• Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️
  • Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️

​​​​​​​Udeleg og udendørs legetøj til større børn

Dagene er endelig begyndt at blive lunere, lysere og længere og det endelig tid til, at tage legen med udenfor!


Vi har samlet en række udendørs aktiviteter og noget havelegetøj, som kan gøre legen i haven lidt sjovere. Aktiviteterne egner sig til børn i alderen 3-5 år. Er du på udkig efter havelegetøj og aktiviteter til mindre børn (0-2 år)? Se her.


Har du fået flyverdragten skiftet ud? Find inspiration til forårstøjet i vores guide: ”Bliv forårsklar med overtøj og sko”.OBS. De store børn kan naturligvis sagtens hygge sig med de samme ting, som mindre børn og omvendt. Der er noget legetøj og nogle aktiviteter, der aldrig bliver kedelige uanset, hvor gammel dit barn er! ;)

Hjemmelavede sæbebobler


Kast jer ud i et lille DIY-projekt hjemme i baghaven. Dette er et af de hyggelige og flotte af slagsen, nemlig hjemmelavede sæbebobler. Dit barn kender helt sikkert de små sæbebobler fra den lille plastikbeholder, men gør det endnu sjovere ved at lave dem selv – og lave dem kæmpe store.

Hvad skal du bruge?


  • 1 liter koldt vand
  • ½ dl. opvaskemiddel
  • 1 spsk. glycerin
  • Tyk ståltråd


Hvordan gør du?


Bland vand med opvaskemiddel og glycerin, og rør forsigtigt rundt. Form ståltråden til en cirkel og dyp den i sæbevandet. Så er der bobler i massevis!


TIP: Jo større cirklen er, desto større bliver boblerne. Smart!


Bliver det hjemmelavede sæbeboble-projekt lidt for uoverskueligt, kan du også sagtens købe dig til store sæbebobler i haven.

Er dit barn vild med DIY’s? Se “DIY: 5 sjove DIY-projekter du kan lave med børn”, og få inspiration til jeres næste kreative projekt. Et af projekterne involverer endda ting og sager, I kan finde i naturen, og lægger derfor op til en hyggelig udendørsaktivitet.

Hold styr på krudtuglerne med en havetrampolin


En havetrampolin er et hit for både børn og voksne. Det er både sjovt og god motion. Og bliver det kedeligt “bare” at hoppe rundt hele dagen, så findes der et hav af trampolin-lege, som dit barn kan lege med sine venner, søskende eller måske dig.


En trampolin er mega sjovt legetøj, men kan også være lidt farlig. Husk at følge sikkerhedsforanstaltningerne, når du opsætter eller nedgraver din trampolin, og lad aldrig mindre børn ude af syne eller for mange børn hoppe på trampolinen samtidig.

Ét stykke udendørs legetøj, mange muligheder!


Små og store børn vil som regel kunne få glæde af det samme udendørs legetøj. Det handler mest om, måden det bruges på og “sværhedsgraden” heraf.


Farvekridt


Farvekridt bliver kun sjovere, jo større dit barn bliver. Fra at lave krudseduller på fliserne kan der nu tegnes dyr og biler – og måske endda skrives tal og bogstaver.. I kan også sammen tegne en sej bane til løbecyklen, øve alfabetet eller lave en klassisk hinkerude.


Fodboldmål til haven


Fodboldmål er noget, hele familien kan få glæde af og en super god aktivitet, når der er venner på besøg. Spil fodbold, håndbold eller en anden sportsgren. Er I ikke de helt store bold-mennesker, kan I også smide et stort tæppe hen over begge mål (stil dem overfor hinanden med lidt afstand) og lave en hyggelig hule.

“Benzin i blodet”: Løbecykel og løbehjulEj okay, måske ikke lige benzin - men godt med fart ikke desto mindre. En børnecykel, løbecykel eller et løbehjul er en sikker vinder! Jo ældre dit barn bliver, jo mere styr på balancen vil han eller hun have. Du kan med fordel opdatere dit barns tidligere køretøj til noget, der kræver lidt bedre balance og motorik.


LÆS OGSÅ: “Guide: Sådan finder du den rigtige løbecykel”.


I starten kan det være en udfordring for dit barn, at få fuld kontrol over løbehjulet eller løbecyklen. Men bare rolig, øvelse gør mester! Husk også at fortælle dit barn det, hvis tålmodigheden er ved at slippe op.


Udover at være god til at styrke dit barns motoriske evner, kan du også benytte lejligheden til at lære dit barn om trafikreglerne, hvis I eksempelvis bruger løbecyklen til og fra børnehave eller måske til bageren efter morgenbrød. Husk dog aldrig at slippe dit barn af syne, når I færdes i trafikken.


TIP: Løbehjul, løbecykler og trehjuledecykler styrker både motorik og balance, og klæder dit barn på til en dag at kunne cykle på en pedalcykel.

Sikkerhed først – husk cykelhjelmen!


Uanset hvor dit barn triller rundt henne og på hvad, er det altid en god idé med en cykelhjelm - gerne en der ser super sej ud! Find en god og sikker cykelhjelm til dit barn, så dit barns hovede er godt beskyttet. Cykelhjelme til børn fås i et hav af modeller, mønstre og farver. Find en cykelhjelm, som dit barn vil være glad for at gå med, eller lad barnet vælge selv.