseret m√¶lk (350 g)
  • 100 g mandler
  • 100 g hasseln√łdder
  • 50 g sesamfr√ł
  • 50 g kokosmel
  • 100 g havregryn
  • En h√•ndfuld kokosflager (Kan dog undlades)


Du kan variere opskriften med de n√łdder og fr√ł du har liggende i skabene. Du kan ogs√• tilf√łje sm√• stykker t√łrret frugt, eller hvis barerne skal v√¶re ekstra l√¶kre, kan du tilf√łje lidt m√łrk chokolade, enten i selve baren eller som pynt oven p√•.

S√•dan tilbereder du m√ľslibarerne:


Hak hasseln√łdder og mandler groft. Lun m√¶lken i en gryde ‚Äď det m√• ikke koge. H√¶ld m√¶lken i en sk√•l og tils√¶t resten af ingredienserne. Lad halvdelen af havregrynene blive tilbage. R√łr det hele godt sammen og tilf√łj de sidste havregryn, til massen har den rette konsistens. Konsistensen skal v√¶re sej, men stadig klistret.


Kom bagepapir i et ovnfastfad og fordel massen med fingrene heri.


  • Tip: Ved at putte lidt vand p√• fingrene kan du nemmere glatte massen ud, uden det klistrer sig fast p√• dine fingre.


Bag m√ľsli-massen i ovnen ved 150¬į i ca. 30 minutter, til den er let gylden. Lad den afk√łle i ca. 20 minutter. Sammen med dit barn kan I sk√¶re m√ľslibarerne ud i √łnskede st√łrrelser og former. I kan fx sk√¶re barerne ud som stjerner, m√•ner og hjerter. Dette vil med garanti g√łre det sjovere at spise for dit barn.


Barerne opbevares bedst i en luftt√¶t b√łtte eller d√•se, pakket ind enkeltvis i madpapir. De kan holde sig friske i op til et par uger.

Hjemmelavede kn√¶kbr√łd


Spr√łde og gode kn√¶kbr√łd, med mange fr√ł og kerner. Kn√¶kbr√łdene er garanteret en sikker vinder hos dit barn. De er nemme at lave og smager godt. Du kan b√•de bruge kn√¶kbr√łdene til en lille hurtig snack, b√•de med og uden p√•l√¶g, men de er s√¶rligt et hit i madpakken.


Til kn√¶kbr√łd skal du bruge:


  • 1 dl havregryn
  • 1 dl h√łrfr√ł
  • 1 dl sesamfr√ł
  • 1 dl gr√¶skarkerner
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl chiafr√ł
  • 3 dl mel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,5 dl olivenolie
  • 3 dl vand

S√•dan tilbereder du kn√¶kbr√łdet:


Bland alle ingredienser sammen. Kom bagepapir på en bageplade og fordel massen. Skær dem ud i firkantede stykker med en kniv eller en pizzaskærer.


Bages ved 180¬į i 15 minutter.

Hjemmelavede rugbr√łdsboller


Hjemmelavede rugbr√łdsboller er et sk√łnt alternativ til det m√•ske lidt kedelige rugbr√łd. Rugbr√łdsbollerne er b√•de sunde og nemme at lave ‚Äď og de smager fantastisk.


Til rugbr√łdsbollerne skal du bruge:


  • 4 dl vand
  • 20 g g√¶r
  • 2 tsk havsalt
  • 1 spsk honning
  • 400 g rugmel
  • 3 spsk h√łrfr√ł
  • 100 g hvedemel


Til topping:


  • 1 spsk sesamfr√ł
  • 1 spsk solsikkekerner
  • 1 spsk gr√¶skarkerner
  • 1 spsk h√łrfr√ł

S√•dan tilbereder du rugbr√łdsbollerne:


R√łr g√¶r og vand sammen i en r√łremaskine og tils√¶t salt, honning, rugmel og h√łrfr√ł. Du kan ogs√• √¶lte dejen grundigt sammen med h√¶nderne.


Tils√¶t hvedemel, lidt ad gangen. Pas p√• med ikke at tils√¶tte for meget mel ad gangen, da dejen ikke m√• blive for t√łr. Lad dejen h√¶ve i ca. 1 time.


Form dejen til sm√• runde rugbr√łdsboller, og vend overfladen i en bladning af fr√ł og kerner. Lad bollerne efterh√¶ve p√• bagepladen i ca. 30 minutter.


Bag bollerne ved 225¬į varmluft i 15-18 minutter.


Serv√©r rugbr√łdsbollerne med dit barns yndlingsp√•l√¶g.