• Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️
  • Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️

Sommerferie i Danmark: Hvad skal tiden gå med?

Sommerferien nærmer sig, og du er måske i fuld gang med at planlægge og bestille sommerferien. Skal familien blive hjemme i år, og overvejer I at holde sommerferie i Danmark? Vi har samlet nogle sjove idéer til, hvad du og dit barn kan lave i jeres sommerferie i Danmark.


LÆS OGSÅ: "I sommerhus med børn".

En dansk sommerferie


Er du en af dem, der synes at en sommerferie i Danmark er liiidt til den kedelige side? Der er faktisk rigtig mange flotte og spændende steder i Danmark, du kan tage dit barn med på oplevelse.


I Danmark er der aldrig langt til næste oplevelse, og I kan derfor som regel slippe for de lange og anstrengende bilture med et træt barn på bagsædet. Med kør-selv-ferie i Danmark er mulighederne mange, og du bestemmer selv tempoet for ferien, og kan tilpasse oplevelserne efter jeres eget behov. Hvis I ønsker at komme lidt væk hjemmefra, findes der feriecentre med alverdens aktiviteter, campingpladser fyldt med legekammerater og mere end 20.000 sommerhuse til udlejning.

Campingpladser med legekammerater


Der er en god grund til at mange børnefamilier vælger at tage på camping i sommerferien. Campingpladserne er ofte et billigere alternativ for forældrene og pladserne er som regel fyldt med nye legekammerater for børnene. Atmosfæren på en campingplads oser af hygge og nærvær. Hvis du og dit barn ikke har en campingvogn eller telt, til at kunne tage med, er campingpladserne ofte udstyret med små feriehuse, som I kan leje.


Mange campingpladser er udstyret med legeområder med diverse sjove aktiviteter til små og store børn. Nogle har desuden også et badeland. Tager I på camping i løbet af skolernes sommerferie, arrangerer flere campingpladser også dagsunderholdning, såsom tegnekonkurrence, sørøverleg og børnedisko.


Når du vælger campingplads til dig og dit barn er det en god idé at undersøge campingområdets faciliteter, underholdning og nærliggende aktiviteter. 7 dage på en campingplads kan for nogen være lang tid, og det kan derfor være en en god ide at vælge en campingplads tæt på en by, strand eller andre børnevenlige aktiviteter.

Forlystelsesparker for hele familien


I Danmark findes der mange forskellige forlystelsesparker, med underholdning for hele familien – uanset alder. En dagstur til en forlystelsespark vil med garanti være et hit hos dit barn (og dig selv). Han/hun får lov til at prøve en masse sjove karruseller og rutsjebaner sammen med dig eller andre familiemedlemmer. Og hvem synes ikke det er herligt? ;)


Turen til en forlystelsespark behøver ikke at koste det hvide ud af øjnene. Medbring jeres egen madpakke hjemmefra, og sørg for der er rigeligt med mad og drikke. Med den medbragte madpakke sparer du ikke kun penge, du undgår også den lange kø ved middagstid. Find inspiration til sunde, hjemmelavede snacks, som I kan tage med på tur, her.

Danmarks naturperler


Danmark gemmer på utrolig mange naturskatte du og dit barn kan opleve sammen, hvis I holder ferie i Danmark. Har I måske besøgt Møns Klint, Grenen i Skagen eller været på bondegårdsferie?


Møns Klint er et meget særligt naturområde, hvor du og dit barn kan nyde den smukke kyststrækning fra bjergbestigerens side, eller gå på jagt efter dinosaurusser og grave efter fossiler. Goecenter Møns Klint laver forskellige oplevelser i børnehøjde, så hele familien er sikret en spændende og lærerig dag.


Besøg Danmarks nordligste punkt, Grenen i Skagen, og stå med et ben i hvert hav. Grenen i Skagen er et unikt naturfænomen i Danmark, hvor Skagerrak og Kattegat mødes i en sprudlende svingom.


Tag dit barns løbecykel, klapvogn eller barnevognen med, og gå på tur rundt til alle Grenens seværdigheder. Skal benene hviles, kan I også tage Sandormen ud til Danmarks spids og besøge det smukke sted.Tag dit barn med på bondegårdsferie


Er dit barn også helt vild med dyr, eller ønsker du I kommer tættere på naturen? På bondegårdsferier kommer du og dit barn helt tæt på dyrene og lærer landmandslivet at kende. Der findes to forskellige ferieformer: bondegårdsferie eller ferie på landet.


Ved bondegårdsferie bor du og dit barn ofte på en gård, som har en aktiv landbrugsproduktion. Her bor I, i en selvstændig bolig eller værelse, og værterne tilbyder ofte kvart-, halv- eller helpension.


Er der aktiviteter på gården, kan I selv vælge i hvilket omfang I har lyst til at deltage. Dit barn vil med garanti få et større kendskab til alle dyrene som færdes på en gård, og får en forståelse for hvor maden på bordet kommer fra.


Ved ferie på landet bor du og dit barn oftest i en selvstændig bolig eller lejlighed med eget køkken og bad. Her står I selv for husholdningen. Er I havnet på en aktiv gård med egen produktion, har I højst sandsynligt mulighed for at deltage aktivt i deres hverdag og følge landbrugslivet.

Overnat midt i naturen


Med ”fri teltning” kan du overnatte gratis i over 200 skove i Danmark. Find jeres telt frem og drag ud i skoven - det bliver helt sikkert en oplevelse I sent vil glemme. Når I camperer i naturen, kan du lære dit barn lidt om træerne, bladende og måske dyrene som kigger forbi. I kan også bygge huler, klatre i træer og lave bål.


Hvis du ikke har et telt du kan tage med, har Naturstyrelsen opført shelters, som ligger rundt omkring i de danske skove.


Shelters er en slags bivuak, lavet af træ, som I kan sove i. Det er forskelligt fra shelters til shelters, om de kan bookes på forhånd, eller om der er tale om først-til-mølle-princippet. I nogle områder kan I være heldige med, at der er opført bålplads og vandhane.

Lej et sommerhus


I Danmark udlejes der mere end 20.000 sommerhuse årligt. Tager du dit barn med i sommerhus, er I garanteret timevis af sjov og leg, naturoplevelser og ikke mindst nærvær og hygge med familien. Hvis sommerhuset ligger tæt ved stranden, kan I også nyde godt af vandet og pakke ekstra mange badedyr med på ferien.


I guiden "I sommerhus med børn", har vi samlet gode råd til, hvad du skal være opmærksom på ved leje af et sommerhus, og sjove bud på aktiviteter du kan lave med dit barn i sommerhuset.