• Fragt 29,- | Gratis ved køb over 499,-
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering
  • Vi bytter julegaver til 31. Jan 2024
  • Fragt 29,- | Gratis ved køb over 499,-
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering
  • Vi bytter julegaver til 31. Jan 2024

Tips til at flyve med baby

Går ferien til varmere solstrejf og skal du have din baby med ud at flyve? Er du nervøs over hvordan det kommer til at gå og om de andre passagerer vil klage over din babys gråd? Vi har opstillet tips og gode råd til dig, så du kan gøre flyveturen mest mulig behagelig for dig og din baby.


Først og fremmest er det vigtigt at du altid forholder dig i ro under hele rejsen. Er du som forældre smilende og rolig, smitter det ofte af på din lille rejsemakkers humør. Ferien skal bruges på at koble af, så behold alle dine bekymringer derhjemme.Flyv afsted med baby


Vi har opstillet gode råd til dig som skal ud at flyve med din baby. Har du større børn som også skal med på flyveturen, kan du se vores guide til at flyve afsted med børn her.

Hvornår må jeg flyve med en baby?


At flyve med en baby kræver først og fremmest at din baby er sund og rask. I princippet må babyer flyve med det samme efter fødslen, men det anbefales dog, at vente med at flyve til din baby er minimum 2 måneder gammel – og helt ideelt efter 4-6 måneder.


Gennem ventilationssystemet i et fly, florerer der mange bakterier rundt i kabinen. Bakterierne er ikke et problem for voksne, da immunforsvaret er højt, men spædbørns immunforsvar kan dog have svært ved at kæmpe imod bakterier og virusser. Du bør derfor sikre dig at din baby kan holde til flyveturen. Er du i tvivl om du kan rejse med din baby, anbefaler vi at du kontakter din læge eller jordemoder.Overvej længden på flyrejsen


Er det første gang din baby skal med ud at flyve, er det relevant at overveje, hvor lang jeres flyrejse skal være. Overvej om det ikke er bedre at tage til Kreta, fremfor flere skift og mange timer ombord på flyet til Phuket i Thailand. Vælger du dog en længere flyrejse, er det en god idé at vælge en afgang, hvor I kan flyve om natten, så din babys døgnrytme ikke bliver ødelagt.

Kom i god tid


Når du skal ud at flyve er det altid vigtigt at komme i god tid – og når du nu har din baby med, er det endnu vigtigere.


Alting tager bare lidt ekstra tid når du har en baby med. Det er derfor en god idé at du møder op i lufthavnen i god tid, så du har tid til at skifte en ble eller amme en ekstra gang inden i skal flyve, hvis din baby bliver sulten.

Påklædning


Inden du og din baby går ombord på flyet, bør du klæde din baby i flere tynde lag tøj, som du nemt kan tage af og på undervejs. Med de mange lag tøj kan du regulere din babys kropstemperatur. Vi anbefaler, du bruger uldundertøj til din baby. Læs mere om fordelene ved brug af uldtøj til børn og babyer her.Bæresele eller babyslynge


Når du bevæger dig rundt i lufthavnen, anbefaler vi at du benytter en bæresele eller babyslynge, så din baby er tæt på din krop. På den måde har du også begge hænder fri til bagagen og vigtige rejsedokumenter.


En god bæresele giver dig frihed, som forælder og skaber tryghed og nærvær hos din baby. Find den bedste bæresele til dig og din baby her.

Praktiske ting med ombord


Én ting er at pakke bagagen til ferien, en anden ting er at huske alt det praktiske, som skal med ombord for at din og din babys flyrejse bliver så god som mulig.Pusletasken m.m.


  • Husk at pakke pusletasken med de praktiske ting såsom skiftetøj, bleer – både almindelige og stofbleer, vådservietter, sutteflaske, yndlingsbamsen, putteklud, sut og evt. et varmt tæppe. De fleste fly har pusleborde på toiletterne, som let kan slås ud.Nem mad til din baby


  • Pak færdige grød- og frugtmos i smoothieposer. Smoothieposerne kan nemt findes frem, hvis din baby bliver sulten. På den måde undgår du også babymad over det hele i flyet. Find inspiration til hjemmelavet skemad her.Husk babydynen


  • Din babys dyne bliver måske det vigtigste du pakker med i kabinen i flyet. Selvom rejsen går til varmere himmelstrøg, er det en anbefaling at pakke din babys egen dyne med i flyet. Babydynen er med til at skabe tryghed hos din baby, og du kan både bruge den som armstøtte til dig selv, hvis baby tager en lur på dig, eller til at vikle din baby ind i og vugge i søvn.

Undgå propper i ørene


Du kender det helt sikkert selv. Når flyet letter og lander, er det ofte svært at undgå at få propper i ørene. Der findes dog forskellige metoder, hvor du kan forsøge at skåne din baby for de trælse propper og forhåbentlig undgå propperne i ørene.


Hvis du stadig ammer din baby, er et særligt trick at starte amning ved takeoff og landing. På den måde sætter du gang i ”suttereflekserne” hos din baby, som er med til at fjerne trykket i ørene. Generelt mindskes propperne i ørene når vi synker, og det er derfor en god idé at lade din baby spise eller drikke når flyet letter og lander.


Er din baby ikke sulten eller vil han/hun ikke tage imod bryst eller flaske, kan du også prøve at få din baby til at tage imod sin sut. På den måde sætter du gang i ”suttereflekserne” hos din baby og på den måde fjerner trykket i ørene.

Underholdning ombord


Når du og din baby sætter jer til rette i flysædet, er det vigtigt du har pakket små snacks og spændende legetøj, som I kan bruge til at fordrive tiden med. Lav små pakker med nyt legetøj, som du kan tage op én ad gangen og stimulér på den måde din baby.


LÆS OGSÅ: “Guide: 7 skarpe tips til at rejse med baby”

Bestil en babybassinet


Skal du have din baby med ud at flyve, bliver din baby som oftest ikke tildelt et sæde. Flyselskaberne forventer at du sidder med din baby på skødet. Du har dog mulighed for at tilkøbe et sæde til din baby og selv medbringe en autostol.


Du kan dog med fordel booke en babybassinet til flyrejsen. En babybassinet er en slags seng/vugge, din baby kan ligge i, foran dit flysæde. Hos flere selskaber er vuggen gratis og gør turen for både forældre og baby mere behagelig. Bassinettet følger flyets bevægelser, og din baby vil derfor ikke blive vækket af eventuel turbulens. Du må dog ikke benytte babybassinettet når I letter og lander.

Pas på det indchecket bagage - brug Airshells


Når du flyver afsted på ferie med din baby, er du selv ansvarlig for dit indchecket bagage, såsom fx barnevognen. Flyselskaberne beskytter ikke dine ting for dig og vi anbefaler derfor at du bruger Airshells. Airshells er beskyttelsestasker, designet til at beskytte din klap-/barnevogn, autostol eller andre værdifulde genstande på jeres flyrejse.


Du kan leje en Airshells i over 40 lufthavne i Skandinavien og indlevere den igen ved din hjemkomst.

God tur! Men husk…


Vi håber at du er blevet lidt klogere på at skulle flyve med din baby, og kan bruge nogle af vores tips og tricks.


Inden du stiger ombord på flyet, har vi dog lige et sidste tip til dig. Forbered dig også på hjemturen. Måske gik jeres flyvetur til destinationen godt, men husk også der er en hjemtur. På hjemturen har du måske ikke tilgang til babysmoothies eller flere pakker med legetøj og bamser. Gem derfor nogle af gaverne til hjemturen, og pak evt. lidt ekstra smoothie eller mælkeerstatning i den indchecket bagage på turen derned, så du kan tage det med i håndbagagen på hjemturen.


Pixizoo ønsker jer en rigtig god rejse! - Og husk nu - bestil en babybassinet og gør flyveturen behagelig for både dig og din baby ;).