• Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️
  • Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️

WHEAT flyverdragter

Hold dit barn varmt med en god flyverdragt
En god og praktisk flyverdragt er et must til dit barn i de kolde vintermåneder. En Flyverdragt er god til at holde dit barn tørt og varmt imens de leger timevis i kulden. Derfor er bevægelighed og pasform ligeledes et vigtigt element når den rette flyverdragt skal vælges. Når du skal ud og kigge på en ny flyverdragt, er der en række vigtige ting, som du skal vide og tage stilling til, før du kan gøre dig det rette valg. 

 

Hvad er en god flyverdragt til børn?

En god flyverdragt, er først og fremmest vandafvisende. For hvis først der kommer vand ind og tøjet bliver vådt, så bliver det hurtigt koldt og ubehageligt for barnet. Dernæst skal flyverdragten holde barnet varmt selv når det blæser og er frostgrader udenfor. En godt foret flyverdragt er derfor klart at foretrække. En god flyverdragt skal ligeledes være nem at tage af og på, så det ikke bliver for besværligt og uoverskueligt for barnet selv at tage den på. 

 

Vælg en flyverdragt til børn med vandsøjletryk og åndbarhed

I langt de fleste flyverdragter er der angivet et vandsøjletryk, som fortæller noget om, hvor meget vand materialet kan modstå, før der begynder at trække vand ind. Jo højere vandsøjletryk, jo mere modstandsdygtig er materialet for vand. Som tommelfingerregel skal en flyverdragt have et vandsøjletryk på over 4000 mm. Dog kommer det meget an på, hvor mange timer flyverdragten bliver udsat for regn eller sne. Derfor er det altid godt med et højt vandsøjletryk.

Har du et meget aktivt barn, som sjældent sidder stille, så er det vigtigt at have en god åndbarhed i flyverdragten. Jo højere tallet er, jo nemmere er det for barnets krop at ånde i flyverdragten. Som udgangspunkt er det en god idé at vælge en åndbarhed på minimum 3000g/m2/24h.

 

Vælg en flyverdragt fri for skadelige kemikalier

Det er altid en god idé at tjekke, at flyverdragten er fri for skadelige kemikalier. Ofte vil der stå, at der er anvendt en miljøvenlig imprægnering af flyverdragten. Herunder særligt Fluorstoffer, som hverken er godt for barnets sundhed eller miljøet. Mange flyverdragter er ligeledes lavet i et genanvendt eller delvist genanvendt materiale, hvilket ofte står angivet i beskrivelsen af flyverdragten.

 

Vælg en flyverdragt til børn med reflekser og aftagelig hætte

Glem endelig ikke reflekserne på dit barns flyverdragt. Særligt til de lidt større børn, som bevæger sig ude i trafikken i de mørke vintermåneder. Reflekserne skal gerne være placeret både foran, bagpå samt på siderne af flyverdragten for bedst sikkerhed. Af sikkerhedsmæssige årsager, er det et fornuftigt valg at vælge en flyverdragt med en let aftagelig hætte. For at hætten er let aftagelig er det vigtigt at den ikke er sat fast med lynlås, men derimod trykknapper eller velcro. Hvis dit barn er oppe at klatre i træer og hætten skulle sidde fast i en gren, vil den med velcro eller knapper blive revet af dragten ved modstand, i modsætning til en lynlås, der ikke vil falde af dragten, hvis den skulle sætte sig fast i noget. 

 

Overvej en flyverdragt med fodstropper, vindfang og tapede syninger?

Fodstropper er vigtige for at holde de små børnefødder tørre. De kan enten være lavet af gummibånd eller elastikker, og bruges til at holde buksebenene nede om støvlerne, så der ikke kommer vand ned i støvlerne. Det er ikke et must med et vindfang, men kan være en lækker detalje, som særligt holder barnets arme ekstra varme. Vindfanget holder sne og kulde ude og varmen inde, hvilket er praktisk, hvis barnet skal stå på ski eller kælke i sneen.

Vil man være helt sikker på at der ikke kommer vand ind i flyverdragten, så er tapede/svejsede syninger vigtige. Så er sandsynligheden for at holde regnvand ude større.

 

Hvordan ved man om en flyverdragt passer?

Bevægelsesfrihed er kernen i at finde den perfekte flyverdragt til dit barn. Flyverdragten skal sidde så barnet uden besvær kan både løbe, kravle, hoppe og klatre. For at dit barn får den bedste komfort, så er det vigtigt at flyverdragten hverken er for stor eller for lille.

 

Som udgangspunkt, kan man fint vælge størrelse ud fra barnets højde. Ligger barnet mellem to størrelser, er det bedst at vælge den største størrelse. Hellere en lille smule for stor end lidt for lille. Så er der nemlig også plads til en varm trøje under. En passende flyverdragt må hverken stramme for meget, så barnet ikke kan bukke sig forover, men heller ikke sidde så løst at stoffet folder og krøller sammen. 

 

De første år af barnets liv, er også de år hvor barnet vokser hurtigst. Derfor kan man ikke gå ud fra, at den flyverdragt man købte sidste år også passer i år. Der skal som regel en ny flyverdragt til hvert år. Der findes dog nogle få modeller, hvor der er elastik i livet som kan strammes ind, samt justérbare stropper i ærmer og bukseben, som kan forlænge og forkorte flyverdragten. Det er dog de færreste flyverdragter, der har de funktioner. 

 

Hvordan vasker du dit barns flyverdragt?

En flyverdragt bør altid vaskes mindst muligt i både vaskemaskine og tørretumbler for at sikre holdbarheden bedst muligt. Brug hellere en klud til at tørre det værste snavs af og hæng den derefter til tørre. Trænger flyverdragten alligevel til en tur i vaskemaskinen, kan man med fordel vende den med vrangen ud og give den 40 grader på et skånsomt program. Så ødelægger man ikke membranen, der holder flyverdragten vandtæt. Derudover holder flyverdragten og dens farver sig også pænest ved at vaske den mest muligt skånsomt. Er der en pelskant på hætten, så husk at tage den af inden vask.

 

Leder du efter en flyverdragt til baby?

Ønsker du en flyverdragt til din baby, som endnu ikke har lært at gå, så kan du med fordel vælge en med fødder i, da det er både praktisk og nemt. Ligeledes er det en god idé at vælge en flyverdragt med 2 lynlåse til de allermindste, da det så er nemmere at få babyen i dragten. Det er ligeledes godt at vælge en flyverdragt der er ekstra slidstærk både bagpå samt på knæene, så den ikke bliver ødelagt når din baby kravler rundt uden for.

 

Husk navnelabel i flyverdragten

Vi håber at du nu er blevet klædt bedre på til at vælge den helt rigtige flyverdragt for dit barn. En sidste lille reminder, er at huske at sætte et lille navnelabel i barnets flyverdragt, så du sikrer dig at din nyeste investering ikke bliver væk i institutionen.

          

Gør sættet komplet med huer, vanter og støvler

For at gøre vintersættet komplet, kan du også kigge på vores udvalg af huer og vanter til børn. Dette kan findes under vores udvalg af støvler. I vintermånederne når blæsten og kulden raser udenfor, kan du undgå, at dit barn får kolde ører og fingre ved at bruge huer og vanter.  Du kan se vores udvalg af huer og vanter til børn lige her.

Når du vælger flyverdragter til børn, skal du skal samtidig have dit barns vinter- eller gummistøvler i tankerne. Vinter- og gummistøvlerne er den sidste del af vintersættet, og er med til at holde dit barn varmt. Pixizoo har et stort udvalg af sko som du kan finde her på siden.