• Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️
  • Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️

Pinolino Løbecykler

Løbecykel hvornår?

Der er mange gode grunde til at investere i en løbecykel til dit barn. Dit barn kan bruge en løbecykel om det er 1 år, 2 år, 3 år, 4 år eller 5 år. Synes du at en løbecykel når dit barn er 1 år, er for tidligt? Det er det ikke! En løbecykel er med til at øve balanceevnen og motorikken, samtidig med, at det gør dit barn bedre rustet til de almindlige pedalcykler. Du skal dog huske, at for dit barn kan bruge en løbecykel skal det være motorisk klar. Hvis han eller hun løber sikkert omkring, er det sikkert også tid til nye udfordringer. Hos Pixizoo forhandler vi løbecykler fra populære brands som TRYBIKE, Scoot and Ride, Banwood og KREA. Uanset hvilket mærke du vælger, er du sikret en løbecykel i høj kvalitet og flot design.

   

Løbecykel med på tur

Elsker dit barn at komme med på tur? Men bliver benene hurtigt for tunge? En løbecykel giver dit barn en stor frihed til, at kunne bevæge sig frit og hurtigt omkring. Det betyder også, at han eller hun bedre kan følge med, når I er på tur eller ude at gå. Med en løbecykel skal du i langt mindre grad bære rundt på et barn med trætte ben. Men bedst af alt, så er det et legetøj, der som regel også er en uudtømmelig kilde til mange timers leg og underholdning.

   

Løbecykel i institution

Når dit barn begynder i dagpleje, vuggestue eller børnehave, vil dit barn næsten ikke kunne undgå at støde på en løbecykel. Mange børn elsker løbecykler, og kan bruge mange timer på den. Det er derfor vigtigt, at du husker at klæde dit barn godt på, når der skal fart over feltet på løbecyklen. Mangler du råd til hvordan du holder dit barn varmt i for- og efteråret? Så kan du læse mere om hvordan du gør det her.

  

Find den rigtige størrelse løbecykel

Det er også meget vigtigt, at størrelsen på dit barns løbecykel passer til dit barn. Størrelsen finder du frem til, ved at måle den indvendige benlængde på dit barn og finde en model, hvor sædehøjden passer til disse mål. Det er vigtigt, at dit barn kan stå med fødderne fladt på jorden, når numsen er i sædet. Du kan med fordel vælge en af de mange løbecykler, hvor sædehøjden kan justeres. Hvis du vælger en løbecykel, hvor sædets laveste indstilling passer til barnet, kan løbecyklen også bruges i længere tid.

   

Hvilken type løbecykel skal du vælge

Der er et hav af muligheder, når det kommer til løbecykler. Skal den have 3 hjul, skal den have 2 hjul, skal den være af metal eller træ? Det vigtigste, du bør være opmærksom på, er om løbecyklen passer til dit barn. Det gælder både type og størrelse. Det er også en god idé at overveje hvor meget, til hvad og hvor løbecyklen skal bruges. Hvis løbecyklen udelukkende er til indendørs leg, kan en billigere plastik løbecykel være fin nok, men til hyppig udendørs brug, kan det være en god investering, at ofre lidt ekstra og få en løbecykel af god kvalitet, som er bygget til at håndtere vind og vejr. Det kan i mange tilfælde være en god investering på længere sigt, så løbecyklen ikke ruster eller går i stykker for hurtigt. De fleste løbecykler til børn er dog også lavet, så de sagtens kan bruges udendørs.

   

Løbecykel til 1 og 2-årige

Det kan være dit barn er langt fremme rent motorisk, men når dit barn er 1 og 2 år anbefaler vi en løbecykel med 3 hjul. En 3 hjulet løbecykel giver dit barn en tryg start til en 2 hjulet løbecykel, da dit barns balanceevne ikke udfordres for meget.

   

Løbecykel til 3, 4 og 5-årige

Når dit barn nærmer sig 2,5 år til 5+ år er en klassisk løbecykel med 2 hjul ideel. En 2 hjulet løbecykel giver en lidt ekstra udfordring for balancen, hvilket er godt, hvis dit barn er klar til det. Dit barn skal være motorisk klar, hvis han eller hun løber sikkert omkring, er det sikkert også tid til nye udfordringer. Når dit barn nærmer sig 4-årsalderen er det typisk tid til at dit barn kan bruge en pedalcykel. Dit barn kan bruge pedal cyklen på samme tid med at det stadig bruger løbecyklen. Husk også her, at cyklen ikke må være for tung ift. dit barns vægt.

   

Gode vaner kan aldrig starte for tidligt – brug cykelhjelm

Løbecykler er ikke kategoriseret som cykler under færdselsloven, og de må derfor heller ikke være på hverken veje eller cykelstier. Dit barn må til gengæld gerne køre på fortovet, men det er vigtigt altid at holde et skarpt øje med de små, hvis I færdes i nærheden af trafik. Tager du dit barn med på tur på løbecyklen, er det også vigtigt, at du sørger for at tage dine forholdsregler. Du kan lige så godt begynde at få de gode vaner med fra starten. Derfor er det også en god idé, at dit barn har en cykelhjelm og bruger den når han eller hun drøner rundt på sin løbecykel - også når det bare foregår hjemme i indkørslen, terrassen eller på vejene. Du kan se vores udvalg af cykelhjelme til børn her.