• Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️
  • Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️

Design Letters Skåle

Autostole til børn og babyer

Langt de fleste har brug for en autostol fra dén allerførste dag, hvor den lille kommer til verden. Derfor er det vigtigt at købe sin autostol i god tid, inden barnet bliver født, så den er monteret i bilen og er klar til at transportere hele familien sikkert hjem fra hospitalet. Den nyfødte må ikke sidde fastspændt for længe ad gangen. Et spædbarn har svært ved at ændre siddestilling og har derfor brug for hjælp – så sørg for at holde pauser undervejs. Det er meget vigtigt, at især spædbarnets hoved og nakke får den korrekte støtte, da barnet ikke selv kan holde hovedet.

 

Vi ønsker at hjælpe dig med at finde den helt rette autostol til dit barn, derfor føre vi også nogle at de allerbedste mærker inden for autostole. Du finder både Maxi-Cosi og Britax Römer i vores sortiment.

 

Som forældre til børn er det lovpligtigt at anvende en korrekt og sikkerhedsgodkendt autostol og for ældre børn en selepude, op til barnet er 135 cm højt. Hos Pixizoo forhandler vi et bredt udvalg af autostole fra populære brands der alle sammen har sikkerheden i højsædet. Vi forhandler autostole til nyfødte, baby og børn samt børnesæder/selepuder som passer til børn helt op i 12 års-alderen hvor barnet ofte når en alder, hvor barnet når en højde og vægt det gør, at det ikke længere er nødvendigt for barnet at sidde i en autostol eller på en selepude. 

Hvilken størrelse autostol? 

Find den rigtige autostol som passer til dit barn ud fra vægt, alder og/højde. Der er forskellige måder at finde ud af hvilken autostol der passer til dit barn. De fleste brands angiver både vægtklasse, højde og aldersspænd for de enkelte stole. Da børns vægt og alder ikke altid følges ad vil det naturligvis også variere hvor længe barnet kan anvende sin stol og i forhold til barnets alder og vægt. Derfor er det vigtigt at orientere sig om størrelsesretningslinjerne for den enkelte autostol.

 

Vægtklasser for autostole

Autostole kan opdeles i fire vægtklasser som indikerer hvor længe stolen kan anvendes i forhold til barnets vægt. Mange autostole kan justeres, så den samme stol kan bruges i eller længere periode, da stolen, ved brug af justerbare dele som nakkestøtte og skuldre, kan udvides så autostolen vokser med barnet. 

 

Baby 0-13 kg.: Når du har en baby skal den sidde i en bagudvendte stol. Disse kaldes også bæreautostol, da stolen ved hjælp af et håndtag let kan transporteres og bruges som en lift. 

 

Autostol 9-18 kg.: I denne vægtklasse fås i to varianter – en fremadvendt og en bagudvendt version. Tests har vist, at en bagudvendt stol er mere sikker, hvis man er involveret i en frontal ulykke.

 

Autostol 9-36 kg.: En såkaldt kombi-stol som vokser i takt med barnet. Nogle kombi-autostole har en beskyttelsespude foran maven, som vil gøre at belastningen under en eventuel ulykke vil fordeles på et større område. En autostol i vægtklassen 9-36 kg er derfor en langtidsholdbar stol, som kan bruges efter babystolen og helt til barnet kan sidde med en almindelig sikkerhedssele. 

 

Autostol 15-36 kg.: De er også kaldet selestol. En selestol er en hjælp til at gøre barnet "højere", så de kan anvende bilen almindelige integrerede sikkerhedssele. Et godt råd før, man køber en selestol, er at tjekke om barnet kan sidde i stolen uden at selen går forbi barnets hals. Gør den dette, er selestolen ikke anvendelig for barnet. Det er endvidere vigtigt, at barnet vejer mindst 15 kg, da dette er nødvendigt for at udløse bilen 3 punkt sele. 

 

Læs vores guide til vægtklasse og bagudvendt/forudvendt autostole hor vi hjælper dig til at forstå de forskellige pejlemærker du kan anvende til at finde den rigtige autostol til dit barn. 

 

 

Skal autostolen være bagudvendt eller fremadvendt

 

Det er et krav at dit barn sidder i en bagudvendt autostol til barnet er minimum xx år. Det er sikrest at sidde i en bagudvendt autostol så vi anbefaler at autostolen placeres bagudvendt på bilsædet så længe som muligt. Det anbefales at montere barnets autostol på de bagerste bilsæder, da sikkerheden er størst på bagsædet.

 

Sikkerhed for autostole: i-Size og ECE mærket

Når du er på udkig efter en autostol, skal du kigge efter stole, der er i-Size godkendt eller ECE-mærket. Det er de to ordninger, der sikrer, at autostolen er lovlig, og lever op til sikkerhedskravene i EU.

 

I Danmark er det ulovligt at forhandle ikke-godkendte autostole i butikker og webshops. Det er derfor vigtigt at tjekke efter godkendelserne, hvis du køber din stol brugt hos en privat sælger. Du kan med fordele læse vores guide hvor vi uddyber de forskellige sikkerhedsgodkendelser for autostole. 

 

 

Hvordan skal en autostol monteres

Der findes forskellige måde at montere en autostol på og flere autostole kan monteres på flere måder. Sikkerheden for de forskellige monteringsmuligheder er alle i top, så det afhænger i højere grad af dine behov og ønsker til hvordan du vil anvende din autostol. Lad os guide dig i isofixmontering, basemontering og selemontering. Du kan også læse vores guide som går i dybden med de forskellige monteringsmuligheder. 


 

Selemontering, Isofixmontering og basemontering

Der bliver i dag solgt langt flest autostole til montering med Isofix baser. Tidligere monterede man barnestolen eller autostolen uden isofix, men ved hjælp af bilens sele. I de fleste nyere biler i dag sidder der et beslag under bilens bagsæde og ryglæn, som kan bruges, og som er en meget sikker og nem måde at fastgøre en stol på. Rigtig mange autostole bliver monteret forkert, typisk fordi selen spændes forkert om eller gennem stolen. 

 

 

Ved en ulykke eller kraftig opbremsning er det afgørende, at stolen er spændt korrekt fast. Isofix er et internationalt system, som er gennemtestet og giver den bedste sikkerhed. Stolen eller stole-basen klikkes i beslagene, og det er svært at montere forkert. Man kan vælge at købe en som monteres på en Isofix-base. Denne base bliver fastgjort i bilen via et Isofix-beslag. Det er også muligt at købe autostole, hvor stolen har beslagene, så den monteres direkte i bilens Isofix beslag.

 

 

Læs vores guide om montering af autostole så du ikke er i tvivl om at du vælger en autostol som kan monteres i din bil og hvor monteringsformen opfylder de behov. Det er nemlig værd at overveje en basemonteret austotol, hvis du ofte skal have stolen ind og ud af bilen, hvilket man typiske skal imens baby er lille. 

 

 

Basemontering er også smart hvis du har flere børn i bilen der sidder i autostol. Hvis du har to forskellige autostole fra samme brand vil nogle af dem kunne anvendes i den samme base og derfor kan du nemt montere begge autostole i bilen. Det betyder eksempelvis også, at når du skal opgradere til en ny autostol fordi dit barn er vokset ud af den gamle, kan du nøjes med at købe en ny stol og anvende den gamle base. 

 

 

Flere af de autostole vi forhandler kan ved hjælp af adaptere monteres på en barnevogn eller klapvogn, det betyder at du nemt kan tage dit barn ud af bilen uden at vække den lille, hvis den er faldet i søvn på køreturen. Klik stolen ud af basen og ned på stellet og omvendt - det er altså smart!

 

Få professionel vejledning inden køb af autostol hos Pixizoo

Hos Pixizoo yder vi hver dag vores bedste for at tilbyde den bedste service og professionel vejledning vi vores kunder. Vi ved hvor omstændigt, dyrt, hårdt og travlt livet med børn kan være, derfor vil vi gøre alt hvad vi kan, for at hjælpe forældre og børnefamilie med at finde det bedste udstyr til de bedste priser.

 

Hvis du har brug for hjælp og vejledning til at finde den rette autostol til dit barn skal du ikke tøve med at skrive eller ringe til vores dygtige medarbejdere i kundeservice på telefon: 88 88 74 15 eller på kundeservice@pixizoo.dk. De kan give dig kyndig vejledning og hjælpe dig med at sikre at du vælger den rette autostol som matcher de behov du og din familie har afhængig af de faktorer som er vigtige for jer.