• Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️
  • Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️

Indretning af børneværelse

At indrette børneværelset kan være et stort og uoverskueligt projekt. Der skal både være plads til dit barns legetøj, samtidig med der skal være en hyggelig og inspirerende atmosfære, så dit barn har lyst til at opholde sig derinde.


Men hvordan gør du det både praktisk med plads til opbevaring og samtidig hyggeligt, så det inviterer til leg alene, med vennerne og med dig?


Dyk ned i vores guide og få inspiration til indretning af børneværelset.

Maling på børneværelset – har dit barn en yndlingsfarve?


Der findes mange måder, du kan male dit barns værelse på, så det bliver både personligt og hyggeligt.


Skal det være den samme farve i hele rummet, eller skal en enkelt væg skille sig ud og males i en kontrastfarve? Valget er dit – og dit barns! ;)


Har dit barn alderen til det, kan I vælge farven/farverne i fællesskab og male værelset sammen. Det får dit barn til at føle, at værelset er sit eget, og ikke mor og fars.


I kan også male store trekanter, der former sig som bjerge på væggen.


TIP: Hæng klatresten op på væggen, så dit barn kan bestige bjerget ;)

Tavlemaling eller magnetmaling


Tavlemaling eller magnetmaling er også en sjov løsning, som giver lidt ekstra til værelset.


  • Tavlemaling er perfekt til mindre børn, som elsker at være kreative. Det giver børneværelset en funktionel tavle, hvor dit barn kan tegne alene, med venner eller sammen med dig.
  • Magnetmaling giver en funktionel væg på børneværelset, hvor der både kan skrives med kridt, men som også kan bruges som opslagstavle til tegninger, billeder af familien eller kæledyret.


For vejledning omkring tavlemaling og magnetmaling, kontakt en farvehandler.


Bliver det for omstændigt, er en tavle også altid et hit. Her vil dit barn kunne udfolde sig kreativt allerede fra en helt tidlig alder. Se vores udvalg af tavler her.


Eventyrligt tapet kan også gøre en kæmpe forskel, og pifte en væg eller to op.

Børnelamper - lys børneværelset op

Belysning kan både være med til at forvandle børneværelset, men er også vigtige når der skal leges. Børn leger ofte med små ting, og der skal derfor være god belysning. Hellere for meget lys end for lidt – og gerne noget, der kan dæmpes, så det også skaber et hyggeligt rum. Hæng en effektiv loftlampe op, som kan lyse hele børneværelset op på de mørke dage.


Se vores børnelamper her.


For at undgå farlige situationer på dit barns værelse anbefaler vi, at du ikke køber lamper i glas. Sæt altid lamperne fast i loftet, på væggene eller stil dem på en hylde, hvor de ikke kan nåes – især mens dit barn er lille.

Natlamper der skaber tryghed på børneværelset


Når det er puttetid kan en natlampe være en fordel, hvis I skal læse en godnathistorie. Natlampen giver en let belysning som er nok til, at I kan læse bogen og som samtidig skaber ro i børneværelset.


Oplever du, at dit barn er bange for mørket, vil natlampen også her være en fordel at have på børneværelset.


Lampen skal være funktionel med afdæmpet belysning, men kan samtidig også være en figur, som dit barn kan lide at kigge på. Skal natlampen være en kanin, en måne, et blad, en løve eller noget helt andet. Mulighederne er mange!

Indret børneværelset til et inspirerende univers


Fortryl børneværelset med fine flyvemaskiner, luftballoner eller guirlander hængende ned fra loftet eller på væggen.


At have ting hængende fra loftet kan give rummet mere dybde, og så giver det inspiration til leg.


Du kan også placere farverige foldekasser, eller fine pyntegenstande for at give børneværelset mere personlighed.


LÆS OGSÅ: "DIY: 5 sjove DIY-projekter du kan lave med børn".​​​​​​​

Sorter og sæt i system med opbevaringskasser!

Opbevaring, opbevaring, opbevaring… Børn har meget legetøj i forskellige former, størrelser og farver, og det er derfor vigtigt at tænke opbevaring ind i indretningen af børneværelset.


For at gøre børneværelset mest overskueligt for dit barn, anbefaler vi, at legetøjet bliver opbevaret og sorteret i kasser, barnet selv kan nå – ellers ved vi godt, hvem der kommer til at rende frem og tilbage og tage kasser med legetøj op og ned ;-)


Det kan enten være opbevaringskasser, som du kan placere på en reol eller kasser med hjul, som kan køres til og fra legen. Opbevaringskasser på hjul er med til at skabe mere fleksibilitet på børneværelset og giver mere plads til leg. Med en fin opbevaringsbænk kan du både skabe plads til opbevaring og rum til hygge.


Du kan med fordel købe opbevaringskasser i bestemte farver og lave et system, som barnet kender til. Eksempelvis er alle de blå kasser til køkkenlegetøj, de gule til legoklodser osv. Det gør også oprydningen meget nemmere for dit barn – og så får I øvet farverne ved samme lejlighed. Win-win!

Er dit barns værelse ikke så stort, kan væggene med fordel også anvendes. Sæt en hylde op, og placer de ting, som barnet sjældent bruger.


Du kan også bruge hylden til noget hyggelig belysning eller udstille børnebøger. På den måde bliver kvadratmeterne på børneværelset bedst muligt udnyttet.
Se alt til opbevaring her.

Skab den perfekte legezone


På børneværelset skal der være plads til at lege og udfolde sig kreativt på gulvet. Har dit barn trægulv eller klinker på værelset, vil det være en god ide at supplere med et gulvtæppe. Gulvet kan være koldt og lidt hårdt at sidde på. Et gulvtæppe er med til at gøre børneværelset hyggeligt og sikrer samtidig, at dit barn ikke bliver koldt.


Du kan også lave et hyggeligt legehjørne. Hæng f.eks. en sengehimmel op i loftet, som skaber en huleagtig stemning. Se bare her!

Er dit barn en ægte hyggetrold, som elsker at sidde at lege i timevis med sit legetøj, så vil et legetelt eller tipi telt på værelset helt sikkert være et hit.


Et tipi telt kan både bruges som en hule, et sted til afslapning, til at læse en god bog eller leg med vennerne. Fylder det for meget på værelset, kan det nemt foldes sammen og stilles bag døren.


TIP: Hæng en lyskæde op og fyld tipiteltet op med bløde tæpper og puder for at skabe en hyggelig atmosfære.

Børnemøbler der giver anledning til kreativitet


Stole og borde i børnestørrelse er altid et hit. Det lægger op til hygge og kreative stunder, hvor der kan blive tegnet, lavet perleplader eller leget med ler. Det er også en god løsning, hvis dit barn har en ven på besøg. Så de kan sidde i fred og ro og hygge sig, spise frokost eller andet.


Et møbelsæt lægger op til små rollespil, hvor dit barn kan efterligne mor og far eller forskellige hverdagssituationer som "nu skal vi have kaffe og kage". Måske du er heldig at blive inviteret med. ;)


Nogle gange skal dit barn have en hjælpende hånd til at komme i gang med en god leg eller kreative sysler, og her giver et kreativt område gode rammer til at lade fantasien udfolde sig.


Se hele vores udvalg af produkter, som kan bidrage til en kreativ stund.

Indret børneværelset til sjov og leg


Hvad er mere fantastisk for dit barn end at kunne tumle i et indendørs boldbassin? Boldbassinet stimulere til flere timers sjov og leg og bliver måske dit barns favorit rum i jeres hjem.

Skab tryghed, når dit barn skal sove

En tremmeseng er fast inventar på børneværelset, men den kan hurtig virke stor og tom for barnet, som måske ikke udfylder den helt ud endnu. Samtidig er en seng, der står helt alene, ikke særlig hyggelig.


En eventyrlig sengehimmel, som hænger over dit barns seng, kan hjælpe til at skabe tryghed, når dit barn skal sove. Måske dit barn endda kommer til at føle sig som en prins eller prinsesse på slottet, med en flot lyserød eller blå sengehimmel ;) Suppler eventuelt med en hyggelig sengerand eller en smuk uro.

Regelmæssig oprydning hjælper både dig og dit barn


Begynder dit barn at opholde sig meget i stuen, kan det skyldes, at det roder inde på børneværelset. Det kan selvfølgelig også være, at dit barn bare gerne vil være der, hvor du er, hvilket er helt normalt.


Dit barn vil typisk ikke have overblik til at starte en leg i alt rodet, og begynder derfor at søge andre steder hen. Mindre børn kan ikke overskue en oprydning selv, og skal have mor, far eller måske en større søskende til at hjælpe sig. Hjælp derfor dit barn med oprydningen. Måske I laver en aftale om, at I rydder værelset op hver dag inden sengetid, eller måske to gange om ugen. Skab en god rutine for dit barn, så oprydning ikke kommer som en overraskelse og bliver en træls ting.


Gør oprydningen til en leg i bogstaveligste forstand! Eksempelvis "Skal vi se, hvor hurtigt vi kan få alle klodserne tilbage i kassen?" eller "Jeg tager alle de røde, og du tager alle de gule".


3 hurtige tips til et rydeligt børneværelse:


  • Gode opbevaringsløsninger til dit barns legetøj.
  • Gør oprydning til en vane og væn dit barn til at skulle rydde op.
  • Hjælp dit barn og gør oprydningen til en leg.Se alle vores praktiske og fine ting til indretning af børneværelset her.