• Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️
  • Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️

Guide: Flyv afsted med dit barn

Skal du og dit barn ud at flyve og er du nervøs over hvordan det kommer til at gå? Er det første gang dit barn oplever lufthavnens travlhed og menneskemylder og er du bange for de andre passagerers klagen over din familie? Vi har opstillet tips og gode råd til dig, så du kan gøre flyveturen mest mulig behagelig for dig og dit barn. Skal du flyve med din baby, anbefaler vi du læser mere her.


Det vigtigste når du flyver afsted med dit barn er altid at forholde dig i ro - under HELE rejsen. Er du som forældre smilende og rolig, smitter det ofte af på din lille rejsemakkers humør. Ferien skal bruges på at koble af, så behold dine bekymringer derhjemme og tag på ferie med dit barn.

Forbered turen og undgå stress


Når du skal have dit barn med i lufthavnen og op i flyet er forberedelse vigtig. Er du forberedt og har planlagt turen, kan du automatisk slappe lidt mere af, når turen går mod lufthavnen. Dit barn kan hurtigt mærke på dig, hvis du er i tvivl eller bekymret over noget, og det vil skabe usikkerhed hos dit barn.


Inden afrejse skal du også huske at tjekke op på terminal afgang, dit og dit barns pas, udløbsdato, det blå EU forsikringskort, rejseforsikring og andre vigtige dokumenter.


Det er ligeledes vigtigt du får bestilt pladsbilletter til flyet, så du og dit barn kan sidde sammen. Du kan sagtens opleve at I ikke får tildelt pladser ved siden af hinanden og det er derfor vigtigt at du er særligt opmærksom på dette. Hvis du ikke kan ændre det online, kan du kontakte personalet ved indtjekning, hvor de ofte kan finde pladser sammen. Kan det dog ikke lade sig gøre, må du få kabinepersonalet til at hjælpe med at rokere lidt rundt på de andre passagerer, så du og dit barn kan sidde sammen.


Skal I have mad ombord, skal du ofte bestille dit barns mad på forhånd. Det sikrer, at dit barn får leveret sin mad inden de resterende passagerer, og du undgår også et uroligt og sultent barn. I børnemenuerne hører der for det meste legetøj og små pakker med, som kan underholde dit barn under flyveturen.

Planlæg flyrejsen efter dit barns døgnrytme


Skal du og dit barn ud på en længere flyrejse, anbefaler vi at du bestiller en flyrejse om natten. En lang flyvetur med morgenfriske børn, som har en masse energi de skal have forbrændt, er ikke ligefrem ideelt. Ved at flyve om natten sikrer du, at dit barns døgnrytme ikke bliver ødelagt.


Den ideelle flyrejse vil starte sidst på eftermiddagen i lufthavnen. Når I kommer ind i flyet, vil I få serveret aftensmad og derefter kan I begynde jeres putteritualer med at tage nattøj på, børste tænder og på den måde geare ned. På de længere flyrejser er der ofte skærme i sæderne, så du kan sætte en rolig film på, som dit barn kan sove lidt til. Du fastholder på den måde dit barns søvnmønster og kan forhåbentligt også selv få lidt timers søvn.


Skal I på en kortere flyvetur, kan I tage afsted om formiddagen eller tidlig eftermiddag og på den måde planlægge det efter dit barns middagslur.

Forstå dit barn og forklar flyturen


At flyve er måske en helt almindelig ting for dig, men det er en helt ny verden der åbner sig for dit barn. Det er derfor vigtigt at du grundigt forklarer dit barn hvad der kommer til at ske, så dit barn er forberedt på flyveturen. Det kan virke skræmmende for dit barn at skulle lægge sin yndlingsbamse ned på et bånd og miste den af syne, og samtidig helt selv skal gå igennem en stor metal scanner. Snak med dit barn før, under og efter flyveturen, så han/hun præcis ved, hvad der skal ske.


Du kan forberede dit barn på den lange flyvetur allerede hjemmefra gennem tegnefilm, film og børnebøger. Film og bøger om at skulle flyve, er gode til at demonstrerer alle procedure i lufthavnen og på flyet. Fortæl dit barn om det store eventyr I sammen skal på, og måske I skal flyve om kap med supermand.

Lad dit barn pakke sin egen håndbagage


Lad dit barn pakke sin egen håndbagage fyldt med legetøj, bøger og snacks. Når du inddrager dit barn i rejsen og lader ham/hende få sin helt egen rygsæk med, gør du dit barn stolt og spændt på flyveturen. Sørg dog for at det legetøj dit barn vælger, ikke er for støjende og chikanerende for andre passagerer ombord. Et lille tip til når I kommer på flyet er at bruge tasken som fodskammel. Dit barn kan højst sandsynligt ikke nå ned til jorden med sine ben, og benene vil komme til at hænge og svæve. Ved at bruge tasken som fodskammel placerer du dit barns ben på et ståsted og dit barn kan finde ro med sine fødder – samtidig slipper du for at have tasken ved dine egne fødder ;).


Husk hovedtelefoner. Når dit barn spiller spil på sin tablet eller vil se en film, er det en god idé at bruge hovedtelefoner, så kun dit barn kan høre lyden. Køb nogle hovedtelefoner i børnestørrelse som ikke irriterer og passer til dit barns hoved.Husk vandflasken


Sørg for at både du og dit barn får nok væske indenbords når I rejser. Tag en drikkedunk med til jer hver i flyet, og undgå at tørste undervejs. På de fleste flyveture bliver der flere gange serveret drikkevare i kopper og glas, men hvis dit barn også har lidt svært ved at sidde stille og gerne vil lege rundt, er et glas ikke den bedste løsning. En drikkedunk kan også være meget nemmere at drikke af, hvis dit barn ikke er helt vant til at drikke af glas endnu og I er ikke afhængige af, hvornår personalet kommer rundt med drikkevarer.

Kom i god tid


Når du skal ud at flyve er det altid vigtigt at komme i god tid – og når du nu har dit barn med, er det endnu vigtigere. Hvis du først kommer i sidste øjeblik, og køen i security er så lang, at du derfor må løbe ud til flyveren – ja, så er jeres ferie allerede startet stressende.


Det er derfor vigtigt at du møder op i lufthavnen i god tid, så du og dit barn har tid til at få skiftet bleen eller tisset af stille og roligt, og måske nå at få lidt mad.


Mange lufthavne har også gode legepladser, hvor dit barn kan få brændt noget energi af, inden I skal ud på jeres flyvetur. Undersøg på forhånd hvor i lufthaven legepladsen ligger, så I ikke skal lede længe efter den.


I kan også kigge på de store fly, som I om lidt skal ud at flyve med. På den måde forbereder du dit barn på, hvad der nu skal ske.

Medbring eller lån en klapvogn i lufthavnen


Mange lufthavne er i dag store og du og dit barn kan nemt komme til at skulle gå rigtig langt for at komme ud til jeres flyvemaskine. Med små og måske ømme fødder vil det kræve god tid at gå så langt. Tid I måske ikke længere har, efter et langt security tjek og leg på legepladsen. Derfor anbefaler vi at I låner eller selv medbringer en klapvogn i lufthavnen. Hvis du medbringer din egen rejseklapvogn, får I med garanti også glæde af den på destinationen når I er fremme. Vi anbefaler du medbringer en Baby Jogger City Tour 2, som er den bedste og letteste rejseklapvogn at tage med på farten. Babyjoggeren kan let klappes sammen og er markedets mindste sammenfoldet klapvogn. Alternativt kan du medbringe en Baby Jogger City Mini GT 2, som er nem at transportere og nemt kan klappes sammen og tages med på flyet.


Du kan læse vores blogindlæg om de to forskellige klapvogne her.


LÆS OGSÅ: "Baby Jogger - Hvilken klapvogn skal jeg vælge?".

Undgå propper i ørene


Propperne i ørene ved flyets takeoff og landing er desværre noget vi alle kender til. Du kan forsøge at undgå at dit barn får propper i ørene ved fx at lade dit barn spise snacks såsom rosiner eller frugt, drikke lidt vand eller tygge tyggegummi. Generelt mindskes propperne i ørene når vi synker, og det anbefales derfor at lade dit barn spise eller drikke når flyet letter og lander.

Underholdning ombord


Den lange flyvetur kan måske for dig som forældre virke skræmmende. Dog er det vigtigt du forbereder underholdningen ned til sidste detalje, så dit barn ikke kommer til at kede sig – i hvert fald ikke al for meget. Selvom dit barn selv har pakket en taske med legetøj, anbefaler vi du pakker lidt ekstra, som en lille overraskelse. Køb evt. noget nyt legetøj og pak det ind i små pakker, som dit barn kan få undervejs på flyveturen. Gaverne kan både indeholde almindeligt legetøj, men også børnebøger, opgavebøger og måske små spil.


På de længere flyveture har de fleste fly indbygget små skærme i sæderne, som I både kan se film og tegnefilm og spille spil på. Lad dit barn rode rundt på skærmene og finde sjove spil og film.


Når du forbereder dig på flyveturen med dit barn, skal du også forberede forskellige snacks. Selvom I får serveret mad på flyet, er det ikke altid det lige passer med når du har et sultent barn. Pak derfor smoothie, rosiner, blåbær, ostehaps osv. som dit barn kan få, når sulten melder sig.

Pas på det indchecket bagage - brug Airshells


Vidste du at du selv er 100% ansvarlig for dit indchecket bagage og selv skal sørge for at beskyttet din klap-/barnevogn, tvillingevogn, autostol eller andet under flyrejsen. Flyselskaberne sørger ikke for at beskytte tingene for dig og vi anbefaler derfor at du bruger Airshells, som er beskyttelsestasker designet til at beskytte din klap-/barnevogn, autostol eller andre værdifulde genstande på jeres flyrejse.


Du kan leje en Airshells i over 40 lufthavne i Skandinavien og indlevere den igen ved din hjemkomst.

God tur! Men husk…


Vi håber at du er blevet lidt klogere på at skulle flyve med dit barn eller baby, og kan bruge nogle af vores tips og tricks.


Men inden du stiger ombord på flyet, har vi dog lige et sidste tip til dig. Forbered dig også på hjemturen. Når du har planlagt jeres flyrejse godt og grundigt og er klar til at springe i poolen, så husk på at der også er en hjemtur. Du tænker måske at turen der hen gik fint, så hjemturen ikke vil blive et problem?


På hjemturen har I ikke flere sukkerfrie, fuldkorns mættende kiks, men kun chokoladekiks og slik fra rejsemålets supermarked. Flyet viser det samme underholdning på skærmene og hjemturen er generelt dømt til at blive en lang tur. Så husk, at du også skal forberede dig lidt på hjemturen også. Gem nogle af gaverne til hjemturen, og pak evt. en pose kiks i den indcheckede bagage på turen derned, som du så kan tage med i håndbagagen på hjemturen.


Hvis underholdningsniveauet er lavt, kan I altid bruge tid på at kigge på alle jeres gode billeder fra alt hvad I har oplevet på ferien.


Pixizoo ønsker jer en rigtig god rejse!