• Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️
  • Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️

Autostol: Guide til vægtklasse og bagudvendt/fremadvendt


Når du går på jagt efter den rette autostol, skal den passe til dit barns højde, vægt og alder.


Autostole vægtklasser

Autostole kan groft set deles op i tre forskellige vægtklasser, som du kan bruge som pejlemærke, når du skal finde den rigtige stol til dit barn:

Gruppe 1: Nyfødt og baby


Vægtklasse: 0-13 kgAldersgruppe: ca. 0-1 år

Anbefalet autostol: Bagudvendt


Se vores udvalg af autostole til nyfødt og baby her.


Gruppe 2: Mellem børn


Vægtklasse: 0-18 kg

Vægtklasse: 9-18 kg

Aldersgruppe: ca. 1-4 år

Anbefalet autostol: Bagudvendt for bedre sikkerhed. Skift til den fremadvendte stol, når den bagudvendte stol ikke længere funderer for dig og dit barn.


Se vores udvalg af autostole til tumling her.


Gruppe 3: Større børn


Vægtklasse:15-36 kg

Aldersgruppe: ca. 4-12 år

Anbefalet autostol: Fremadvendt autostol, hvis muligt, og selepude med ryglæn, når dit barn vokser ud af autostole-størrelserne.Dit barns højde som indikator


I forhold til højde og valg af autostol, er det meget vigtigt at være opmærksom på, at dit barns hoved ikke når ud over kanten på autostolen. Hvis det er tilfældet, skal du vælge en anden eller større stol, som passer til dit barns højde.


Tjek løbende at autostolen stadig passer til dit barn, for at sikkerheden er så høj som mulig. Højden er også en god indikator på, hvornår du skal til at skifte din nuværende stol ud til en ny – selvfølgelig i samspil med dit barns vægt og alder.


På shoppen har vi inddelt vores autostole efter de overordnede vægtklasser, for at gøre det nemmere for dig, at navigere rundt blandt de forskellige modeller, når du skal finde den rette stol.


De nye i-Size stole inddeles efter børns højde og ikke alene på baggrund af deres vægt, det kan du læse meget mere om her. Det skaber en mere sikker stol for de børn, som enten er små af deres alder eller store fra naturens side. På den måde er den nye inddeling med til at sikre, at dit barn ikke flyttes over i en større autostol for hurtigt – alene på baggrund af alder eller vægt. Hvis du vælger en i-Size stol, skal du dog stadig være meget opmærksom på, at overholde autostolens max-vægt.


Vi forhandler i-Size stole i 6 forskellige højdeinddelinger fra 40-150 cm. Det vil derfor være muligt at finde lige præcis den stol, der passer til dit barns behov.Skal autostolen vende fremad eller bagud?


Den nye i-Size ordning kræver, at stole der godkendes, skal kunne monteres bagudvendt indtil barnet er minimum 15 måneder gammelt. Det er ikke uden grund, at kravet er kommet med i godkendelsen. Det skyldes, at børn er ekstra sårbare i nakke- og hals regionen, fordi deres knoglestruktur ikke er fuldt udviklet. Små børn har brug for mest mulig støtte ved nakke og hals i eventuelle ulykker, og den sikkerhed og støtte opnår dit barn bedst ved brug af en bagudvendt autostol.


Det anbefales derfor også, at dit barn bruger den bagudvendte autostol så længe som muligt. Derefter kan du vælge en fremadvendt autostol, hvor mange forældre også føler, at de har en bedre kontakt med deres barn, da barnet ikke sidder med ryggen til dem. Samtidig synes mange børn, at det er rarere at vende i kørselsretningen.


Den bagudvendte autostol kan også monteres på forsædet, hvis airbag’en er slået fra. Det kan i nogle tilfælde være rart, hvis du som forældre, skal køre alene med dit barn og stadig vil have god kontakt. Det frarådes dog at køre med en fremadvendt autostol på forsædet.Få hjælp eller find den rigtige


Hos Pixizoo har vi et stort udvalg af markedets bedste autostole, så hop ind på siden og find din nye autostol.


Er du på udkig efter en autostol til baby eller nyfødt? Se vores guide "Autostol til nyfødt og baby: Sådan vælger du den rigtige". Leder du efter en autostol til tumling eller større børn kan du se vores guide her.